Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Alue jäsenten kokousaloitteille ja niistä keskustelemiselle. Aloitteilla tulee olla vähintään kymmenen allekirjoittajaa. Sääntömuutoksia ja muita yhdistyslain 23 § mainittua asiaa esittävät aloitteet on jätettävä ennen kokouskutsun lähettämistä. Kokouskutsu lähetetään viimeistään neljä viikkoa ennen kokousta.

Valvoja: Ahto

usvi
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 12:07 am

Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja usvi » To Kesä 08, 2017 7:32 pm

Me aloitteen allekirjoittaneet vaadimme, että jäsenkokous selvittää Raoul Plommerin mahdollisuudet jatkaa puoluehallituksessa kuluvalla kaudella.

Plommer on näkemykseni mukaan toistuvasti käyttäytynyt kommunikaatiossaan tavalla, joka vaikeuttaa ihmisten toimimista puolueessa, sen piiriyhdistyksissä ja puoluehallituksissa.

Muutama esimerkki:


Kuva
Petyttyään Helsingin piraattien 12.5. pidetyn piirikokouksen tuloksiin Plommer erosi heti piirihallituksesta, jonka varapuheenjohtajaksi oli juuri kokouksessa tullut valituksi. Tämän jälkeen hän julkaisi Facebookissa julkisen päivityksen (yllä), jossa esitti asiattomia väitteitä puolueen varapuheenjohtajasta ja kaupunginvaltuutetusta, nimitti piirikokouksessa eri mieltä olleita "idioottimaisuuksiin kykeneviksi" ja ilmoitti ettei halua toimia enää heidän kanssaan. Lisäksi hän ilmoitti pohtivansa loikkaamista toiseen puolueeseen. Hän ei kuitenkaan syystä tai toisesta eronnut puoluehallituksen varajäsenyydestä.

Kuva
Vasemmistoliitto on tykännyt Plommerin loikkeusvihjailuista.


Plommerin toiminta on vahingoittanut välejä vaaliliittokumppaneihimme. On erityisen vahingollista, että kumppaneihin kohdistuvaa epäasiallista kommentaaria on esitetty kesken lautakuntapaikkaneuvotteluiden, etenkin huomioiden uuden toimijan lähtökohdat neuvottelutilanteeseen.


Plommerille on jouduttu useamman kerran soittamaan, koska hän on suomeksi sanottuna ollut sekoilemassa Facebookissa väittelytilanteissa ja välittämässä puolueesta huonoa kuvaa yleisölle. Olen itse joutunut soittamaan hänelle ainakin kahdesti puoluehallituksen ohjeistamana tyynnytelläkseni tilannetta (2013-05-15 klo 17.18 ja 2015-03-27 klo 12.40).


Kuva
Haastattelin aikaisemmin Plommerin toiminnasta suivaantunutta henkilöä. Henkilö kertoi, miten Plommerin toiminta vaikutti häneen kuvaansa Piraattipuolueesta. Henkilön mukaan Plommer on eräs päätekijöistä epämiellyttävän keskusteluilmapiirin luomiseen puoluetoiminnassamme. Plommerin kerrotaan käyttäytyneen toistuvasti epäkohteliaasti ja törkeästi. Henkilö kertoi eronneensa puolueesta koska Plommerin epäsialliseen toimintaan ei koskaan puututtu.


Plommer on lisäksi muissa sekä julkisissa että yksityisemmissä verkkokeskusteluissa toistuvasti käyttäytynyt puolueyhteisön jäseniä kohtaan tavalla, jonka he ovat kokeneet asiattomaksi. Hän on saanut asiasta huomautuksia, mutta on jatkanut vastaavaa käytöstä.

Puoluehallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 8.6. ja kuuli myös Plommeria asiassa. Puoluehallitus ei kuitenkaan päättänyt esittää puoluekokoukselle Plommerin erottamista. Me allekirjoittaneet haluamme asian myös puoluekokouksen käsiteltäväksi.

Korostamme, että Plommer on vuosien varrella antanut erittäin merkittävän työpanoksen Piraattipuolueen toiminnalle. Puolueen luottamustoimessa olo asettaa kuitenkin velvollisuuksia: on harkittava sanomisiaan erityisesti ja voi joutua joustamaan omasta tavanomaisesta kommunikaatiotyylistään. Tähän Plommer ei ole sopeutunut.


Tämä aloite tarvitsee käytännössä perjantain 9.6.2017 aikana 10 kannatusilmoitusta. Jos olet Piraattipuolueen jäsen, voit rekisteröidä tunnuksen foorumille ja kannattaa ehdotusta ilmoittamalla siitä vastauksena.


EDIT 2017-06-09 klo 13.57: Katson, että aloite on saanut 10 kannatusilmoitusta, joten se tulee käsitellä puoluekokouksessa. Suosittelen kuitenkin lisäkannatuksen keräämistä loppupäivän ajan, jotta varmistetaan aloitteelle asianmukainen käsittely. Huomatkaa, että kannatusilmoitukset jatkuvat kakkossivulla.

Kiitos jo tähän mennessä allekirjoittaneille. Joudun itse poistumaan tässä vaiheessa Helsinkiin lounaalle ja valmistautumaan illan valtuustoyhteistyökokoukseen Helsingin ja Uudenmaan piirien Piraattien ja Liberaalien kanssa. Painotan vielä tässä kohtaa, että lisänimet aloitteelle eivät ole pahitteeksi. Mikäli jotain kriittistä asiassa tulee tämän illan aikana, pyydän lähettämään asiasta viestiä Facebookin kautta tai tekstiviestinä
0405275470.

--Janne Paalijärvi
Viimeksi muokannut usvi, Pe Kesä 09, 2017 2:04 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Mikaela
Piiriyhdistyksen hallitus
Viestit: 24
Liittynyt: To Marras 05, 2015 2:44 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja Mikaela » Pe Kesä 09, 2017 12:54 am

Tunnen itseni epävarmaksi tämän asian suhteen, mutta kannatan.

En ole lukenut mitä puoluehallitus asiasta keskusteli (sen pitäisi mahdollisesti olla linkitettynä?), mutta kun kuulin puoluehallituksen kommentoivan asiaa jonkin muun asiaan liittyvän kommentin kautta kommentoin:
Voinko kysyä mihin tämä keskustelu liittyy? Topicissa on vanha päivämäärä ja en nähnyt siellä tulevan kokouksen esityslistaa tai mitään?
Minunkin mielestäni keskustelu vähäisillä tiedoillani on tarpeen. Hän on vaikuttanut minusta aggressiiviselta ja vaativalta, esimerkiksi kokouksessa "jos minua ei äänestetä varapuheenjohtajaksi tai minuun ei luoteta sen verran, tämä oli tässä", #Helsinki mahdollisesti kerääntyi enemmänkin lokia asiattomasta käytöksestä ja kun kanavan omistajuuden siirtämistä oli pyydetty tuloksetta pitkään, Scoffan täytyi puuttua asiaan. Tosin, minulla oli jo käsitys tämän asian olluudesta ja mennyydestä, mutta jos se on noussut uudelleen esille, mielestäni on parempi käsitellä asia kuin katua.
Mikäli tämä aloite kaatuu tai äänestetään nurin, asia lienee loppuunkäsitelty eikä siihen tarvitse palata. Toivon ettei tästä seuraa välirikkoja tai mitään muuta pahaa riippumatta mitä loppujen lopuksi käy.

Hirppa
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 7:57 am

Re: Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja Hirppa » Pe Kesä 09, 2017 8:48 am

Kannatan.

Plommerin käytöksellään luoma usein jopa uhkaavana koettu ilmapiiri ei ole asia, jota puolueen korkeassa virassa olevalta voidaan hyväksyä. Rivijäsenen tapauksessa sopiva reaktio olisi olankohautus ja ehkä huomautus, mutta Plommer ei ole rivijäsen.

Kannatan tätä kokousaloitetta erityisesti sen takia, jotta asioista voitaisiin käydä avointa keskustelua. Tähän mennessä asiaa on puitu salassa puoluehallituksen suljetulla IRC-kanavalla piilossa jäsenistön katseilta. Puoluehallituksen 8.6.2017 kokouksessa viitattu "syntilista", jota Plommerin toimista on koottu, ja jota ei kuitenkaan ole puolueen jäsenistön nähtäville ja arvioitavaksi annettu, on kuuleman mukaan erittäin pitkä. Puolueen avoimilla IRC-kanavilla käytyjen keskustelujen perusteella väitettä listan pituudesta voi pitää erittäin uskottavana, ja siksi olisi tärkeätä, että asiassa toimivaltainen elin, puoluekokous, tuohon perehtyisi.

Arvostan Plommerin puolueessa tekemää pitkää uraa, mutta en olisi valmis hänen korkean asemansa takia painamaan asiaa villaisella.

Koska Piraattipuolue on vapaaehtoistyöhön perustuva organisaatio, korostuu puoluehallituksen ensisijaisena tehtävänä toimia puolueen aktiivien tukena -- palvella jäsenistöä. Plommerin käytös rivijäseniä kohtaan on ollut useassa kohtaa määräilevää, minkä yksistään jo pitäisi riittää syyksi pohtia hänen soveltuvuuttaan hallitusvirkaan.

AirZero
Puoluevaltuusto
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 10:33 am

Re: Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja AirZero » Pe Kesä 09, 2017 10:36 am

Kannatan.

mbrsk
Viestit: 23
Liittynyt: Su Loka 11, 2015 10:15 pm

Re: Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja mbrsk » Pe Kesä 09, 2017 11:34 am

Kannatan hallituskelpoisuuden arvioimista. Näkyvässä hallitusroolissa tulee ajaa puolueen etua ja toimia asiallisesti ja edustavasti. Henkilökohtaisten erimielisyyksien ratkominen julkisesti ei kuulu hallitusjäsenen rooliin, puhumattakaan uhkailusta ja muusta kiukuttelusta.

- mbrsk

Ahto
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Touko 09, 2017 2:28 pm

Re: Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja Ahto » Pe Kesä 09, 2017 12:09 pm

Kannatan aloitetta.

Asian käsittelystä puoluehallituksessa kuitenkin pari sanaa. Entisellä puoluehallituksen jäsenen kokemuksellani haluan todeta, että puoluehallitus joutuu välillä käsittelemään yksityiselämän piiriin kuuluvia ja muutenkin ei-julkisia henkilökohtaisia asioita, ja siksi kokouksia voidaan joutua pitämään suljetusti. Tällöin myös asiaa koskevissa hallituksen taustapapereissa voi olla tällaisia ei-julkisia tietoja. Tämä on erittäin perusteltua, ja yksityisyyden suojaa tulee kunnioittaa.

Gagis
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 12:17 pm

Re: Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja Gagis » Pe Kesä 09, 2017 12:51 pm

Kannatellaan

petra
Puoluevaltuusto
Viestit: 6
Liittynyt: La Touko 16, 2015 9:29 pm

Re: Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja petra » Pe Kesä 09, 2017 1:19 pm

Kannatan

usvi
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 12:07 am

Re: Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja usvi » Pe Kesä 09, 2017 1:36 pm

Espoon piraattien varavaltuutettu Pasi Lähteenmäki kannattaa aloitetta

Kuva

usvi
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 12:07 am

Re: Raoul Plommerin puoluehallitusjäsenyyden uudellenarviointi

Viesti Kirjoittaja usvi » Pe Kesä 09, 2017 1:45 pm

Espoon kuntavaaliehdokas Olli Soppela kannattaa aloitetta:

Kuva

Lukittu

Palaa sivulle “Kokousaloitteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa