Ehdolla PJ:ksi

Alue ehdokasilmoittautumisille puheenjohtajan vaaliin. Puolueelle valitaan uusi puheenjohtaja Jonna Purojärven luopuessa tehtävästä. Voit ilmoittautua ehdolle aloittamalla uuden aiheen tähän alle. Kirjoita esittelyteksti itsestäsi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää ilmoittautumisesi osoitteeseen info@piraattipuolue.fi

Halukkuudestaan tehtävään pitää ilmoittaa viimeistään 10.11.2018.

Valvoja: Ahto

Petrus
Viestit: 22
Liittynyt: To Marras 05, 2015 6:26 pm

Ehdolla PJ:ksi

Viesti Kirjoittaja Petrus » To Marras 08, 2018 4:39 pm

Useampi puolueen hallituksen jäsen on kehoittanut minua hakemaan PJ:ksi. Asia ei ole minulle helppo, koska eroan aiemmista puheenjohtajistamme siinä että minulla on hyvin rajoitetusti aikaa kyseiselle tehtävällä nykyisen poliittisen toimintani lisäksi. Olen päivätöissä täysiaikaisesti ja illat menevät usein luottamustehtävien parissa. Toisaalta nykyinen poliittinen toimintani on juuri sitä mihin puheenjohtajanakin keskittyisin.

Puolueen edun kannalta nåkisin että minun kannattaisi olla PJ. Olen tärkeimmässä luottamustehtävässämme ja minulla on selvästi eniten näkyvyyttä mm. FB, Twitter ja Insta-seuraajien määrällä mitattuna. Olen myös ollut meistä eniten esillä mediassa ja tapaan paljon muiden puolueiden johtavia poliitikkoja. Tämä antaa parhaat mahdollisuudet puolueen asioiden esiintuomiseen julkisuudessa ja kannatuksen kasvattamiseen.

Ehdokkuuttani tukee vahvasti myös vuosia jatkunut puoluehallituksen jäsenyyteni ja varapuheenjohtajuus, jonka vuoksi ymmärrän puolueen sisäistä organisointia ja prosesseja. Olen myös osallistunut eduskuntavaaleihin saaden niissä puolueemme suurimman äänisaaliin (1972). Kun eduskuntavaaleihin on alle puoli vuotta aikaa on olennaisen tärkeää että puheenjohtajalla on kokemusta sekä puoluehallituksesta että eduskuntavaalikampanjoinnista, koska vaalikampanja on jo käynnissä.

Puolueemme PJ:ta ovat perinteisesti tehneet hyvin paljon työtä sisäisessä koordinaatiossa ja erilaisten "nakkien" hoidossa, joille ei ole löytynyt muuta tekijää. Paljon aikaa ja energiaa on kulunut sisäisissä väännöissä ja jäsenten välisten ristiriitojen selvittämisessä. Tämä on johtanut siihen, että varsinaiseen PJ:n päätehtävään - puolueen politiikan julkiseen johtamiseen - on jäänyt liian vähän aikaa ja energia, ja äskettäin tehtävästä luopumiseen uupumuksen takia.

Haen siis PJ:ksi seuraavalla työnkuvalla:
+ Johdan puolueen politiikkaa julkisuudessa
+ Kampanjoin vaaleissa
+ Johdan hallituksen kokouksia muiden hallituksen jäsenten avustuksella
- En hoida puolueen sisäistä koordinointia muuten kuin hallituskokouksissa
- En ole yleinen kontaktipiste jäsenille / aktiiveille puolueen asioista
- En lähtökohtaisesti osallistu sisäisiin vääntöihin, ellei kyse ole poliittisesta kysymyksestä

Ideana on, että noita asioita joita en hoida hoitavat muut, ja raportoivat hallituksen kokouksissa. Puolueella on näitä hoitamassa mm. puoluesihteeri, viestintäjohtaja, talousjohtaja ja piiriasioiden koordinaattori. Jotta voimme kasvaa puolueena on olennaista että eri ihmiset hoitavat jatkossa vastuualueitaan eikä PJ:lle kasaudu heidän hommiaan. Toimintamme ei voi riippua yhdestä ihmisestä.

Näkisin että tälläinen PJ:n roolin muutos on hyvä asia koko puolueelle, koska tarvitsemme parempaa näkyvyyttä ja viestintää ulospäin sekä kulttuurin muutosta sisäänpäinkatsomisesta aktiiviseen julkiseen politiikkaan. Eli painopisteen siirtoa ircistä twitteriin, instaan ja äänestäjien kanssa kasvokkain puhumiseen.
Viimeksi muokannut Petrus, To Marras 15, 2018 11:33 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Petrus
Viestit: 22
Liittynyt: To Marras 05, 2015 6:26 pm

Re: Ehdolla PJ:ksi

Viesti Kirjoittaja Petrus » To Marras 08, 2018 4:57 pm

Vastauksia kysymyksiin:

* Kuvaa ongelmatilanne ihmisten kanssa, jonka olet johtamisella ratkaissut. Miten päädyit juuri tuohon ratkaisuun?

Ihmisten väliset ongelmatilanteet ovat normaali osa työtäni. Ne pyrin minimoimaan valitsemalla tehtäviin yhteistyökykyisiä ihmisiä - riidanhaastajien kanssa on turha tuhlata kaikkien muiden tiimin jäsenten aikaa ja energiaa. Ratkaisu on yleensä helpointa pitämällä tapaaminen, missä ihmiset ovat kasvokkain. Pyrin selittämään konfliktiparin osapuolelle toisen osapuolen näkökantaa, jos se on minusta järkevä ja saada hänet ymmärtämään sen. Jos näkökanta on mielestäni kohtuuton perustelen mielipiteeni. Jos se ei tapahdu itsestään, ehdotan ratkaisua joka tasapainottaa osapuolten intressit.

1. Millaista kokemusta sinulla on johtamisesta?

Opiskelijamaailmasta Fysiikan opiskelijaryhmän PJ
Yritysmaailmasta Leiki Oy:n toimitusjohtaja ja PJ 18 vuotta, nykyään 25 työntekijää ja yli 30% voittoa viimeiset 3 vuotta.
Politiikasta valtuustoryhmän PJ

2. Mitä erityispiirteitä vapaaehtoisvoimin tapahtuvan toiminnan johtamisessa mielestäsi on?

Yhteisön edun edistämisen kokemus on välttämätön, ei vain erittäin tärkeä kuten palkkatyössä.

3. Mitkä ovat selkeimmät motivaatiotekijäsi hakea Piraattipuolueen puheenjohtajaksi?

Vapauteen, järkeen ja rakkauteen perustuvan politiikan tehokkaampi edistäminen.

4. Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuutesi puheenjohtajana, jos sinut tehtävään valitaan?

Ymmärrän isoa kuvaa, teen uusia aloitteita, verkotun ja kommunikoin tehokkaasti.

5. Mitkä ovat selkeimmät heikkoutesi, jos sinut valitaan puheenjohtajaksi, vai onko niitä?

Minulla on vähän aikaa, en tule olemaan yleinen kontaktihenkilö ja sisäisten asioiden säätäjä. Ei kannata suuttua jos en vastaa johonkin viestiin ja ala chattaamaan kaikkien kanssa. Tarvitsen myös vapaa-aikaa enkä halua käyttää sunnuntaita puoluehommiin.

Petrus
Viestit: 22
Liittynyt: To Marras 05, 2015 6:26 pm

Re: Ehdolla PJ:ksi

Viesti Kirjoittaja Petrus » To Marras 15, 2018 11:48 am

"Millainen on Piraattipuolue vuonna 2021 ensimmäisen puheenjohtajakautesi jälkeen?"

Realistinen tavoite on, että puolue on tullut eduskuntapuolueeksi yhden kansanedustajan voimin ensi vuoden vaaleissa. Tavoite on saavutettu keskittämällä parhaat ehdokkaat Helsingin piiriin. Myös eurovaaleissa 2019 saavutettiin kannatuksen moninkertaistuminen. Puolue on saanut vuonna 2021 jo kaksi vuotta puoluetukea ja työllistää 1-2 henkilö viestinnän ja toiminnan koordinoinnin parissa. Julkisuudessa puolue on profiloinut kaupunkipolitiikan ja eduskunnan uutena lupauksena, joka tuo pöydälle aidosti uusia ja edistyksellisiä ratkaisuja faktapohjalta ja pystyy saamaan niille eri poliittisten ryhmien kannatuksen rakentavalla yhteistyöllä.

Kohentuneen julkisen näkyvyyden ja rahoituksen turvin puolue on 2021 kuntavaaleissa saanut ennennäkemättömän vaalivoiton ja päässyt läpi seitsemässä suurimmassa kaupungissa. Jyväskylässä ja Helsingissä on ryhmissä on useampi kuin yksi valtuutettu.

"Tarvitseeko puolue mielestäsi jossain vaiheessa talouspoliittisen ohjelman?"

Puolueella on selvät kannat verotuksen yksinkertaistamisesta ja perustulosta. Näitä kannattaa mielellään täydentää laajemmaksi talouspoliittiseksi ohjelmaksi. MInulla on siihen valmiita ehdotuksia joista olen blogannut.

"Miksi tarvitsee?"

Talousasiat ovat poliittisen päätöksenteon keskiössä ja kaikilla puolueilla tulee olla niistä linjaus.

´"Milloin ohjelman pitäisi olla valmiina?"

Ohjelman voisi saada valmiiksi tämän vuoden puolella.

"Miten ratkaisisit tässä yhteydessä sen haasteen että puolueessa on sekä talousoikeistoa että talousvasemmistoa, tai ehkä millaista kompromissia ehdottaisit että talouspoliittisille linjauksille olisi kattava tuki puolueessa?"

Puolueessa on laaja tuki perustulolle, yksinkertaisemmalle verotukselle ja yritystukien poistolle. Meidän ei kannata yrittää tuoda puolueen sisälle vasemmisto / oikeistojakoa, koska puolueen peruspointti on ettemme ole kumpaakaan.

"Miten profiloisit puolueen?"

Puolueen linja on vapaus, järki ja tasa-arvo. Itse korostan vielä rakkautta. Brändäyksen osalta meidän pitää panostaa ihmisläheisyyteen ja suoraan puhumiseen äänestäjien kanssa, sekä korostaa sitä että tarjoamme edistyksellisiä ratkaisuja kaikille politiikan osa-alueille, emme ainoastaan internet-asioihin.

"Mitä puolueen arvoja korostaisit eniten?"

Ihmisarvon kunnioitusta ja järkeen perustuvia käytännöllisiä ehdotuksia.

"Miten vakuuttaisit ihmisen, joka ei koskaan äänestä, äänestämään puoluetta?"

Kysymällä mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä ja kertomalla mitä teemme niiden suhteen.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ilmoittautumiset puheenjohtajan vaaliin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa