Marek Nečada ehdolla hallitukseen (varsinainen jäsen tai vpj)

Alue ehdokasilmoittautumisille puoluehallituksen ja puoluevaltuuston vaaleihin.


Valvoja: Puoluehallitus

Alueen säännöt

Alue ehdokasilmoittautumisille puoluehallituksen ja puoluevaltuuston vaaleihin.

Voit ilmoittautua ehdolle aloittamalla uuden aiheen tähän alle. Mainitse otsikossa, mihin rooliin (tai rooleihin) olet ehdolla (puoluevaltuuston jäsen; puoluehallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, jäsen tai varajäsen), ja kirjoita esittelyteksti itsestäsi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää ilmoittautumisesi osoitteeseen info@piraattipuolue.fi

Halukkuudestaan tehtävään pitää ilmoittaa viimeistään 14.9.2020. Ehdokkailla oltava puolueen jäsenyys ja jäsenmaksu maksettuna.

Avatar
mmn
Puoluehallitus
Viestit: 52
Liittynyt: Ti Loka 24, 2017 11:26 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Marek Nečada ehdolla hallitukseen (varsinainen jäsen tai vpj)

Viesti Kirjoittaja mmn » Ti Syys 08, 2020 11:21 am

Haluan jatkaa hallituksessa seuraavankin kauden. Varsinainen ehdokaspuhe esiintyy tässä myöhemmin.

Sillä väliin voitte kritisoida kuluvan kauden mokiani. :)

Marek Nečada
Piraattipuolueen varapuheenjohtaja. Foorumin ylläpitäjä.


Avatar
mmn
Puoluehallitus
Viestit: 52
Liittynyt: Ti Loka 24, 2017 11:26 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Marek Nečada ehdolla hallitukseen (varsinainen jäsen tai vpj)

Viesti Kirjoittaja mmn » La Syys 26, 2020 11:34 am

Käydään vaan läpi vaalilupaukseni päättyvään toimikauteen, ja katsotaan, kuinka olen niissä onnistunut.

Näiden perusteella voitte päättää, olenko jatkokauden arvoinen.

mmn kirjoitti:
Pe Marras 15, 2019 2:10 pm

Ilmoittaudun täten varapuheenjohtajan tai vaihtoehtoisesti hallituksen jäsenen vaaliin.

Haluan toimia puoluehallituksessa prosessien kehittäjänä ja know-how'n välittäjänä. Olen ollut Tšekin piraattipuolueen aktiivina melkein alusta asti ja toiminut muutamassa sen elimessä. Tunnen siis sisältä sen menestyspolun tärkeät yksityiskohdat, ja minulla on eräänlainen käsitys hyvän käytännön esimerkeistä, joita Suomessakin voitaisiin hyödyntää. Haluaisin antaa kolme tehtävää hallituksen pätkäkaudeksi, ja itse asiassa kaikki niistä perustuvat enemmän tai vähemmän kokemuksiini Tšekin piraateista:

1. Uudet säännöt. Aiheesta olen aiemmin avannut erillisen ketjun. Nykyiset säännöt mielestäni turhaan sitovat puolueen kädet mm. sillä, että liian moni asia on päätettävä fyysisissä kokouksissa. Emmehän me kuitenkaan ole nettipuolue? Joustavammat päätöksentekotavat parantanevat jäsenten osallistumisastettakin.
Sen takia haluan kirjoittaa puolueelle uudet säännöt: PRH:n rekisteröimät säännöt olisivat hyvin yleisiä ja minimalistisia, ja yksityiskohdat siirtyisivät johtosääntöihin, joita voisi tarvittaessa muuttaa sähköisessä äänestyksessä, ilman kokousta. Samalla tavalla puolueohjelmaa voisi kehittää joustavammin. Tämä kuitenkin edellyttää luotettavaa sähköistä äänestysjärjestelmää, ks. kohta 2.

Sääntömuutosesitys on tehty, ja se käsitellään puoluekokouksessa.

2. Tekniset järjestelmät. Tšekin Piraateilla on paljon enemmän resursseja ja sen takia meihin verrattuna paljon kehittyneemmat verkkopalvelut, kuten oma jäsenrekisteri/identiteetinhallinta ja siihen liitetyt muut järjestelmät (foorumi, projektinhallinta, zulip, äänestysjärjestelmä, nextcloud, maksujärjestelmä jne.). Ehdotan, ettei keksitä omia ratkaisuja vaan koko malli forkataan (ja vain tarvittaessa sopeutetaan meidän olosuhteisiimme), koska se toimii aika hyvin ja tšekeillä on varmaan seuraavinakin vuosina paljon enemmän kehitysresursseja kuin meillä.

Talvella alettiin kokeilla Keycloakia, tämä ei kuitenkaan kovin paljon edennyt, koska esiintyi tietoturvaongelmilla jo käytössä olevissa puolueen järjestelmissä, joten tuli priorisoida – tietoturvaongelmat korjattiin, mutta yllä mainittuihin asioihin ei valitettavasti enää jäänyt aikaa. Tätä työtä siis haluaisin vielä jatkaa.

3. Palkatut työntekijät. Palkatut koordinaattorit olivat yhtenä Tšekin piraattien vaalimenestyksen peruskivistä vuonna 2017. On vaikea pelkin sanoin selittää, kuinka tärkeä rooli aktiivien ylikuormituksen ja uupumuksen ehkäisynä heillä on ollut! Ehdotan siis, että eräitä koordinaatio- ja rutiinitehtävia varten kokeillaan palkata työntekijä. Ry:t voivat tietääkseni hakea jopa 100% palkkatukea, joten hyödyntäkäämme sitä! Työkokeilujaksojakin voitaisiin tarjota.
Jos päästään eroon membookista (ks. kohta 2), voidaan säästetyistä rahoista lisäksi palkata vaikka vaalikoordinaattori kuumimmaksi kampanja-ajaksi.

Tähän ei valitettavasti riittänyt aikaa ollenkaan.

Marek Nečada
Piraattipuolueen varapuheenjohtaja. Foorumin ylläpitäjä.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ilmoittautumiset puoluehallituksen ja puoluevaltuuston vaaleihin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija