Pekka Mustonen - Ehdolla puheenjohtajaksi

Alue ehdokasilmoittautumisille puheenjohtajan vaaliin. Ilmoittautumisessa voi mainita myös muut roolit, joihin on käytettävissä.

Voit ilmoittautua ehdolle aloittamalla uuden aiheen tähän alle. Kirjoita esittelyteksti itsestäsi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää ilmoittautumisesi osoitteeseen info@piraattipuolue.fi

Halukkuudestaan tehtävään pitää ilmoittaa viimeistään 16.11.2019.Ehdokkailla oltava puolueen jäsenyys ja jäsenmaksu maksettuna.


Valvoja: Puoluehallitus

horgh
Viestit: 31
Liittynyt: La Kesä 06, 2015 1:36 pm

Pekka Mustonen - Ehdolla puheenjohtajaksi

Viesti Kirjoittaja horgh » La Marras 09, 2019 10:01 pm

Olen ehdolla puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi. Olen 37-vuotias neljän lapsen isä Joensuusta. Taustani Piraattipuolueessa on vahva, lähdin mukaan vuoden 2011 eduskuntavaaleihin, jonka jälkeen olen ollut ehdolla kaikissa mahdollisissa vaaleissa poislukien eurovaalit vuonna 2019. Puolueessa olen ollut hallituksen jäsen nyt istuvassa hallituksessa ja varajäsen aikaisemmin. Olen toiminut myös jo useita vuosia Savo-Karjalan piiriyhdistyksen puheenjohtajana. Toimin parisen vuotta myös puoluesihteerinä, tästä tehtävästä jouduin valitettavasti luopumaan vaimoni sairastuttua vakavasti. Samalla menivät myös työkuviot täysin uusiksi, kun joudun lopettamaan silloisessa työssä ja etsimään työpaikan lähempää kotia, jotta pystyin olemaan vaimoni ja perheeni tukena. Tästä on nyt reilu vuosi aikaa ja tilanne on onneksi tasaantunut niin, että pystyn taas täysipainoisesti puolueen toimintaan panostamaan.

Näen, että Piraattipuolueella on vielä aivan valtavasti potentiaalia käyttämättä. Toiset ovat jo luovuttamassa, istuvan puheenjohtajan Petrus Pennasen ehdotus on, että puolue lakkautettaisi ja yhdistettäisi Liberaalipuolueeseen. Tämä on se, mitä tämä ehdotus tarkoittaisi, vaikka asian miten yrittäisi muotoilla. Puolue nimeltä Piraattipuolue katoaisi Suomen puoluekartalta. Tätä en missään tapauksessa hyväksy. Olen poliittiselta identiteetiltäni nimenomaan Piraatti, en liberaali tai mitään muutakaan. Piraattipuolue on vahva kansainvälinen brändi, jonka toimivuus on jo osoitettu useassa maassa ympäri Euroopan. Ei ole mitään näyttöä siitä, että nimi olisi meitä hidastastava asia. Päinvastoin. Meitä lähinnä puolueohjelmaltaan on juurikin Liberaalipuolue, johon nykyinen puheenjohtaja siis tahtoo meidän sulauttaa. Ei tarvitse kuin verrata meidän kannatusta Liberaalipuolueen kannatukseen niin on hyvin helppo todeta, että ei meidän brändimme ainakaan heitä huonompi ole. Sulautuminen meitä pienempään marginaalipuolueeseen olisi katastrofaalinen virhe. Samalla heitettäisi hukkaan meidän yli vuosikymmenen jatkunut työmme.

Omia ajatuksiani puolueen kehittämisestä voi lukea foorumilta https://foorumi.piraattipuolue.fi/viewt ... =74&t=1351. Linkin takana löytyvässä tekstissä keskityn enimmäkseen viestintään, joka todellakin on mielestäni tärkein parannettava osa-alue meidän toiminnassamme. Toisena erittäin tärkeänä näen maanlaajuisen toiminnan. Piirit on otettava huomioon ihan toisella tapaa kuin nykyään on tehty. Ainoana varsinaisena vaalilupauksena lupaankin, että mikäli minut puheenjohtajan tehtävään valitaan, tulen vierailemaan henkilökohtaisesti jokaisessa piirissä ennen seuraavaa puoluekokousta (joka sääntöjen mukaan järjestetään touko-heinäkuussa 2020). Piirit todella ovat toimintamme ydin. Edellisissä eduskuntavaaleissa minäkin olin valmis ottamaan tietoisen riskin, ja panostamaan lähes kaikki voimavaramme Helsinkiin ja Petrus Pennasen kampanjaan. Petruksen läpipääsy jäi valitettavasti haaveeksi johtuen lähinnä meidän vaaliliittomme muiden puolueiden romahduksesta. Piirit jäivät tämän panostuksen myötä ihan liikaa omilleen. Tästä otan luonnollisesti itsekin hallituksen jäsenenä vastuuta. Oli uhkapeliä panostaa lähes kaikki Helsinkiin ja Petrukseen, tällä kertaa siinä hävittiin. Lähden siitä, että tällaista virhettä ei enää toisteta. Kuka vaan puheenjohtajaksi valitaan ja mikä tilanne seuraavissa vaaleissa koskaan onkaan niin emme laita kaikkia munia samaan koriin. Näkemykseni mukaan lähdemme vahvistamaan valtakunnallista toimintaan jokaikisestä piiristä lähtien. Löydämme uusia aktiiveja ja aktivoimme vanhoja takaisin kuvioihin. Tässä on ryvetty tappiomielialassa ilman mitään katsetta tulevaan nyt eduskuntavaaleista lähtien. Sen on todellakin aika muuttua.

Kuinka sitten kehitämme toimintaamme, jotta paikka eduskunnassakin lopulta aukeaisi. Lähtökohtana on näkemykseni mukaan ensinnäkin mainitsemani piireistä lähtevä valtakunnallisen näkyvyyden ja sitä myötä kannatuksen kasvattaminen. Meidän tulee myös viestinnässämme tavoittaa lyhyesti sanoen kaikki ihmiset. Meidän kohderyhmämme ei saa olla se 20-40 (tai ehkä nyt jo 30-50)-vuotiaat nörttimiehet vaan koko Suomen kansa. Meidän puolueohjelmamme antaa tähän ihan nykyiselläänkin erinomaiset lähtökohdat. Kysymys on vain siitä miten me viestinnässämme tuomme asiat esiin. Piraattipuolueesta on luotava luonnollinen vaihtoehto kenelle tahansa. Tämä tarkoittaa työtä, työtä ja vielä lisää työtä. Tarvitsemme kannanottoja, lehdistötiedotteita, yleisönosastokirjoituksia, jalkautumista kansan pariin, vielä nykyistä parempaa some-näkyvyyttä, mitä vaan tapoja ikinä keksimme päästäksemme näkyviin. En tarjoa mitään ihmeratkaisua, jolla pääsemme tavoitteeseemme. Tavoite löytyy työn kautta, se löytyy siitä, että toimimme yhdessä Piraattipuolueena, töitä tehden ja itseemme uskoen. Omana aikomuksenani on esimerkiksi aloittaa säännöllinen bloggaaminen liittyen ajankohtaisiin aiheisiin ja peilaten niitä puolueohjelmaamme. Seuraava askel ovat kuntavaalit, lähden siitä, että siellä mennään läpi laajalla rintamalla ympäri Suomen. Tämän pohjalta voimme sitten lähteä rakentamaan menestystä myös eduskuntavaaleissa.

Omasta elämäntilanteesta sen verran, että kuten aiemmin totesin, pystyn panostamaan täysipainoisesti puolueen eteen toimimiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että voin käyttää viikonloppuja esimerkiksi vierailuihin eri piireissä, tavoite on olla aina siellä missä tapahtuu ja nimenomaan laittamassa asioita tapahtumaan. Käyn säännöllisessä päivätyössä, joten en luonnollisesti ole työpäivien aikana täysin tavoitettavissa, tämänkin kuitenkin pystyn järjestämään niin, että vaimoni, joka on kotona lasten kanssa, pystyy toimimaan tarvittaessa “sihteerinä” työpäivieni aikana.

Meillä on mukana aivan loistavia ihmisiä ja paljon eri alojen osaajia. Mielestäni olisi tärkeää ottaa tämä vahvuus käyttöön puolueen hyväksi. Pyrkimykseni on, että olemme kaikki yhdessä samassa piraattilaivassa, matkalla kohti yhteistä päämäärää. Erityisen tärkeänä pidän kuuntelemista, jokaisen mielipide on yhtä tärkeä. Mikäli minut valitaan puheenjohtajaksi, tulemme parantamaan yhteyttä ja luomaan toimivan kommunikaatioväylän jäsenistön ja puoluehallituksen välille. Hallituksen on välttämätöntä kuunnella jäsenistöä, tämä ei ole toivomallani tavalla toteutunut nyt.

Jos puolue päätetään sulauttaa Liberaalipuolueeseen, en ole käytettävissä mihinkään luottamustehtävään ja tulen eroamaan myös puolueen jäsenyydestä.

Vastaan mielelläni kysymyksiin joko tällä foorumilla tai henkilökohtaisesti.

Joensuussa 09.11.2019

Pekka Mustonen


Petrus
Viestit: 22
Liittynyt: To Marras 05, 2015 6:26 pm

Re: Pekka Mustonen - Ehdolla puheenjohtajaksi

Viesti Kirjoittaja Petrus » Su Marras 10, 2019 12:41 pm

Tässä oli nyt sellaisia totuudenvastaisia väitteitä että pakko hieman korjata.

En ole missään nimessä lopettamassa puoluetta. Tietääkseni ainoat lopettamista haluavat ovat lopettamisesta jäsenaloitteen tehneet jäsenet. Olen kehittämässä ja kasvattamassa puoluetta kuten olen tehnhyt tähänkin asti. Toisen, hieman pienemmän samanhenkisen liikeen yhdistäminen puolueeseen ja brändi uudistaminen on sitä kehitys- ja kasvatustyötä, mitä puolue tarvitsee. Samankaltaisten organisaatioiden yhdistäminen on normaalia organisaation kehitystyötä, kuten yritysmaailmassakin.

Ei ole mitään näyttöä siitä, että nimi olisi meitä hidastastava asia. Päinvastoin.

Tämä on täysin tosiasioiden vastainen väite. Olen aiemmin kirjoittanut tilanteesta foorumilla. Neuvottelin ahkerasti vaaliliitoista n. vuoden ajan ennen tämän vuoden vaaleja, ja meille parhaiten sopiva ja menestyksen kannalta lupaavin vaaliliittokumppani kieltäytyi viime metreillä yhteistyöstä nimenomaan Piraattipuolue-nimen vuoksi. Siksi jouduimme valitsemaan selvästi huonomman vaaliliittovaihtoehdon.

Muiden asioiden lisäksi. On todella huono lähtökohta alkaa johtaa puoluetta ja tehdä strategia kieltäen olennaiset tosiasiat brändistämme.

Haluan tomia puolueessa joka toimii tieteen ja järjen pohjalta. Tosiasioiden kieltäminen puolueen brändistä ei ole tiedettä tai järkeä.

Tässä aiempi elokuun viestini Piraattiaktiivit-ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/1148320 ... 569571978/


Nyos
Piiriyhdistyksen hallitus
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Touko 10, 2017 2:24 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pekka Mustonen - Ehdolla puheenjohtajaksi

Viesti Kirjoittaja Nyos » Su Marras 10, 2019 1:16 pm

Kiitos Pekka, hieno ja selkeä avaus pj-kisaan!

Petrus kirjoitti:
Su Marras 10, 2019 12:41 pm

En ole missään nimessä lopettamassa puoluetta. Tietääkseni ainoat lopettamista haluavat ovat lopettamisesta jäsenaloitteen tehneet jäsenet. Olen kehittämässä ja kasvattamassa puoluetta kuten olen tehnhyt tähänkin asti.

Saisiko tänne foorumille asap omaksi ketjukseen sen mitä sitten tarkalleen ottaen ehdotat?
Ei mikään ihme, jos tulee väärinymmärryksiä, kun siitä ns. fuusioehdotuksesta voi lukea vain muiden ketjuista sieltä täältä. Jokaisesta tulevaisuusehdotuksesta olisi kuitenkin parasta käydä keskustelua niiden omissa ketjuissa, jolloin ehdotuksista voisivat kaikki tasapuolisesti päästä kärryille. (Johon liittyen, kaikilla ei ole facebook käytössä.)

Ja olet ymmärtänyt täysin väärin aloitteen. Sen allekirjoittajat käsittääkseni nimenomaan haluavat varmistaa piraattipuolueen jatkavan olemassaoloaan puolueena, joka tapahtuu rajaamalla pois lopettamismahdollisuus jäsenäänestyksen perusteella.


AriMartti
Puoluevaltuusto
Viestit: 81
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Pekka Mustonen - Ehdolla puheenjohtajaksi

Viesti Kirjoittaja AriMartti » Ma Marras 11, 2019 7:58 am

Kiitos Pekka, uskon että yhteistyön puoluehallituksen kanssa ei tarvitsisi olla yhtä stressaavaa kuin se tällä hetkellä on. Me kaikki haluamme, että puolue voi jatkaa vahvana kohti kuntavaaleja!

IRC: AriMartti Facebook: https://www.facebook.com/arimartti Twitter https://twitter.com/AriMartti
email: ari-martti.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ilmoittautumiset puoluehallituksen puheenjohtajan vaaliin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija