Pyhtään Puoluepäivät 31.1. - 2.2.2020

Tiedot Piraattipuolueen tapahtumista ja muusta toiminnasta, esimerkiksi mielenosoituksista ja vaalipaneeleista.
tomi pohjalainen
Puoluehallitus
Viestit: 13
Liittynyt: La Touko 11, 2019 7:59 am

Pyhtään Puoluepäivät 31.1. - 2.2.2020

Viesti Kirjoittaja tomi pohjalainen » Ke Maalis 11, 2020 3:32 pm

Tervehdys, arvoisa jäsenemme! Tässä hieman tunnelmia puoluepäiviltä, jotka pidettiin Pyhtäällä pe 31.1. - su 2.2.

Kokouspaikka oli hyvin miellyttävän oloinen kartanomiljöö ystävällisellä henkilökunnalla. Aloitimme viikonlopun urakkamme 32 hengen voimin.

Ensimmäinen iltapäivä starttasi sessiolla toimintastrategiasta, joka käsitteli kohteita ja päämääriä, kuntavaalien osa-alueiden kartoitusta, näkyvyyden saavuttamista, sekä puolueen sisäistä ja ulkoista viestintää.

Ruokaa ja juomaa tankanneena siirryttiin periaateohjelmaan, jossa pohdittiin, mitä on olla piraatti tänä päivänä ja mitä piraattina oleminen kullekin tarkoittaa. Mietittiin puolueen ydinsanomaa, eli "Piracorea" tällä vuosikymmenellä ja laitettiin aluille jokaiselle jäsenelle avoin periaateohjelmatyöryhmä, jossa puolueen ydinsanomaa pyritään tiivistämään ja selkeyttämään. Samalla luotiin myös kaikille jäsenille avoimet puolueohjelmatyöryhmät, joissa kevään ja kesän aikana päivitetään puolueohjelmaa ja pyritään saada valmiita kokonaisuuksia jo ensi kesän puoluekokoukseen äänestettäväksi.

Tapetilla oli myös nykyisten kantojen tiivistäminen, muista puolueista erottuminen, kuntien hallinnollisten prosessien avoimuus ja tiedon helppo saatavuus, väärinkäytösten etsiminen ja yleinen kritiikin välttäminen ilman korvaavaa ratkaisua.

Painavasta asiasta huolimatta, osasimme kuitenkin siirtyä päivän päätteeksi myös rennompaan ajanviettoon. Ilta sujuikin mainiosti keskustellessa, saunoessa ja lautapelejä pelatessa.

Saunan kaveriksi olimme varanneet myös haloilla lämmitettävän paljun, joka osoittautuikin hyvin suosituksi.

Huolimatta puheenjohtajamme hyvin kiinni pitämästä lupauksesta, etteivät juomat tule loppumaan kesken, piraatit kävivät seuraavana aamuna innokkaasti uusien töiden kimppuun.

Kävimme läpi kuntavaalien toimintamalleja ja yksityiskohtia, viestintää, jäsenten innoittamista toimintaan, tapahtumarahoitusta ja -kartoitusta, mahdollisten uusien hallintorakenteiden ottamista piraattipuolueeseen Tsekin piraattien mallin mukaan, jäsenrekisterikäytäntöä ja käytössä olevien verkkoalustojen ja viestintäväylien soveltamista.

Kymmentuntisen työpäivän jälkeen ymmärsimme kuitenkin myös rentoutua; pienehkö aktiivien ryhmä paistoi kaikille halukkaille muurinpohjalettuja, saunasta ja paljusta nautittiin vielä edellispäivääkin pidempään, eikä puheenjohtajan lupaus juomien riittävyydestä pettänyt taaskaan.

Viimeisen päivän aamuna "hengästyneisyydestä" huolimatta, piraatit jaksoivat vielä keskittyä viimeiseen puristukseen. Perustimme telegrammiin hahmottelemamme työryhmät: ympäristö-, tulevaisuus-, tietoyhteiskunta-, talous-, sote-, periaateohjelma-, kuntaohjelma- sekä koulutustyöryhmät. Näihin voi edelleen liittyä mukaan, ja ryhmän jäsenyyttä kannattaakin kysellä ensisijaisesti:

https://pilvi.piraattipuolue.fi/index.p ... wMyQ7bJnma

(jollet, halua asentaa mihinkään mitään, niin käytä portable versiota. kaikkissa tapauksissa toimivan puhelin numero pyydetään.)

https://telegram.org/

https://portableapps.com/apps/internet/ ... p-portable

SAATESANAT:

Majoittajamme antoi ylistävät sanat piraateille - he näkevät työkseen lähes päivittäin juhlaseurueita ja saimme erityismaininnat siisteydestä, ystävällisyydestä ja selkeästi havaittavasta yhteishengestä sekä leppoisasta ilmapiiristä. Pyhtäälle olisi vielä mahtunut useampikin henkilö mukaan ja mieluusti ottaisimme mukaan jokaisen, jota kiinnostaa yhteistyö piraattiagendan toteuttamiseksi, ajatusten vaihto ja yhteiskunnallinen kritiikki, mieluusti ratkaisuehdotuksin. Tällaistä on piraattien puoluetoiminta.

Hyviä ideoita meiltä ei todellakaan puutu, mutta tekijöitä sitäkin enemmän.
Jos siis kiinnostusta riittää ja elämäntilanteesi sallii, niin kaikki apu olisi erittäin tervetullutta. Oman ajan lahjoittaminen olisi tällä hetkellä hyvin kallisarvoista ja jo hyvinkin pienet avustavat työt ovat tärkeitä, alkaen ihan vaikka siitä, että tulet jutustelemaan piraattien teltalle, kun vaalikampanjat taas alkavat.

https://www.piraattipuolue.fi/ehdokkaaksi/

Vinkki tulevasta kutsusta Tampereelle

Seuraava aiottu piraattien valtakunnallinen toimintatapahtuma on suunniteltu järjestettäväksi Tampereella kesäkuussa. Se onkin oiva tilaisuus päästä toimintaan mukaan, tavata piraatteja sekä tulla kuulemaan, mistä keskustelemme. - tule siis rohkeasti mukaan!


Palaa sivulle “Tapahtumat & toiminta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija