Sivu 1/1

Yksityishenkilöiden verotietojen julkisuuden poisto

Lähetetty: Pe Marras 09, 2018 12:06 pm
Kirjoittaja horgh
Esitän lisättäväksi puolueohjelmaan yksityisyyteen liittyen seuraavaa:

"Piraattipuolueen näkemyksen mukaan yksityishenkilöiden vuosittain maksamien verojen määrä kuuluu yksityisyydensuojan piiriin. Verotietojen julkisuudesta on näinollen luovuttava. Näiden tietojen julkisuus ei anna mitään sellaista lisäarvoa, jonka voitaisi katsoa olevan yksityisyydensuojaa arvokkaampaa."

Perustelu: Nähdäkseni se mitä henkilö tienaa ja maksaa veroja on erittäin yksityinen asia, jota kenenkään muun ei kuulu saada tietää ellei henkilö erikseen näitä tietoja muille halua jakaa. Näiden tietojen julkisuutta perustellaan sillä, että saadaan kiinni veronkiertäjiä (en tiedä pitääkö edes paikkaansa), joka tapauksessa saatu hyöty ei mitenkään ole merkittävämpää kuin ihmisen oikeus yksityisyyteen.

Re: Yksityishenkilöiden verotietojen julkisuuden poisto

Lähetetty: Pe Marras 09, 2018 12:45 pm
Kirjoittaja vhautaka
Vastustan. Pikemminkin tulisi säätää myös pieni varallisuusvero, jotta varallisuustiedotkin olisivat julkisia (kuten ne aiemmin olivatkin). Lisäksi vakuutuskuoret, hallintarekisteröinnit ym. järjestelyt tulee joko avata täysin tai sitten kieltää yksiselitteisesti.

Perusteluiksi:
- Yhteiskunnan avoimuus. Raha on valtaa, ja vallan tulee olla julkista.
- Ulkomailla täkäläisestä "kateuspäivästä" ollaan kateellisia, vrt. Trumpin verotietojen salailu rapakon takana

Re: Yksityishenkilöiden verotietojen julkisuuden poisto

Lähetetty: Pe Marras 09, 2018 1:00 pm
Kirjoittaja KimHolviala
Näiden tietojen julkisuutta perustellaan sillä, että saadaan kiinni veronkiertäjiä (en tiedä pitääkö edes paikkaansa)
En vastusta enkä kannata mutta totean vain että julkisten verotietojen kanssa on saatu ja saadaan jatkuvasti kiinni isoja veronkiertäjiä - kun ihminen esimerkiksi postaa someen kuvia "rikkaasta" elämästään ja verotiedoissa vastaavia tuloja ei ole niin verottaja saa usein vinkkejä siitä että kyseisen ihmisen rahaliikennettä tulisi tutkia hieman tarkemmin.