Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Valvoja: Ahto

Ahto
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Touko 09, 2017 2:28 pm

Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja Ahto » Ti Tammi 01, 2019 8:24 pm

Seuraavat europarlamenttivaalit pidetään 26.5.2019. Suomesta valitaan 14 europarlamentaarikkoa. Kukin puolue voi asettaa vaalissa valtakunnallisesti enintään 20 ehdokasta. Koko maa toimii yhtenä vaalipiirinä. (Lähteet: Vaalit.fi, vaalilain 166 §.)

Mikäli haluat pyrkiä Piraattipuolueen ehdokkaaksi europarlamenttivaaleissa, voit ilmoittautua tässä ketjussa ehdokkaaksi. Ilmoittautumista varten tarvitsee:
– ehdokkaan nimeäjän, jonka tulee olla puolueen jäsen
– 20 kannattajaa, joiden ei tarvitse olla puolueen jäseniä.

Ehdokkaaksi on ilmoittauduttava ja kannattajat kerättävä 15.1.2019 klo 23.59 mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia tai kannatuksia ei hyväksytä.

Kukin puolueen jäsen voi nimetä vain yhden henkilön, mutta voi kannattaa useita henkilöitä. Ehdokkaaksi voi nimetä myös itse itsensä. Tällöin ei voi nimetä ketään muuta. Kannattajien on oltava äänioikeutettuja europarlamenttivaaleissa.

Kaikki riittävän kannatuksen keränneet ovat lähtökohtaisesti mukana jäsenäänestyksessä, jossa päätetään ehdokkaista. Jos jäsenäänestyksessä olisi vähemmän henkilöitä kuin puolue voi asettaa ehdokkaaksi, ehdokkaista päätetään jäsenäänestyksen sijaan puoluekokouksessa. Mahdolliset vaaliliitot vaikuttavat ehdokasmäärään, jonka puolue voi asettaa.

Mikäli haluat ehdokkaaksi, laita tähän ilmoittautumisketjuun viesti, jossa ilmoitat ainakin nimeäjän (voit nimetä myös itse itsesi) ja esittelet itsesi lyhyesti. Voit samalla lisätä myös osan tai vaikka kaikki kannattajien nimet, mikäli olet jo kerännyt kannattajanimiä. Kannattajien henkilöllisyys on voitava tarvittaessa tarkistaa, joten säilytäthän itse keräämiesi kannattajien yhteystiedot (erityisesti mikäli he eivät ole puolueen jäseniä).

Mikäli et pysty käyttämään keskustelupalstaa, voit ilmoittaa puoluehallitukselle sähköpostitse ehdokashalukkuudestasi (info@piraattipuolue.fi).


Mikäli olet kiinnostunut ehdokkuudesta, pyydämme huomioimaan seuraavat asiat:

– On toivottavaa, että olet ollut ehdokkaana aiemminkin. Nämä ovat valtakunnalliset vaalit, joissa puolue voi asettaa enimmillään 20 ehdokasta, joten olisi hyvä saada ehdokkaita, jotka ovat jo osoittaneet kykenevänsä saamaan kannatusta vaaleissa.

– Tarvitsemme ehdokkaita monipuolisesti eri sukupuolista, ikäryhmistä ja ammattiryhmistä sekä eri puolilta Suomea.

– Ehdokkaiden tulee maksaa puolueelle ehdokasmaksu, jonka summa päätetään myöhemmin. Vuoden 2014 eurovaaleissa ehdokasmaksu oli 100 euroa. Ehdokasmaksulla katetaan osa vaaleihin osallistumisen kustannuksista (kuten vaalijulisteista).

– Eurovaaleissa asetetaan vain vähän ehdokkaita ja vaalipiirinä on koko maa, joten kaikkien odotetaan olevan erittäin aktiivisia. On toivottavaa, että sinulla jo ehdokkaaksi ilmoittautuessasi olisi jonkinlainen perusnäkyvyys netissä (kotisivut, blogi, tms.). Sinun on oltava myös esiintymishaluinen ja -kykyinen.

Elanor
Puoluevaltuusto
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2019 10:25 pm

Re: Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja Elanor » Ke Tammi 02, 2019 11:08 pm

Heippa!

Mä olen Saga Nyrén, pääkaupunkiseudulla viime vuosina aktivoitunut piraatti. Opiskelen informaatioverkostot-ohjelmassa Aalto-yliopistossa, teen palkkatöitä teknisenä projektipäällikkönä ja harrastan kaikenlaista vapaaehtoishommaa ja aktivismia. Kahden lapseni ja avopuolisoni kanssa asumme Kauniaisissa pienessä yhteisössä muutaman kämppiksen kanssa.

Euroopan parlamentti kiinnostaa, sillä siellä tehdään tärkeitä päätöksiä jotka vaikuttavat meihin kaikkiin. Olen pääasiassa euromyönteinen; koen paitsi Suomen, niin myös koko Euroopan hyötyneen Euroopan Unionin olemassaolosta. Toivoisin koko maailman kehittyvän siihen suuntaan, että kauppa on vapaampaa ja myös ihmiset voivat liikkuva vapaammin. Toisaalta olen sitä mieltä, että maailmanlaajuisesti se ei ole hetkessä mahdollista, mutta siihen tulee tähdätä pienin ja määrätietoisin askelin. Rauha, vakaus ja keskinäinen kauppa ovat tekijöitä jotka mahdollistavat ihmisoikeuksien toteutumisen ja hyvinvoinnin myös heikoimmassa asemassa oleville.

En tykkää muodostaa mielipiteitä asioista joista en omaa tarpeeksi tietoa. Sen takia myönnän tässä, että en ole seurannut kovin suurella pieteetillä juuri tällä hetkellä europarlamentissa käsiteltäviä asioita, enkä vielä tänään osaa ottaa niihin vahvasti kantaa. Lupaan kuitenkin, että mikäli minut ehdokkaaksi nimetään, niin keskitän fokustani myös europarlamentin ajankohtaisiin aiheisiin ja otan piraattiteesit huomioon mielipiteiden ja julkilausuttujen kannanottojen rakentamisessa.

Tulevat eduskuntavaalit ovat ensimmäiset isommat vaalit joissa olen ehdokkaana, sillä kotikuntani on Kauniainen: Vaikka vedin hienosti tasapelit Vasemmistoliiton kanssa, niin absoluuttiset äänimäärät tässä postimerkin kokoisessa kaupungissa ovat varsin pieniä. :P Mutta, olen sekä aktivismin että työelämän kautta ollut esillä suuremmille ihmisjoukoille ja koen omaavani julkisesta esiintymisestä kokemusta josta olisi hyötyä näissä vaaleissa.

Minusta löytää lisää tietoja muun muassa:

www.saganyren.fi
Facebookista, sekä Saga Nyrén että Saga Nyrén - Piraattipuolue
Twitter @Nyrenia
(Instagramista enemmän arkielämää, vähemmän politiikkaa)

Tämä kannattajalista on alustava, eli ei ole vielä nimet täynnä. Täydennän jahka saan varmistettua lisää nimiä. 06.01.2018: Nimilistat täynnä. Ajattelin kerätä symbolisesti kymmenen nimeä puolueen sisältä, sekä kymmenen nimeä puolueen ulkopuolelta. Nimeäjänä toimin itse.

Kannattajia puolueen sisältä:

Ari-Martti Hopiavuori
Markku Brask
Riikka Nieminen
Roni Kantola
Kim Holviala
Miikka Vainionpää
Sami Mattila
Jari Robson
Janne Paalijärvi
Jonna Purojärvi

Kannattajia puolueen ulkopuolelta:

Juuli Vilenius
Kia Timonen
Maria Ariyo
Oodi (Ida) Ilola
Johanna Varje
Jenni Anttila
Matias Riihinen
Mirja Riihinen
Jaakko Riihinen
Lotta Haapala

Petrus
Viestit: 22
Liittynyt: To Marras 05, 2015 6:26 pm

Re: Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja Petrus » Ti Tammi 08, 2019 8:58 pm

Sain 2014 eurovaaleissa yli 1000 ääntä, ja haluan jatkaa kampanjointia demokraattisemman, avoimemman ja iloisemman Euroopan puolesta.

EU:n kehittämisessä on minusta tärkeää

+ suoran demokratian mahdollistaminen europarlamentissa ja demokratian lisääminen komissiossa
+ ylimääräisen sääntelyn vähentäminen ja hallinnon yksinkertaistaminen
+ keskittyminen ihmisoikeuksiin, turvallisuuspolitiikkaan ja ilmastonmuutoksen ehkäisyyn
+ EU-tason perustulo ja yksinkertainen verotusmalli

Kannatuksia:

Satu Immonen
Saga Nyren
Arto Lampila
Antti Pennanen
Sami Mattila
Voitto Kotiaho
Petri Koistinen
Aki Honkasuo
Markku Brask
Jarmo Luoma-Nirva
Hannu Mäkäräinen
Juho Karvinen
Lasse Saikkonen
Roni Kantola
Oskar Hiekkanen
Vesa Koho
Janne Lamppu
Paula Hassel
Olli Markkanen
Anita Malo
Mika Isomaa
Merja Kiiskinen
Ilkka Porna
Viimeksi muokannut Petrus, To Tammi 10, 2019 2:36 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Peff
Puoluevaltuusto
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Tammi 09, 2019 2:38 pm

Re: Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja Peff » Ke Tammi 09, 2019 6:50 pm

Hei

Nimimerkin takaa minut tunnetaan nimellä Riku Martikkala. Olen Keski-Suomen piraattiaktiivi ja Piraattinuorten hallituksen monivuotinen työmyyrä. Ensimmäisen kerran olin ehdolla viime kuntavaaleissa peesaamassa Artoa valtuustoon. Olen valmis olemaan eduskuntavaaleissa ehdokkaana ja haluan osallistua myös europarlamenttivaaleihin ehdokkaan asemassa.

Taustatietona olen vasta valmistuva kemisti, siis filosofian maisteri, laajalla muiden luonnontieteiden osaamisella sekä tietotekniikan tuntemuksella. Luonteeseeni kuuluu ottaa lähes kaikesta selvää - miten ja miksi jokin toimii tai tapahtuu. Tästä muodostuu tyylini ottaa asiasta selvää ennen kannan ottamista. Haluan myös, että asioiden vaihtoehdot on otettu huomioon ennen päätösten tekemistä.

Voisin väittää, että IT:stä kumpuavat ja siihen liittyvät aiheet kuten immateriaalioikeudet ovat Euroopan parlamentin kriittisimpiä asiakysymyksiä nyt ja tulevaisuudessa, yhdessä ilmastonmuutokseen ja rauhan ylläpitämiseen liittyvien päätösten rinnalla. Euroopan Unioni ehkä hiukan vanhentuneena ja hallitsemattomasti kasvaneena organisaationa on tehnyt suhteellisen hyvää työtä Euroopan yhtenäistämisessä, ja mielestäni tätä kehitystä pitää jatkaa, vaikka en olekaan täydellisen liittovaltion kannalla. Vaikka en itse täysin tähän kategoriaan enää mahdukaan niin Euroopan parlamenttiin pitää saada uusia ideoita ja nuoria edustajia, että Euroopan Unioni pystyy pysymään sisäisesti ja ulkoisesti relevanttina taloudellisena ja poliittisena toimijana.

Toimin siis itsekkäästi itseni nimeäjänä ja Saga Nyrénin hyvän idean pohjalta keräsin kannattajalistan puoliksi puolueen riveistä ja puolet muualta

Puolueen sisältä olevat kannattajat

Ahto Apajalahti
Mikko Hiironen
Satu Immonen
Juho Karvinen
Arto Lampila
Jonna Purojärvi
Maija Li Raudaskoski
Petra Salmi
Timo Salola
Jani Somero
Jarno Yltävä

Puolueen ulkopuolelta olevat kannattajat

Henri Anttila
Jukka Auru
Jonas Hammarström
Atte Hatakka
Jaakko Hatanpää
Anssi Hautala
Jere Korpi
Roope Koskela
Santtu Kärkkäinen
Harri Miilumäki
Jere Raukko

k4rv1n3n
Viestit: 57
Liittynyt: Ke Loka 08, 2014 3:43 pm

Re: Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja k4rv1n3n » To Tammi 10, 2019 1:10 am

Hei,

Nimeän itseni ehdolle puolueen eurovaaliehdokasvaaleihin,

20 kannattajaa (en erottele jäsenyyden perusteella, sillä jäsentiedot on lähtökohtaisesti salaisia ja foorumi julkinen),

Kim Ruhanen
Vesa Koho
Jarkko Ruuskanen
Daniel Ordén
Sami Somero
Pauliina Hagelberg
Timo Hellman
Juho Lyytikäinen
Ilona Mikkonen
Jarmo Pyy
Kalle Takala
Riikka Takala
Lasse Saikkonen
Jiri Keronen
Hannu Mäkäräinen
Pipsa Grön
Juho Eeva
Siru Tossavainen
Joonas Nurmi
Heikki Kettunen
+ pari muuta

Vaaliagendani yms. tulee sitten kun ehdokasasetteluäänestyksestä on ilmoitettu.

Kiitokset kannattaneille,
- Tapani

Avatar
mmn
Puoluehallitus
Viestit: 63
Liittynyt: Ti Loka 24, 2017 11:26 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja mmn » To Tammi 10, 2019 3:50 pm

Hei,

nimeni on Marek Nečada ja haluaisin nimetä itseni ehdollisesti puolueen eurovaaliehdokasvaaleihin. Ehdollisesti sen takia, että olen samaan aikaan jo nimettynä Tšekin piraattipuolueen eurovaaliehdokaskisaan – jos siellä onnistuisin saamaan jonkin viidestä ensimmäisestä sijasta (siinä tapauksessa minulla olisi Tšekin vaalijärjestelmässä realistinen mahdollisuus tulla valituksi EP:iin), en asettuisi ehdolle täällä Suomessa. Alun perin ajattelin asettua ehdolle joka tapauksessa Tšekissä, mutta tšekkiläisen eurooppavaalilain luettuani muutin mieleni, koska toisin kuin tšekkiläisissä edustajainhuonevaaleissa minun tulisi rekisteröidä jokin (fiktiivinen) kotiosoite Tšekissä – tämä tarkoittaisi ylimääräistä vaivaa, lisäkustannuksia ja aiemmin olettamani "ulkomailla asuva ehdokas" -vau-efektin poissaoloakin. Näissä olosuhteissa pidän paljon järkevämpänä keskittää voimani vaalityöhön täällä Suomessa.

Tämä kysymys ratkeaa 19.1., jolloin Tšekissa ensimmäiset viisi piraattiehdokasta valitaan.

Minusta lyhyesti:

Ammatiltani olen teoreettinen fyysikko; maisteriksi valmistuin v. 2015 Kaarlen yliopistossa Prahassa, ja siitä lähtien olen ollut työssä tohtorikoulutettavana Aalto-yliopistossa.

Tšekin piraattipuolueen jäseneksi liityin v. 2009 ja suomalaisten Piraattipuolueen jäseneksi muistaakseni vuonna 2014. Historiallisista syistä olen tähän mennessä tšekkiläisessä puolueessa ollut paljon aktiivisempi kuin suomalaisessa (nyt olen Tšekin piraattipuolueen keskeisen lainsäädäntöelimen ("RV":n) jäsen, mikä vie minulta aika paljon aikaa); olen osallistunut myös piraattien kansainväliseen toimintaan, kuten yhteisen eurooppavaaliohjelman valmisteluun.

Olen naimisissa ja minulla on kaksi lasta.

Olen Debian GNU/Linuxin uskollinen käyttäjä.

Äidinkieleni on tšekki, ihan sujuvasti puhun englantia, venäjää, ja ... suomen kielen taitoani arvioikoot he, joiden kanssa olen suomeksi jutellut :D . Sen lisäksi minulla on eritasoista passiivista saksan (Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz, Niveaustufe C1 v. 2008; sen jälkeen unohtunut), ranskan (yo-koe v. 2008; sen jälkeen unohtunut) ja kaikenlaisten slaavilaisten kielten taitoa (Slovakiaa ymmärrän täydellisesti; Ukrainaa ja Puolaa ihan hyvin) ja aikuislukiossa opiskelen pitkää espanjaa.

Vaaliagendastani lyhyesti:
  • Tiede ja kasvatus. Olen kirjoittanut suuren osan tämän alueen piraattien yhteisestä eurooppavaaliohjelmasta; tärkeimmät asiat löytyvät sieltä.
  • Demokratian on reguloitava suuryhtiöt, ei toisinpäin.
  • Ilmastonmuutoksen hillitseminen. Kivihiilivoimalat pois käytöstä. Euroopassa on oltava sellainen rataverkko, joka mahdollistaa päästä vaikka Suomesta Länsi-Eurooppaan yhden yön junamatkalla. Sitä voi taas rahoittaa korkeapäästöisen toiminnan kovemmalla verotuksella. Ja jos taas ruvetaan mihin tahansa kauppasopimusneuvotteluihin, ilmastokysymyksen täytyy olla aina esillä. Poikkeuksitta.
  • Vapaa ohjelmisto julkiseen sektoriin.
Kannattajat:
Janne Uotila
Hannu Makarainen
Maija Li Raudaskoski
Jonna Purojärvi
Joel Lehtonen
Satu Immonen
Ville Hautakangas
Janne Paalijärvi
Richard Andersson
Tiia Mustonen
Pietari Virtanen
Markku Brask
Roni Kantola
Jani Somero
Sami Mattila
Ilona Mikkonen
Jarno Luoma-Nirva
Pekka Mustonen
Juho Karvinen
Esa-Jussi Salminen
Ari Ryynänen
Harri Kivistö
Lasse Saikkonen

Kiitoksia.

- Marek
Viimeksi muokannut mmn, Ti Tammi 15, 2019 10:17 am. Yhteensä muokattu 5 kertaa.

Marek Nečada
Piraattipuolueen varapuheenjohtaja. Foorumin ylläpitäjä.


Lash-
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Marras 10, 2014 6:02 pm

Re: Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja Lash- » To Tammi 10, 2019 6:12 pm

Asetun ehdolle ehdokaaksi europarlamenttivaaleissa.

Nimeäjänä minä itse, eli Jonna Purojärvi.

Laitan tarkemmin asiaa vaaleista, kun ehdokasasettelu päättynyt.

Kannattajat (muutama enemmän kuin tarvitsi, mutta lisään nyt ne nimet joita ehti tulla):

Miika Hämynen
Janne Uotila
Satu Immonen
Ilari Tuominen
Markku Brask
Inga Lindelöf
Riku Martikkala
Arto Lampila
Ari Ryynänen
Janne Paalijärvi
Riku Mäkirinne
Harri Kivistö
Saga Nyrén
Tiia Mustonen
Petra Salmi
Ville Hautakangas
Maija Li Raudaskoski
Miko Möller
Marek Nečada
Paula Hassel
Pekka Mustonen
Juho Karvinen
Jonna Lähdemäki
Kalevi Pesari
Jonna Purojärvi

dragonsoul
Viestit: 11
Liittynyt: Su Loka 09, 2016 11:26 pm

Re: Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja dragonsoul » Pe Tammi 11, 2019 8:39 am

Hei!

Nimeni on Jani Somero ja nimeän itseni ehdokkaaksi. Olen tällä hetkellä Helsingin piraattien vpj. ja aktiivinen puolueen jäsen. Luotan siihen, että puolueen sisällä ihmiset tietävät kuka olen ja mitä olen tehnyt piraattiurani aikana puolueen hyväksi.

En ole vielä kehittänyt ohjelmaani, mutta se tulee perustumaan piraattien puolueohjelmaan (luonnollisesti) ja pyrin jatkamaan sitä hyvää työtä, mitä Saksalainen meppimme Julia Reda on toteuttanut.


Kannattajat (en erittele onko puolueen sisällä vai ei):

Reetta Ojala
Katja Krooka
Harri Kivistö
Anne Pykälistö
Juho Karvinen
Jarno Tapio Lattu
Janne Paalijärvi
Hannu Makarainen
Iiro Karonen
Ari Ryynänen
Paula Nikkinen
Tiia Eura
Miika Hämynen
Richard Andersson
Janne Pitkänen
Markku Brask
Jarno Luoma-Nirva
Maria Rantanen
Lasse Saikkonen
Pekka Seppä

usvi
Viestit: 9
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 12:07 am

Re: Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja usvi » Pe Tammi 11, 2019 9:05 am

Tervehdys!

Olen Janne Paalijärvi, vuonna 1982 syntynyt diplomi-insinööri. Olen entinen Espoon piraattien varavaltuutettu, mutta muutin nyt Vaasan seudulle Mustasaareen perhesyistä. Ilmoittaudun täten olevani ainakin jossain määrin käytettävissä eurovaaliehdokkaaksi. Olen liikkeellä ns. varmuuden vuoksi, sillä olen uunituore toimitusjohtaja ja oman firman kanssa tulee varmasti olemaan kiireitä. Myös 3 lasta ja emäntä pitävät minut kiireisenä. Ihmiset saattavat muistaa minut kiristyskirjeiden vastaisesta taistelusta tai sitten näistä hittikappaleista:

Karmea tietoturvamoka mustissa laatikoissa, suomalaisautot seurattavissa netissä

Nelosolut tuhosi Espoon Leppävaaran - kuvareportaasi (tämä oli muuten koko Uuden Suomen luetuin blogi vuonna 2018, he kertoivat)


Ehdotan itseäni Piraattipuolueen ehdokkaaksi eurovaaleihin 2019. Kerään listoja alle.

Kannattajia:
Jonna Purojärvi
Ville Hautakangas
Juuso Armila
Marek Nečada

Lisäksi Facebookissa 2019-01-11 klo 13.17 on 18 kannattajaa, joten katson 20 kannatusta täten kerätyn. Urli faboon: https://www.facebook.com/paalijarvi/pos ... 6280526858

Vastustajia:

artol
Viestit: 8
Liittynyt: La Loka 31, 2015 7:33 pm

Re: Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu Piraattipuolueessa

Viesti Kirjoittaja artol » Su Tammi 13, 2019 5:58 pm

Ehdolla puolueen ehdokkaaksi eurovaaleissa:

Arto Lampila
Piraattipuolueen varapuheenjohtaja
Kaupunginvaltuutettu
Kulttuurituottaja, yamk

twitter.com/artolampila
alampila.fi

Kannattajat:
Jonna Purojävi
Jani Somero
Janne Uotila
Jarmo Luova-Nirva
Eetu Rantakangas
Harri Kivistö
Miika Hämynen
Janne Paalijärvi
Tuula Tarhanen
Juho Karvinen
Ari Ryynänen
Petrus Pennanen
Hannu Makarainen
Ari-Martti Hopiavuori
Jyri Hämäläinen
Satu Eskelinen
Pipsä Grön
Riikka Nieminen
Pekka Seppä
Markku Brask
Anders Nylander
Juho Salo
Raoul Plommer
Merja Kiiskinen
Ilona Mikkonen
Esa-Jussi Salminen

Lukittu

Palaa sivulle “Jäsenäänestykset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija