Muokkausehdotus Petrus Pennasen ehdotukseen puolueen kehittämisestä

Ylimääräinen puoluekokous 30.11.2019


Valvoja: Puoluehallitus

Avatar
kivasatu
Puoluehallitus
Viestit: 49
Liittynyt: Ke Loka 08, 2014 7:58 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Muokkausehdotus Petrus Pennasen ehdotukseen puolueen kehittämisestä

Viesti Kirjoittaja kivasatu » La Marras 16, 2019 7:45 am

Petrus Pennanen on ehdottanut, että piraatit liitettäisiin liberaalien jäsenyhdistykseksi ja ennen sitä Piraattipuolue r.p. poistettaisiin puoluerekisteristä. Ehdotuksen mukaan piraattien pitäisi henkilökohtaisesti liittyä liberaalien paikallis- ja teemayhdistyksiin jäseniksi (jolloin pitää luopua piraattien jäsenyydestä). Säännöt ja puolueohjelma uudistettaisiin tarvittaessa. Liberaalit äänestäisivät uudesta nimestä ja kehittäisivät brändiään.

Mielestäni toimintajärjestys on väärä. Mahdollisen yhdistymisen tulisi tapahtua tässä järjestyksessä:

  1. Liberaalien säännöt muutettaisiin demokraattisemmiksi ja sellaisiksi, että mahdollistaisivat uusienkin jäsentenkin pääsyn päättämään jo heti jäsenyyden alkaessa. Jäsenyyksien hyväksyntä olisi siirrettävä puolueen jäsenyhdistyksille ja siirtyville piraateille luotaisiin mahdollisuus olla kummankin puolueen jäsen siirtymäajan verran.
  2. Liberaalien puolueohjelmaa laajennettaisiin ja muokattaisiin lähemmäksi nykyistä piraattipuolueen puolueohjelmaa (tai samanlaiseksi). Tarkoituksena olisi saada suuri joukko piraatteja kiinnostumaan tämän puolueen jäsenyydestä.
  3. Kun kohdat 1 ja 2 olisivat valmiina, voitaisiin houkutella piraatteja (ja miksei monia muitakin) liittymään liberaaleihin.
  4. Kohdan 3 yhteydessä kerrottaisiin aikeista muuttaa liberaalien puoluenimeä ja brändiä, ja siitä että kaikki (uudetkin) jäsenet pääsisivät mukaan päättämään niistä.
  5. Keskustelut Piraattipuoleen liittymisestä Liberaalipuolueesta muokkautuvan "uuden puolueen" jäsenyhdistykseksi voitaisiin käynnistää.
  6. Piraatit äänestäisivät liittymisestä liberaalien jäsenyhdistykseksi ja samalla puolueensa poistamisesta puoluerekisteristä.

Olennaista olisi siis se, ettei piraattien ja liberaalien yhdistymistä tehtäisi pakolla eikä silmät ummessa. Tässä vaiheessa on kovin vaikea tehdä päätöksiä, kun liberaalien puolueohjelmaa ja sääntöjä ei ole vielä muutettu piraatteja houkutteleviksi. Mahdolliset yhdistymiseen tähtäävät muutokset tulee aloittaa nykyisessä Liberaalipuolueessa, ei Piraattipuolueessa, jos yhdistyminen halutaan toteutta nimenomaan niin päin, että piraatit lakkaa olemasta ja liberaalit jatkaa.

Yritysfuusioon ei tätä puolueiden yhdistymishanketta voi verrata, sillä yritysfuusiossa resurssit yhdistetään. Tässä hankkeessa taas mikään ei velvoita kummankaan nykyisen puolueen jäsenistä tulevaisuudessa yhtään mihinkään, ei hakeutumaan vapaaehtoisesti ja henkilökohtaisesti jäseniksi eikä hyväksymään uusia jäseniä tai tekemään vaalityötä tai mitään muutakaan. On suuri riski, että varsinkin yhdistymistä vastustavat pettyisivät ja jättäisivät hakematta "uuden puolueen" jäsenyyttä, jolloin osa yhdistettävistä resursseista katoaisi taivaan tuuliin. Pakottamalla tai patistamalla saisi myös sellaisen maineen, joka saattaisi särähtää korvaan kovastikin lahjoittajien ja äänestäjien keskuudessa.

Kun puoluekokoksessa äänestetään poistetaanko Piraattipuole r.p. puoluerekisteristä, äänestän poistamista vastaan. On hyvin mahdollista, että kuvailemallani kuudella vaiheella yhdistyttäessä, vaiheessa kuusi, äänestäisin puolueen poistamisesta puoluerekisteristä, mutta koska sitä edeltävät viisi kohtaa eivät vielä ole toteutuneet, en voi sitä nyt tehdä. Heitän siis pallon liberaaleille: mikäli liberaaleilla on yhdistymishaluja, käykää toteuttamaan ensin kohdat 1-5.


Petrus
Viestit: 22
Liittynyt: To Marras 05, 2015 6:26 pm

Re: Muokkausehdotus Petrus Pennasen ehdotukseen puolueen kehittämisestä

Viesti Kirjoittaja Petrus » La Marras 16, 2019 8:55 pm

Erinomainen ja rakentava ehdotus, kiitos paljon Satu :)


Nyos
Piiriyhdistyksen hallitus
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Touko 10, 2017 2:24 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Muokkausehdotus Petrus Pennasen ehdotukseen puolueen kehittämisestä

Viesti Kirjoittaja Nyos » La Marras 16, 2019 11:58 pm

Jorma Uotista lainaten: ei huono! Noin päin se voisi olla paremmin mahdollista, tiettyjen reunaehtojen täyttyessä.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ylimääräinen puoluekokous 30.11.2019”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa