Puoluehallituksen strategia (talvi–kevät 2020)

Valvoja: Puoluehallitus

Avatar
mmn
Puoluehallitus
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Loka 24, 2017 11:26 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Puoluehallituksen strategia (talvi–kevät 2020)

Viesti Kirjoittaja mmn » Ke Joulu 04, 2019 10:06 am

Hei hallituslaiset (ja kaikki muut, ks. alla),

toimikautemme on lyhyt ja työtä edessämme paljon, joten meidän pitäisi mahdollisimman selkeästi määrittää tavoitteet aikatauluineen. Tarkoituksena on parempi koordinointi, eli että voidaan seurata edistystä, tarvittaessa priorisoida ja kertoa jäsenille, mitä milloin tapahtuu, jotta he voivat mahdollisimman helposti liittyä mukaan toimintaan.

Ainakin muutamalla meistä oli hallitushakemuksessa joitakin henkilökohtaisia tavoitteita. Se on hyvä lähtökohta, eli laittakaamme ne nyt kasaan mahdollisesti jonkin karkean aikataulun kanssa.

Kaikille piraateille: jos teillä on hyviä ideoita, joiden toteuttamiselle olisi hyödyllistä hallituksen koordinointi, voitte kirjoittaa ne myös tähän viestiketjuun. Keskustellaan niistä ja yritetään sisällyttää ne strategiaan.

Marek Nečada
Piraattipuolueen varapuheenjohtaja. Foorumin ylläpitäjä.


Avatar
mmn
Puoluehallitus
Viestit: 73
Liittynyt: Ti Loka 24, 2017 11:26 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Puoluehallituksen strategia (talvi–kevät 2020)

Viesti Kirjoittaja mmn » Ke Joulu 04, 2019 10:48 am

Aloitan omillani:

  • Organisaatiomallin kehitys ja uudet säännöt: Olen jo alkanut kerätä ideoita uusia sääntöjä varten. Tätä jatkettaisiin puoluepäiviin asti, jolloin haluaisin keskustella jo konkreettisista muutoksista, ja puoluepäivien jälkeen järjestettäisiin niistä jäsenkysely. Sen perusteella kirjoitetaisiin sääntöjen luonnos niin, että ennen kokouskutsun lähettämistä olisi ainakin kuukausi kommentointia ja muokkauksia varten.

  • Tekniset järjestelmät: tarvitaan järkevä IDM (käyttäjätunnusten ja -oikeuksien hallinta), hyvännäköiset ja hyvin toimivat verkkosivut (joissa ilmestyy säännöllisesti uutta poliittista sisältöä), projektinhallinta, äänestysjärjestelmä sekä muutakin. Olen yhteydessä tšekkiläisten tekniikka-osaston kanssa, jolla on paljon enemmän resursseja kun meillä; heidän avoimeen ohjelmistoon perustuvasta ratkaisusta voidaan mielestäni suurin osa kopioida meillekin.
    Kun uusi IDM on käytössä, voidaan siirtää jäsenrekisteri siihen, päästä eroon Membookista ja säästää 2 k€ vuodessa.
    Joulukuussa tutustun syvemmin tšekkiläiseen ratkaisuun; tammikuussa verkkopalvelutiimin palaveri, puoluepäivillä keskustelu laajemman aktiivipiirin kanssa, ja sitten muutokset alkavat.

  • Palkatut työntekijät (palkkatuella): Täytyy ensin selvittää, mihin tehtäviin jne. Toteuttaminen loppukeväällä (tai aikaisemmin, jos joku auttaa).

Marek Nečada
Piraattipuolueen varapuheenjohtaja. Foorumin ylläpitäjä.


uduntuntu
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Puoluehallituksen strategia (talvi–kevät 2020)

Viesti Kirjoittaja uduntuntu » To Joulu 05, 2019 2:26 am

Puoluevaltuuston kommentit toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon vuodelle 2020 (toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksytty puoluevaltuuston kokouksessa 24.11.2019:

Alkuperäinen: https://pilvi.piraattipuolue.fi:9001/p/4p0avxtk6ceb8uau

Kohdan 1 alkuun?
Piraattipuolue osallistuu Suomessa järjestetäviin vaaleihin ja asettaa niihin ehdokkaita.

1.2 Periaatteet toiminnassamme koskettavat myös vuoden 2021 vaaleissa saatavia luottamustehtäviä

2.2
Järjestetään sääntömääräinen puoluekokous
Puoluevaltuuston kokousten vuosiluku on 2020, ei 2019

2.3
Kommentti: Lahjoittajille on saatettava tietoon, että yli 1500 euron lahjoituksia ei voida tehdä anonyymina, ilman lahjoittajatietoa ne menevät valtiolle

3.1
Kommentti: Taloudellisten panostuksen keskittäminen someen on perusteltua vaalien välivuotena

3.2
Kommentti: Käytetään STT:n tiedotepalvelua (se maksaa)
Kommentti: Nimetään eri osa-alueiden tiedotteiden, lausuntojen ja kannanottojen kirjoittamiseen vastuuhenkilöt

3.3
Kommentti: Verkkopalvelutiimi jatkaa työkalujen käyttöönottoa, dokumentoimista ja jalkauttamista

5.1
Kommentti: Yhteyksia on myös Saksan, Tsekin, Ruotsin tekniikkaan, niiden järjestelmiä voidaan kopioida. Islannin vastaavia voidaan selvittää.

Tulo- ja menoarvio:
Kommentti: Kannatustuotteiden hankintaan käytetään 750 euroa ja tuloja odotetaan 1500 euroa. On kyseenalaista, kannattaako kannatustuotteita tällaisella tuotolla myydä.
Kommentti: Vaikka yli-/alijäämä on nollassa, tarkoitus on kerätä varoja vaalivuoteen
Kommentti: Tulo- ja menoarvio vuodelle 2019 sekä toteumat vuodelle 2018 voisivat olla vertailtavana vuoden 2020 arvioiden vieressä.

Liitteet
2019-09-24 Piraattipuolue - Tulo- ja menoarvio_2020.pdf
(404.76 KiB) Tiedosto ladattu 528 kertaa
2019-10-10 Piraattipuolue - Toimintasuunnitelma 2020.pdf
(110.11 KiB) Tiedosto ladattu 506 kertaa

IRC: uduntuntu Facebook: https://www.facebook.com/uduntuntu Twitter https://twitter.com/uduntuntu
email: utu.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi


juho.karvinen
Puoluevaltuusto
Viestit: 28
Liittynyt: Ti Kesä 13, 2017 2:39 am

Re: Puoluehallituksen strategia (talvi–kevät 2020)

Viesti Kirjoittaja juho.karvinen » Ma Joulu 23, 2019 1:51 am

Ehdotukseni ohjelmatyöhön liittyen:

Puolue käynnistää ohjelmatyön, jonka tavoitteena on päivittää ohjelmamme 2020-luvulle ja käynnistää järjestelmällinen poliittinen keskustelu piraattipolitiikan sisällöistä ja painopisteistä. Piraattiagendan suuret linjat muotoillaan kansainvälisessä liikkeessä, vaikka niitä sovelletaan ja niistä kommunikoidaan kansallisesti. Tavoitteena on, että suomalaiset piraatit osallistuvat aktiivisesti kansainvälisen liikkeen toimintaan ja sen tavoitteiden asettamiseen.

Ohjelmatyö on pääasiassa liikkeen itsemäärittelyä ja itseymmärryksen lisäämistä, mutta ohjelmatyön kautta muodostettu yhteiskunnallinen perusymmärrys ja tavoitteet ovat avainasemassa myös ulkoista viestintää tehtäessä.

Ohjelmiemme on oltava vähintään yhtä hyviä kuin valtapuolueiden, mutta parempia, uskaliaampia, johdonmukaisempia, nykyaikaisempia.

Ehdotan, että puolue järjestää kevään 2020 aikana seminaarin, jonka otsikko on "Mitä on piraattipolitiikka 2020-luvulla?". Tämä voi tapahtua Tampereella ja voin ottaa päävastuun seminaarin järjestämisestä.

Ehdotan, että ohjelmatyön painopisteiksi otetaan ensin periaateohjelma ja tietoyhteiskuntaohjelma ja ennen kevään 2021 kuntavaaleja myös kuntaohjelma. Ohjelmatyön vastuuhenkilönä tavoitteeni on järjestää työtä niin, että se osallistaa aktiiveja ja jäsenistöä. Alla on lähtökohdaksi joitakin omia ajatuksiani ohjelmatyöstä.

Periaateohjelma kuvaa keskeiset tavoitteemme ja arvomme yleisellä tasolla, mutta ei käsittele päivänpolitiikkaa. Periaateohjelmasta selviää, miksi puolue on olemassa ja millaista yhteiskuntaa se tavoittelee, mitkä ovat meidän hahmottamamme keskeiset yhteiskunnalliset ongelmat ja millaisilla keinoilla niihin vastataan. Mikä on visiomme tulevaisuudesta? Periaateohjelma voi myös valottaa liikkeen aatteellista taustaa ja suhdetta muihin poliittisiin aatteisiin. Periaateohjelmassa voidaan myös kuvata niitä yhteiskunnallisia voimia, jotka toimivat aktiivisesti tavoitteitamme vastaan.

Tietoyhteiskuntapolitiikka on nähdäkseni meidän identiteettiämme keskeisesti määrittävä politiikan osa-alue ja jotain sellaista, joka erottaa meidät valtapuolueista. Tietoyhteiskuntaohjelma olisi syytä päivittää niin, että siinä tunnistettaisiin 2020-luvun keskeiset tietoyhteiskuntaan liittyvät valtasuhteet, määriteltäisiin visiomme ja konkreettiset tavoitteemme tietoyhteiskunnan parantamiseksi. Miten suhtaudumme internetin viimeaikaisiin kehityskulkuihin ja millaista regulaatiota kannatamme sen suhteen? Tietoyhteiskuntaohjelma voi sisältää nykyiseen tapaan kantoja immateriaalioikeuksista, julkisista ohjelmistohankkeista, tiedepolitiikasta, koulutuspolitiikasta, mutta minusta se voisi sisältää myös näitä teemoja kokoavaa analyysiä siitä, miksi juuri tietoyhteiskuntapolitiikka on meidän mielestämme tärkeää.

Kuntavaaleja varten on muotoiltava kuntaohjelma, jossa perusajatuksemme sovelletaan kuntapolitiikkaan. Aiempiin kuntavaaleihin verrattuna meillä on erinomaiset lähtökohdat kuntapoliittisen ohjelman kirjoittamiseen, sillä meillä on ollut kuluvalla kaudella aktiivisesti toimivia valtuutettuja, jotka ovat tehneet kuntapolitiikkaa käytännössä. Tämän työn jatkaminen olkoon kuntaohjelman peruslähtökohta, mutta ohjelmatyössä voidaan muotoilla myös uusia avauksia ja painopisteitä.


Raoul
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Loka 08, 2014 7:29 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Puoluehallituksen strategia (talvi–kevät 2020)

Viesti Kirjoittaja Raoul » Su Tammi 05, 2020 3:12 pm

Yksi osa tätä puolueohjelmaamme liittyvää strategiaa on tekijänoikeuskantamme lieventäminen: meidän tulee nostaa vaatimustamme tekijänoikeuden suoja-ajalle; 10v julkaisuhetkestä -> 50v julkaisuhetkestä.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Puoluehallitus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija