Tulevaisuuskeskustelu

Alue keskustelulle Piraattipuolueen politiikasta ja tulevaisuuden suunnista. Varsinaiset kokousaloitteet puoluekokousosioon!
k4rv1n3n
Viestit: 59
Liittynyt: Ke Loka 08, 2014 3:43 pm

Re: Tulevaisuuskeskustelu

Viesti Kirjoittaja k4rv1n3n » Su Huhti 05, 2020 2:55 pm

Erään pitkäikäisen äänestäjämme, eläkeikää lähestyvän toimittajan mielestä Piraattipuolue oli parhaimmillaan "vallan väärinkäytön vastustajana." Ohjelmatyössä tämä kannattaisi ottaa huomioon ja punnita, mitkä ohjelmakohdat eivät vallan käyttöön varsinaisesti liity tai pahimmillaan edistävät väärinkäyttöä (ei pitäisi olla, mutta kenties). Ohjelmatyö on relevanttia lähinnä oman keskeisen viestimme kirkastamiseksi, joka potentiaalisesti poikii onnistunutta viestintää äänestäjille vaalien aikaan, sekä oikein kohdistettua käytännön toimintaa. Toiminta on kuitenkin se tärkeämpi osa-alue, sillä sen hyöty kantaa äänestäjälle tunteen puolueen hyödyllisyydestä selkeimmin.

Vallan väärinkäytön vastustamiseen kuuluu ainakin:

  • Vallankäytön mekanismien tunnistaminen ja niihin liittyvän keskustelun ylläpitäminen (keskustelun seuraaminen, blogaukset, ohjesivut).
  • Väärinkäyttötapausten nostaminen esiin (uutinen ja kannanotto tai laadukas blogaus + koordinoitu jakaminen somessa).
  • Äänestäjien auttaminen, tunnistamaan uhkia ja suojaamaan oikeuksiaan (ohjeet, välineet, esim. VPN tai kasvotunnistusteknologian huijaamiseen soveltuvat).

Tsekeissä vallan väärinkäyttäjät nostettiin esille heidän projektiensa kautta bussin kylkeen. Viimeisin selkeä voittomme täällä suomessa on edelleen kiristyskirje -infosivu, jolla taistelimme (ja voimme sanoa voittaneemme) niitä vastaan, jotka lainopillisen tuntemuksensa avulla pyrkivät käyttämään lainsäädännöllistä valtaa (meidän ja äänestäjiemme mielestä) väärin, havitellen törkeitä taloudellisia voittoja (jo varakkaille). Tilanne oli optimaalinen meille, ja on erinomaista että tilaisuus osattiin hyödyntää silloin kun oli oikea hetki.

On kuitenkin oleellista ymmärtää, että kehityksen edistyessä myös useat tilaisuudet lipuvat jokainen omalla ajallaan ohi ja seuraavat tulevat aikanaan tilalle. Jotkut tilaisuudet pääsevät yllättämään, jotkut näemme jo nousevan horisontissa - kuten ainakin seuraavat vaalit.

Jotta niihin voitaisiin tarttua, operatiivisen johdon on löydettävä menetelmä tilaisuuksien tunnistamiseen (uutisfeedistä tai muualta), sekä tuntea työkalupakkinsa niiden hyödyntämiseksi. Näistä suosittelisin laatimaan ohjeistuksen.

--

Kaikki työ voidaan jakaa osa-alueisiin, kaikelle tunnistamista vaativalle tehtävälle voidaan laatia prosessi ja kriteerit. Jos nämä on kirjoitettu ylös, niin myös niiden eteenpäin jakaminen, arviointi ja kehittäminen on mahdollisia. Jos ei, niin ne jää hiljaisena tietona tekijöidensä kokemuspiiriin. Monesta asiasta on jo dokumentointia olemassa, mutta vaadittaisiin myös kykyä luoda uusia tarpeita täyttäviä prosesseja, mielellään mahdollisimman yksinkertaisia sellaisia.

Puoluetoiminta vaatii tiettyjen tehtävien miehittämistä ja niiden pysymistä miehitettyinä. Puolueen kehitys vaatii uusien, toimintaa parhaiten kehittävien tehtävien miehitystä. Ymmärrettävästi tekijöistä on jo pula, mutta sen ei pitäisi olla este tehtävien ja niiden tärkeyden kartoittamiselle. Hyvällä tuurilla joku tekijäkin innostuu, jos tehtävän tavoite on selkeä ja prosessia suuntaa-antavasti mietitty.

--

Puolue on toki kriisissä, varmasti pahimmassa missä koskaan aiemmin. Lihavina vuosina kasvua tapahtui, ja sen mukana toiveita agendamme laajentamisesta yleispoliittisempaan suuntaan. Yleispoliittisena puolueena menetimme rohkeutemme (jotta meidät otettaisiin vakavasti) myötä identiteettimme, ja meistä tuli "muiden kaltainen". Puolueiden massaan kuulumisesta tuli tärkeää, hörhöilyä pelättiin sen seurauksia laajemmin ja salaliittoteoriaa alettiin käyttämään haukkumasanana - mikä on agressiivinen teko ihmisen ja useimman äänestäjämme uteliasta luonnetta kohtaan näin vapaan tiedon aikakaudella. Puolueen vasen ja oikea laita kävivät pienimuotoisen sisällissodan, jonka seurauksena jäsenpooli kaventui entisestään toiseen reunaan.

On toki perusteltua kysyä, voidaanko tästä pisteestä enää jatkaa nousuun. Hyvänä kysymyksenä en sitä kuitenkaan aivan vielä pitäisi, sillä nähdäkseni puolue on sitoutunut seuraavien vaalien läpikäymiseen, jonka jälkeen nähdään säilyykö nykyiset paikat vai ei. Tällä hetkellä keskustelun tulee keskittyä niihin toimiin, joilla toiminta saadaan vakaille raiteille riippumatta siitä, kuka puoluetta johtaa.

Tarkemmin vastatakseni Yaamboon huolenaiheisiin:
"Missä on samaistuminen piraattikirjeisiin, kun streamaus kukistaa ja kinnijäämisen vaara minimaalinen?" -Kehityksen myötä tulee uudet tilaisuudet, niihin täytyy vain osata tarttua oikealla hetkellä.
"Menetettiinkö yksityisyys verkossa jo ajat sitten, kun käyttäjät eivät enää välitä missä ja miten dataa säilötään?" -Seuraava huolenaihe onkin yksityisyys kadulla, mutta toki, edelleen voi palvella myös niitä jotka ovat huolissaan yksityisyydestään verkossa - esimerkiksi kirjoittamalla blogauksen Maelstrom -selaimesta tai muusta vastaavasta aiheesta.
"Miten voimme puhua yhteistyön ja uusien päätöksentekomallien puolesta, kun emme kykene toimimaan niiden mukaisesti edes omassa organisaatiossamme?" -Tämä onkin ihan todellinen huolenaihe. Ehkä paras tapa on dokumentoida prosessit joissa olemme mukana, jonka jälkeen ne on arvioitavissa ja kehitettävissä.

Piraattipuolue syntyi toisenlaisessa maailmassa kuin nyt, aivan kuten jokainen meistä. Se on ympäristönsä ja sisäisten kykyjensä myötä kehittyvä organismi. Haasteemme onkin sopeutua kuin evoluutiossa konsanaan.

--

Varainkeruun osalta suosittelen harkitsemaan vastikkeellisia joukkorahoituskeinoja, sekä edelleen sen kryptovaluuttaosaston luomista. Harvinaisina tuotteina hankkisin varastoon kasvotunnistusta hämääviä huiveja (vois olla meidän oma design, jotka tilataan putkihuivitehtaalta +ohje niistä muista tunnistustavoista) sekä RF -kankaasta tehtyjä kännykkäpusseja (ommellaan itse +ohje kännykkäseurannasta). Suht' halvalla jotain konkreettista ja erityistä coreyleisölle.

Lisäksi huomioisin että ei ole tarve ajatella, että tarvitsemme poikkeuksellisia yksilöitä tuomaan meille vaalivoiton. Riittää että ne poikkeukselliset yksilöt jotka ovat joukossamme, tekevät poikkeuksellista työtä niiden toimenpiteiden eteen, jotka tekevät puolueesta jälleen houkuttelevan.

Imho: Puolueena meidän pitäisi pyrkiä olemaan poliittisen kentän robin hood; taho joka vie valtaa (esimerkiksi auttamalla tunnistamaan vallankäytön keinoja ja suojautumaan) niiltä joilla sitä on ja tarjoaa sitä kansalaisille (elämiinsä, yhteiskuntaan, poliittiseen päätöksentekoon sekä talouteen) - ilman pyyntöä vastineesta, tai että meidät pitäisi äänestää johonkin asemaan ensin.

Eiköhän siinä enin oleellisimmasta.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Politiikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa