Puolueen ohjelmatyö keväällä 2020

Tiedot Piraattipuolueen tapahtumista ja muusta toiminnasta, esimerkiksi mielenosoituksista ja vaalipaneeleista.
juho.karvinen
Puoluehallitus
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Kesä 13, 2017 2:39 am

Puolueen ohjelmatyö keväällä 2020

Viesti Kirjoittaja juho.karvinen » Ti Maalis 31, 2020 2:06 pm

Moro piraatit.

Puolue tekee kevään ja koronaeristyksen aikana aktiivista ohjelmatyötä, jonka tarkoituksena on käydä läpi puolueen ohjelmat ja laittaa ne ajantasalle.

Pyhtään puoluepäivillä tammi-helmikuun taitteessa perustettiin joukko ohjelmatyöryhmiä, jotka ovat avoimia puolueen jäsenille. Työryhmien kommunikaatio tapahtuu Telegram-ryhmissä ja niiden työdokumentit löytyvät puolueen pilviympäristöstä.

Puoluepäivistä yleisesti::
viewtopic.php?f=5&t=1390

Kutsut ohjelmatyöryhmiin:
https://pilvi.piraattipuolue.fi/index.p ... wMyQ7bJnma

Kesäkuun alussa järjestetään myös ohjelmatyötä tukeva seminaari "Mitä on piraattipolitiikka 2020-luvulla?". Tämä oli tarkoitus järjestää fyysisesti Tampereella, mutta järjestetään nyt koronaoloissa kokonaan etänä. Yksityiskohdat tarkentuvat vielä, mutta jos on kiinnostusta pitää 15-30 minuutin esitelmää seminaarissa, kannattaa olla yhteydessä minuun.

Puoluehallitus tekee työryhmien työn pohjalta parhaaksi katsomiaan esityksiä puoluekokoukselle, joka sitten tekee lopulliset päätökset. Seuraava sääntömääräinen puoluekokous on kesällä. Toki myös jäsenillä on tavalliseen tapaan oikeus tehdä puoluekokoukselle aloitteita. Asia tulee käsittelyyn, jos aloitteen tekijän lisäksi kymmenen muuta kannattavat.

Puoluevaltuuston rooli kannattaa tässä myös huomata. Puolueen sääntöjen mukaan puoluevaltuuston tehtävä on "hyväksyä hallituksen esityksestä merkittäviä poliittisia linjauksia ja yhdistyksen poliittisen toiminnan kannalta olennaisia päätöksiä". Tämä tarkoittaa nähdäkseni ohjelmatyön kannalta sitä, että puoluevaltuustolla on puoluekokousten välissä tärkeä linjaava rooli.


Työryhmät ja jäsenet voivat mielellään hyödyntää foorumia linjoista ja ohjelmien sisällöistä keskustelemiseen.

Periaateohjelman ketju:
viewtopic.php?f=6&t=1391

Talouspoliittisen ohjelman ketju:
viewtopic.php?f=6&t=1393


Poliittisessa ohjelmatyössä on käyttökelpoista pitää mielessä kolme perusasiaa: Piraattipuolueen ydinarvot ja -periaatteet, muiden puolueiden ja yhteiskunnallisten liikkeiden poliittiset tavoitteet sekä sellaiset poliittiset teemat, jotka eivät nouse yleiseen poliittiseen keskusteluun, mutta joita me (tai esimerkiksi tiedeyhteisö tai yhteiskunnalliset liikkeet) pidämme tärkeinä.

Jos ei tiedä, mistä aloittaa, voi lukea meidän omien ohjelmiemme lisäksi julkisessa keskustelussa esiintyviä puheenvuoroja ja kannanottoja, muiden puolueiden ohjelmia ja linjauksia, virkatyönä tuotettuja raportteja, akateemista tutkimuskirjallisuutta ja järjestöjen ja yhteiskunnallisten liikkeiden lobbausmateriaalia.

Puolueiden poliittiset ohjelmat on koottu kätevästi tänne:
https://www.fsd.tuni.fi/pohtiva/ohjelmalistat


Palaa sivulle “Tapahtumat & toiminta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija