Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Aloitteet puolueen hallitukselle.
Alueen säännöt
Tee uusi aloite luomalla sille oma viestiketju.
Peff
Puoluevaltuusto
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Tammi 09, 2019 2:38 pm

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Viesti Kirjoittaja Peff » Ti Loka 01, 2019 8:26 pm

Edellä on hyvin perusteltu useammassakin kohtaa asian akuuttisuus.

Kannatan aloitetta

-Riku Martikkala, Jyväskylä.


petra
Puoluevaltuusto
Viestit: 7
Liittynyt: La Touko 16, 2015 9:29 pm

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Viesti Kirjoittaja petra » Ti Loka 01, 2019 9:26 pm

Kannatan aloitetta


riksha
Puoluevaltuusto
Viestit: 2
Liittynyt: Su Helmi 17, 2019 3:30 pm

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Viesti Kirjoittaja riksha » Ti Loka 01, 2019 10:26 pm

Kannatan aloitetta.

/Richard Andersson, Helsinki


Kausti
Puoluevaltuusto
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Touko 31, 2017 9:49 am

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Viesti Kirjoittaja Kausti » Ke Loka 02, 2019 9:32 am

Kannatan aloitetta.

Kausti Rantalainen


tomi pohjalainen
Viestit: 6
Liittynyt: La Touko 11, 2019 7:59 am

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Viesti Kirjoittaja tomi pohjalainen » Pe Loka 04, 2019 9:33 pm

Kannatan Aloitetta...

  1. mielestäni piraattipuolueen pysyttävä piraatti puolueena ilman kompromisseja minkään tahon kanssa.

  2. hyvin vähän minulla on tuohon sanottavaa, mielestäni riittäisi kun vähän jakkaran nurkkaa koputtelisi ilman kahinoita ,koska 1 .... aihe sellainen etten oikein kaikkea tiedä, hyvinhän mielestäni kippari on toiminut lukuun ottamatta tuota nimi / imagon muutos visiotaan... sen mitä minä tiedän.

    ...toivon että tilanne saadaa selkiämmäksi hyvässä hengessä. Lisää piraattien välistä yhteistyötä ja "me henkeä" toivoen ja toivottaen. (ja voivottaen)

tomi pohjalainen / uusimaa

p.s. keskinäinen riitautuminenhan / valtataistelu se vielä tästä alamäestä vielä puuttuisi, viittaan kohtaa 2. /// vaikka tietysti alamäestä vastuussa keskushyökkääjät ja pelinrakentajan pitäsi olla tietty PJ, jos näin rahvaanomaisesti asian ilmaiseen ja tulkitsee.


AriMartti
Puoluevaltuusto
Viestit: 42
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Viesti Kirjoittaja AriMartti » Ti Loka 08, 2019 12:20 pm

Olen nyt jättänyt aloitteeni virallisesti puoluehallitukselle sähköpostitse. Aloitteeni saatteeksi kirjoitin:

Kyse on siis siitä, että puoluekokoukselta kysytään, onko seuraavassa kohdassa valittavalla puoluehallituksella mandaattia toimia niin, että Piraattipuolue r.p. lakkaa toteuttamasta sääntömääräistä tehtäväänsä ja fuusioituu johonkin toiseen puolueeseen, kuten on esitetty. Tosiasiassa Piraattipuolueen liittäminen toiseen puolueeseen, joka toimii eri puolueohjelman, eri sääntöjen ja eri puoluejohdon alaisuudessa, tarkoittaa Piraattipuolue r.p. lakkauttamisesta sellaisena kuin se nyt on. Mikäli puoluekokous ei tällaista mandaattia puoluehallitukselle myönnä, puolue voi jatkaa toimintaansa täysin normaalisti toimintasuunnitelmansa ja talousarvionsa asettamissa kehyksissä.

Toisessa kohdassa vaadin puoluehallituksen uudelleenvalintaa ja olen foorumilangassa kertonut, että en luota puoluehallituksen puheenjohtajan kykyyn ajatella kokonaisvaltaisesti puolueen etua ja toimia puolueen hyväksi. Tämä on henkilökohtainen mielipiteeni ja jokainen hallituksen jäsen voi vapaasti hakea uuteen puoluehallitukseen, mukaanlukien nykyinen puheenjohtaja Petrus Pennanen. Puoluekokous tekee sitten ratkaisunsa puoluehallituksen kokoonpanosta ja toivon, että hallitukseen tulee hakeutumaan ihmisiä, joita puolueen etu kiinnostaa ja joille puolueen arvot ja puolueohjelmassa esitetty politiikka ovat henkilökohtaisen vaivannäön ja taloudellisten panostuksienkin arvoisia.

Aloitteeni virallisen tiedoksi antamisen ajankohtaan liittyy foorumilla oleva Raoul Plommerin aloite puoluepäivistä, joita varten hän on tehnyt alustavan varauksen Pyhtäällä sijaitsevasta kokoustilasta, jossa on mm. vuodepaikat viidellekymmenelle majoittujalle tarjolla. Tarjous on erittäin edullinen hinta-laatusuhteeltaan ja sen ajankohta 6.-8.12.2019 on puoluepäiviä ajatellen täydellinen: itsenäisyyspäivä on useimmille työssä käyville ja opiskelijoille vapaapäivä ja siten matkustaminen Pyhtäälle on ihan aidosti mahdollista. Tila on tietojeni mukaan käytettävissä jo perjantaina klo 12 ja se pitää luovuttaa sunnuntaina klo 20. Puoluepäivien järjestäminen pikkujouluhengessä on mielestäni loistava idea!

Laskujeni mukaan tästä päivästä laskettuna 60 päivää eteenpäin on täsmälleen 7.12.2019 ja juuri tämä säännöissä määrätty aikaraja on ollut motiivina aloitteeni näinkin myöhäiselle viralliselle tiedoksi saattamiselle.

Suosittelen puoluehallitukselle, että ylimääräinen puoluekokous kutsuttaisiin koolle lauantaina 7.12.2019 esimerkiksi klo 10 alkaen, jolloin aikaa erinäisten puolueen toimintojen kehittämiseen keskittyville työpajoille, uuden puoluehallituksen kickoffille ja toimintasuunnitelman viimeistelylle olisi tarjolla hyvin. Sunnuntaille voisin kutsua koolle puoluevaltuuston sääntömääräisen kokouksen, jossa voimme hyväksyä toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2020. Toimintasuunnitelman sisältöön vaikuttaa voimakkaasti se, millaisen mandaatin puoluekokous uudelle puoluehallitukselle antaa puolueen tulevaisuuden suhteen.

Aloitteeni ei sisällä sääntömuutosesityksiä, joten sääntöjen tarkentaminen joiltain osin jäänee seuraavien kokouksien tehtäväksi.

Sääntömääräinen puoluekokous vuonna 2020 voidaan näkemykseni mukaan hyvin pitää sääntöjen mukaisesti touko-syyskuussa ja uusi puoluehallitus voisi toivoakseni keskittyä jo joulukuusta alkaen täysipainoisesti kuntavaalikampanjan ja koko Suomen Piraattipuolueen määrätietoiseen rakentamiseen.

Toivon, että ylimääräinen puoluekokous nähtäisiin Piraattipuolueelle mahdollisuutena ja positiivista viestintää tulevaisuuteen katsoen jatkettaisiin myös tällä hetkellä toimivan puoluehallituksen puolelta.

Ystävällisin ja toiveikkain terveisin,

Ari-Martti Hopiavuori
Piraattipuolueen jäsen numero 99096

Liitteet
Aloite ylimääräisen puoluekokouksen järjestämiseksi.pdf
(49.64 KiB) Tiedosto ladattu 1 kerta
IRC: AriMartti Facebook: https://www.facebook.com/arimartti Twitter https://twitter.com/AriMartti
email: ari-martti.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi

AriMartti
Puoluevaltuusto
Viestit: 42
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Viesti Kirjoittaja AriMartti » Ti Loka 08, 2019 4:34 pm

Muutamien keskustelujen pohjalta olen päätynyt seuraavaan:

Tosiasiat: Puoluevaltuustoon keväällä valituista Merja Kiiskinen, Tiia Löfqvist ja Sami Mattila ovat eronneet puoluevaltuustosta. Heidät oli valittu varsinaisiksi jäseniksi ja olen kutsunut heidän tilalleen puoluevaltuuston vaalin ääntenlaskennan mukaisessa järjestyksessä Riku Martikkalan, Ari-Pekka Pulkkiksen ja Toni Salomäen.

Puoluevaltuuston jäsenien ja varajäsenien joukossa on ilmennyt halukkuutta hakeutua seuraavaan puoluehallitukseen, joka siis aloitteeni mukaan tulee ylimääräisessä puoluekokouksessa valita.

Piraattipuolueen säännöt 11 a § (momentit 1-4):

11 a § Puoluevaltuuston valitseminen ja sen kokousten koollekutsuminen

Yhdityksellä on puoluevaltuusto, johon kuuluvat yhdistyksen sääntömääräisen kokouksen valitsemat puheenjohtaja, 15-40 varsinaista jäsentä ja 0-20 varajäsentä. Puoluvaltuusto valitsee lisäksi keskuudestaan 1-2 varapuheenjohtajaa.

Puoluevaltuuston puheenjohtajana, jäsenenä tai varajäsenenä voi toimia ainoastaan yhdistyksen äänioikeutettu jäsen. Puoluehallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, jäsen tai varajäsen ei voi toimia puoluevaltuuston puheenjohtajana, jäsenenä tai varajäsenenä.

Puoluevaltuusto on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaanluettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

Puoluevaltuuston varajäsenet kutsutaan varsinaisten jäsenten tilalle siinä järjestyksessä jossa heidät on valittu, eniten ääniä saanut ensin.

Vähän tulkintatavasta riippuen puoluevaltuustoa voisi siis jo nyt täydentää joko kolmella varsinaisella jäsenellä tai vaihtoehtoisesti 0-19 varajäsenellä.

Jos puoluevaltuustosta tulisi uuteen puoluehallitukseen ihmisiä valituiksi, paikkoja voisi olla auki enemmänkin, jopa puoluevaltuuston varsinaisiksi jäseniksi.

Itse suosisin jälkimmäistä tulkintaa (puoluevaltuustoa täydentävät ihmiset menevät järjestyksessä aiemmin valittujen perään), koska säännöissä oleva muotoilu ei sulje varajäsenten järjestyksessä kutsumista pois ja puoluekokous on 3.3.2019 käydyssä vaalissa valinnut puoluevaltuuston varsinaisten jäsenten ulkopuolelle jääneistä kaikki loput varajäseniksi. Jokainen nykyisen puoluevaltuuston toimija on myös ilmaissut, että on käytettävissä puoluevaltuuston varsinaisen jäsenen tehtävään.

Puoluehallitus voi siis mielestäni aloitteeni kohdan 2 (puoluehallituksen vaali) suorana seurauksena avata puoluevaltuuston täydentämisen seuraavana ylimääräisen puoluekokouksen asiakohtana. Puoluevaltuustoa voisi siis jo nyt täydentää kolmella henkilöllä, koska puoluevaltuustosta on kolme jäsentä eronnut. Mielestäni puoluekokous voi täydentää puoluevaltuuston varajäsenien joukkoa useammallakin henkilöllä.

IRC: AriMartti Facebook: https://www.facebook.com/arimartti Twitter https://twitter.com/AriMartti
email: ari-martti.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Aloitteet hallitukselle”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa