Rekisteriselosteiden ajantasaisuus

Valvoja: Puoluehallitus

Avatar
Mikaela
Piiriyhdistyksen hallitus
Viestit: 18
Liittynyt: To Marras 05, 2015 2:44 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Rekisteriselosteiden ajantasaisuus

Viesti Kirjoittaja Mikaela » La Heinä 20, 2019 12:08 am

Hei,

Mietimme Helsingin hallituksessa muutaman jäsenen kesken miten toimia keskuudestamme poistuneen jäsenen kanssa. Olin erimieltä muiden kanssa tietojen poistamisesta ja olin yhteydessä Membookin tukeen kysyen miten tässä tapauksessa tulisi toimia ja he vastasivat, että yhdistyksellä on asetus "Poistuneiden jäsenten tietojen poisto". En tiedä missä kohdassa se on Helsingin piraateilla tai muillakaan yhdistyksillä (NyosJonna kysyy myös onko se puolueen rastistettava vai myös piirien?), mutta aloimme seuraavaksi miettimään olisiko rekisteriselosteessamme ohjeistusta asiaan.

Puolueen sivuilta löytyy kolme rekisteriselostetta, jäsenluettelorekisteri_2015.pdf, lahjoittajarekisteri_2015.pdf ja kannattajakorttirekisteri_2015.

Jäsenluettelorekisterin mukaisesti otin yhteyttä #toiminta-kanavalla IRC-käyttäjään usvi, joka ei katso enää olevansa vastuussa jäsenrekisteristä (hän ei kirjoitushetkellä vielä kommentoinut kahteen muuhun rekisteriselosteeseen sanoo ettei ole tekemisissä lahjoittajarekisterin kanssa, eikä ole ollut yhtään tekemisissä kannattajakorttirekisterin kanssa) ja, että jonkun enemmän Membookin kanssa tekemisissä olleen tulisi ottaa asia nimiinsä. Mietin myös onko koko jäsenrekisteriseloste vanhentunut Membookin käyttöönoton yhteydessä?


Avatar
Peit
Puoluehallitus
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Kesä 07, 2016 10:06 am

Re: Rekisteriselosteiden ajantasaisuus

Viesti Kirjoittaja Peit » Ti Syys 24, 2019 11:59 pm

Nykyinen EU:n tietosuoja-asetus ei vaadi rekisteriselostetta. AIemmin sellainen on vaadittu.
Nykyinen suositus:
Rekisterinpitäjän oli vanhan henkilötietolain (1999) mukaan laadittava henkilörekisteristä rekisteriseloste. EU:n tietosuoja-asetuksen myötä organisaatioiden kannattaa laatia kirjallinen kuvaus henkilötietojen käsittelystä, sillä vaikka tietosuoja-asetus ei siis edellytä enää selosteen laatimista, niin rekisteröityjä täytyy kuitenkin informoida henkilötietojen käsittelystä ja organisaatiolla on oltava kyky osoittaa noudattavansa asetusta. Näiden toteuttamiseksi tietosuojaselosteen laatiminen on hyvä ratkaisu. Tätä kuvausta kutsutaan myös selosteeksi käsittelytoimista.

Asiakirjaan sisällytettävät tiedot:

  • rekisterinpitäjän ja tarvittaessa tämän edustajan nimi ja yhteystiedot

  • henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

  • kuvaus rekisteröityjen ryhmästä tai ryhmistä ja näihin liittyvistä tiedoista tai tietoryhmistä

  • mihin tietoja säännönmukaisesti luovutetaan ja siirretäänkö tietoja Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

  • kuvaus rekisterin suojauksen periaatteista

  • kuvaus tarkastusoikeuden toteutumisesta (jokainen saa tarkastaa omat tietonsa); kerro miten tämä teillä toteutetaan

  • tieto että jokaisella on oikeus vaatia tiedon korjaamista; kerro miten tämä teillä toteutetaan

  • muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

https://kotiseutuliitto.fi/tietopankki/ ... a-seloste/


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Puoluehallitus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija