Tulevaisuuskeskustelu

Alue keskustelulle Piraattipuolueen politiikasta ja tulevaisuuden suunnista. Varsinaiset kokousaloitteet puoluekokousosioon!
Riia
Viestit: 1
Liittynyt: La Elo 03, 2019 12:24 am

Re: Tulevaisuuskeskustelu

Viesti Kirjoittaja Riia » La Elo 03, 2019 10:12 pm

Tässä kommentteja mahdollisimman selkeästi. En ole puolueen jäsen, vaan ollut ns. mukana toiminnassa kevään kampanjoista asti. Nämä mielipiteet voi jättää omaan arvoonsa, koska en tosiaan ole edes jäsen.

Kannatan vaihtoehtoa H, eli nykyinen piraattipuolue pyrkisi pysyvään vaaliliittoon samanhenkisten puolueiden kanssa.

Piraatit on mun mielestä hyvä nimi järkiperäiselle anti-puolueelle. Mä en usko kuitenkaan usko, että piraattipuolue-nimellä voidaan päästä tästä paljon isompiin kannatuslukemiin Suomessa tai monessa muussakaan maassa.

Ensinnäkään tähän maahan oikein mahdu kahta isoa protestipuoluetta, ja nyt äänet menee Persuille.

No miksei Piraatit voisi onnistua mainstream-puolueena Suomessa, kun Islanti tai Tshekki?

Tshekkien piraattipuolue on mielenkiintoinen: googletteluni perusteella puolue breikkasi ihan oikealla whistle-blowing toiminnalla. Eli puolueen edustajat haastoivat oikeuteen ministeriöitä ja valtion laitoksi ja voittivat. Tshekeissä puolue kasvaa edelleen.

Suomi ei ole kuitenkaan Tshekki. Mun mielestäni uskottava hyvispiraatti vaatisi vastustajakseen jonkun konkreettisen pahiksen. Tshekki on edelleen korruptio-indekseissä jossain Kyproksen ja Georgian välissä (38.), Suomi sijalla 3.

Islannin piraattien huippuvuosi oli 2016 (10 paikkaa 63 paikan parlamentissa), kun niiden pääministeri kärähti Panaman-paperit-gatessa. Oli siis säilönyt kauheasti rahaa veroparatiiseihin. Maassa oli ihan transparency-mielenosoituksia jne. Tätä ennen Islannissa oli vastustettu finassijättejä ja annettu kaikkien lakien vastaisesti pankkien kaatua, en nyt osaa suoraan sanoa oliko sillä tekemistä minkään kanssa.

Suomesta ei taas helposti löydy muuta konkreettista jokamiehen kiukunkohdetta kuin maahanmuuttajat. Suomessa luotetaan valtioon ja jopa poliisiin enemmän kuin missään muualla (paitsi Sveitsissä.) Ei Suomen valtiosta saa leivottua massoille vihollista, vaikka se onkin möhkälemäinen. Suomalaiset luottaa toisiin ihmisiinkin eniten maailmassa, ei täällä osata kuvitella että me valtion työntekijät haluttaisiin vaan viilata teitä muita linssiin.

Eipä puolue näytä ihan hurjasti kasvavan sitten alkurysäyksen missäänpäin: https://en.wikipedia.org/wiki/European_Pirate_Party

Siksi mä en usko että avoimen anti-mitä-vaan-puolueelle olisi tätä isompaa tilausta Suomessa. Ja jos nimi on Piraattipuolue, ei se voi kuulostaa miltään muulta.

No mutta, mille on tilaus; just ei-oikea-ei-vasen politiikalle. Eturyhmien etujen paaluttamisen varaan laskevien Kokoomuksen, SDP:n ja Keskustan kannatus laskee, kun taas Persut ja Vihreät kasvaa. Persut sillä että Olen suomalainen ja Vihreät sillä että Olen hyvä ihminen.

Vanhoista puolueista vieraantuneille tai ei-koskaan-ennen-äänestäneille ei ole tällä hetkellä loogista paikkaa mihin hakeutua, jos haluaisi vaan järkevää politiikkaa. Veikkaan että tässä maassa on paljon ihmisiä, jotka haluaisi samaistua johonkin järkevään.

Eli: mun mielestä olisi järkevää, jos edes jossain määrin tietoon eikä johkin valmiiksi päätettyyn -ismiin pohjautuvaa politiikkaa tekemään pyrkivät puolueet tekisivät jonkinlaisen pysyvän koalition. Liitto on varmaan vaalimatematiikan takia joka tapauksessa järkevä, jos ei pakko. Liitto kannattaisi tehdä ei-liian-kaukaa-haettujen puolueiden kanssa, ettei vaaliliittokumppani floppaa sen takia että äänestäjät eivät halua ottaa riskiä äänen menosta “väärälle puolueelle”. Viime vaalithan kosahti siihen, että feministisen puolueen äänimäärä Helsingissä laski kunnallisvaaleista 30 %.

Koalitiolla olisi mikä vaan nimi joka ei tarkoita rikosta tai ole negatiivisesti värittynyt. Koalition sisällä olisi tää anarkistisempi ict-piraattisiipi ja talouspoliittisempi liberaalisiipi jne. Sehän olisi vaan kivan nykyaikaisen individualistista että voisi olla jossain määrin kirjavaa sakkia yhden poliittisen liittouman sisällä.

Kai sitä voi jossitella että jos olisi jotain toisin. Mä en suoraan sanottuna usko, että tästä kovasti isompia lukuja olisi tällä brändillä voitu saada, vaikka on kuinka järkevä ohjelma (mun mielestä siis on, mutta en ois koskaan tullut lukeneeksi sitä, jos en olisi about sattuman kaupalla päätynyt tuossa ek-vaalien loppumetreillä ns. mukaan. Musta piraatit kuulosti aina vähän hupsulta, olin vaan että aikuiset ihmiset oikeesti, hankkisivat kunnon VPN:n tai ostaisivat levynsä. Sitten keväällä aatteli että hei ehkä tähän tottuu).

Ei mulla muuta. Alla tiedoksi vähän vertailulukuja viime- ja edellisvaaleista.

P.S. asiat kuten sisäinen ja ulkoinen viestintä, kampanjointi, mahdolliset mediat - jatketaan niistä toisissa ketjuissa.

Eduskuntavaalit koko maa, äänimäärät
2015: 25 086
2019: 19 032
-24,13 %
Mikä muuttunut? No 2015 piraattipuolue varmaan imi ihan näitä protestiääniä piratismiin liittyen. Vuoden 2014 EU-vaaleissa Peter Sunde (aka yksi the Pirate Bayn perusajista) oli saanut 2 911 ääntä.

2015 riveissä oli myös muita näkyviä hahmoja kuten Tere Sammallahti (nykyään KOK Uudellamaalla, ei päässyt eduskuntaan 2122 äänellä), Jiri Keronen (nykyään PS, ei päässyt eduskuntaan 677 äänellä) ja nykyään liberaalipuolueessa toimivat ihmiset kuten Amos Ahola.

Helsingin äänimäärät, muutos kuntavaaleista:
Kuntavaaleissa ääniä piraateille 2 858, eduskuntavaaleissa 5 840: 104,34 %
Liberaalien äänet laski Helsingissä 600 kpl:eella kuntavaaleista.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Politiikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija