Kuntavaaliohjelma 2017

Syksyn 2016 puoluekokouksen keskustelualue.

Valvoja: Ahto

Lash-
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Marras 10, 2014 6:02 pm

Kuntavaaliohjelma 2017

Viesti Kirjoittaja Lash- » La Loka 08, 2016 8:41 pm

Hallituksen esitys kuntavaaliohjelmaksi: http://arkisto.piraattipuolue.fi/puolue ... ma2017.pdf

Muutostoiveita voi esittää tähän ketjuun. Esityksiä ja huomioita tuodaan esille, kun puoluekokouksessa käymme läpi kuntavaaliohjelman esityskohtaa. Muutosesityksiä voi luonnollisesti esittää myös vasta paikan päällä.
Jonna Purojärvi

Lash-
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Marras 10, 2014 6:02 pm

Re: Kuntavaaliohjelma 2017

Viesti Kirjoittaja Lash- » Su Loka 09, 2016 1:34 pm

Kirjoitusvirheitä on ainakin hyvä bongata tänne ja koitetaan kokouksessa keskittyä sisältöön, jos mahdollista. Bongatut kirjoitusvirheet tähän mennessä:
Turha piste ensimmäisellä sivulla "Viisaammin rakennettu kunta."
Sivulla kuusi, toinen kappale "toimiviin työnantajia" virheellinen pääte - korjaus: "toimivia työnantajia"
Jonna Purojärvi

dragonsoul
Viestit: 11
Liittynyt: Su Loka 09, 2016 11:26 pm

Re: Kuntavaaliohjelma 2017

Viesti Kirjoittaja dragonsoul » Su Loka 09, 2016 11:31 pm

Toi ravintoloiden terassimaksu on turhake. Ainakin Helsingissä joutuu maksamaan terassimaksua ja sen voisi kyllä kokonaan poistaa. Ei tässä taloustilanteessa kannata rasittaa yrityksiä turhilla maksuilla. Poistaisin ja laittaisin tilalle että terassin saa rakentaa ilman maksuja kunhan se on kunnan sääntöjen mukainen eli ei vie liikaa katutilaa.

Myös muitten yritysten tulee saada jalkautua oman toimipaikkansa eteen vaikka mainostamalla tai pitämällä tempauksen ilman sen kummempaa lupaa. Esim. vaatekaupat voisi pitää alennusmyyntejä kadulla.

helm
Viestit: 2
Liittynyt: La Loka 22, 2016 8:31 am

Re: Kuntavaaliohjelma 2017

Viesti Kirjoittaja helm » La Loka 22, 2016 9:42 am

Ehdotan kuntavaaliohjelmaan lisättäväksi maininnan, jossa Piraattipuolue näkee yksilönvapauden ja yksilölliset tarpeet myös koulutuksen johtotähtenä, ja tukee näin ollen erilaisten koulumallien kehittämistä ja vanhempien valinnanvapautta esimerkiksi palvelusetelien ja palvelualoitteen keinoin.

Perustelu:
Luonnoksen koulutusta koskevat maininnat, etenkin "laadukas koulutusjärjestelmä", luovat mielikuvaa joko
a) siitä, että asiaa ei ole ajateltu ollenkaan, tai ei vaan välitetä / pidetä tärkeänä,
ja/tai
b) näkemyksestä koulutuksesta sinänsä tärkeänä, mutta kuitenkin vain "järjestelmänä" jota voisi ajatella ikään kuin teollista liukuhihnaa, tyyliin "vähän ISO9000-standardia ja laakerirasvaa peliin niin hyvä tulee".

Kuitenkin voidaan perustellusti todeta nykyisessä etenkin perustason koulujärjestelmässä olevan lähes kaikki päälaellaan: oppimisen edes perusedellytykset eivät täyty, koulukiusaaminen ja oppilaiden mielenterveysongelmat ovat erittäin yleisiä. Tämä on systeeminen ongelma, ei "laadun" ongelma. Käytännössä opetushallitus ajaa hyvin monoliittista pavlovilais-skinneriläis-steinerilaista linjaa joka tuntikehyksineen antaa hyvin vähän liikkumavaraa opetuksen toteuttamiselle toisin. Asiaa voisi verrata vaikka nykyisiin kaavoituskäytäntöihin joissa päätetään kaikenlaista kattomateriaaleista, väreistä ja istutuksista lähtien.

Nykytilannetta on kuvannut evoluutiopsykologian tutkija, professori Peter Gray vapaasti kääntäen seuraavasti:
  • "Laitamme rikolliset vankilaan, koska he ovat tehneet rikoksia, ja lapset kouluun koska he ovat tietyn ikäisiä."
  • "Jonain päivänä ihmiset tulevat ihmettelemään, kuinka on mahdollista että ihmiset oikeasti joskus uskoivat pakottamisen olevan olennaista koulutukselle, tai että koulutuksen standardisointi on hyvä idea."
Maailmalla on kehitetty koulutusmalleja jotka kenties soveltuisivat paremmin myös Piraattipuolueen yksilönvapautta korostaviin näkemyksiin, esimerkiksi mainitun Peter Greyn tutkima malli.

En kuitenkaan esitä minkään tietyn mallin tukemista, vaan vapaata kilpailua kuntien välilllä ja sisällä eri mallien toteuttamisessa, kuten yleisellä tasolla on ansiokkaasti todettukin. Koulutuksen osalta asia olisi vain syytä todeta erikseen.

helm
Viestit: 2
Liittynyt: La Loka 22, 2016 8:31 am

Re: Kuntavaaliohjelma 2017

Viesti Kirjoittaja helm » La Loka 22, 2016 9:56 am

Liikennettä koskevissa linjauksissa pitäisin tärkeänä mainita, että autonomisen henkilö- ja tavaralogistiikan tulevaisuudennäkymät on syytä huomioida kaupunkisuunnittelussa. Esimerkiksi kuskittomat autot tulevat osaltaan muuttamaan kaupunkikuvaa, mahdollisesti hyvinkin paljon, esimerkiksi parkkipaikkojen tarpeen vähentämisen kautta. Sellaisia kokeillaan jo nyt, ainakin Briteissä ja USAssa. Autonominen tavaralogistiikka etenkin "viimeisen kilometrin" osalta voi muuttaa sitä miten ostamme hyödykkeitä, jopa ruokaa, mikä voi osaltaan muuttaa kaupunkikuvaa etenkin suuremmissa kaupungeissa.

Tämä on vain syytä huomioida jotenkin, koska luonnoksen visio kuulostaa ainakin omaan korvaani hiukan 90-luvulle jääneeltä. Eikös piraattipuolueen pitänyt olla edistyksellinen ja teknologiatietoinen? ;)

Lukittu

Palaa sivulle “Syyskokous 2016”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa