Arto Lampila - Ehdolla: PJ, VPJ, HJ

Alue ehdokasilmoittautumisille puoluehallitusvaaleihin. Puoluehallituksen toimijat osallistuvat puoluehallituksen kokouksiin (ircissä ja sähköpostitse), valmistelevat yhteistuumin lausuntoja ja hoitavat muita luottamustehtäviä.

Halukkuudestaan pitää ilmoittaa viimeistään 14.3.2018.

Otsikoi luomasi ketju Nimi + tehtävä(t) johon ehdolla. Lyhenteet tarvittaessa PJ, VPJ, HJ, HVJ.

Valvoja: Ahto

artol
Viestit: 8
Liittynyt: La Loka 31, 2015 7:33 pm

Arto Lampila - Ehdolla: PJ, VPJ, HJ

Viesti Kirjoittaja artol » Ke Maalis 14, 2018 9:23 pm

Pitkällisen harkinnan jälkeen ilmoittaudun ehdolle piraattipuolueen puheenjohtajaksi.

Olen jyväskyläläinen piraattipuolueen varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu. Koulutukseltani olen kulttuurituottaja (ylempi amk) ja päivätyönäni työskentelen nuorten palvelukoordinaattorina Äänekosken kaupungilla.

Puolueella on edessään historiansa tärkein kaksivuotinen, jonka ehdoton ykköstavoite on kansanedustajapaikan saavuttaminen kevään 2019 vaaleissa. Tätä pohjustetaan nappaamalla paikkoja maakuntavaltuustoista useissa maakunnissa syksyllä 2018. Toivon että hallinnolliseen kehittämisen, jolle tarvetta puolueessamme ehdottomasti on, lisäksi kävisimme enemmän keskustelua siitä mikä meidän visiomme on puolueen tulevaisuudesta ja roolista Suomen poliittisella kentällä.

Minä haluan olla rakentamassa puoluetta joka aktiivisesti tuo keskusteluun vision siitä millaista maata ja maailmaa meidän linjamme edustaa. Piraattipuolueessa pidempään toimineet varmasti hahmottavat tällaisen kokonaisuuden ohjelmistamme ja kannanotoistamme mutta äänestäjien ylivoimaiselle enemmistölle politiikkamme näyttäytyy liian usein kokoelmana irrallisia kantoja selkeän kokonaisuuden sijaan.

Hyvässä ja pahassa olemme toistuvasti olleet erittäin tehokas "Mitäs me sanottiin" -puolue. Olemme olleet aktiivisia tuomaan esiin ongelmakohtia ja uhkakuvia erilaisissa suunnitelmissa sekä kotimaan tasolla että EU:n politiikassa. Valitettavan usein jälkikäteen on helppo huomata että olemme olleet oikeassa, mutta valitettavasti emme saaneet äänellemme tarpeeksi painoa. Tätäkin työtä tarvitaan - epäkohdat on tärkeä nostaa esiin - mutta henkisestä oppositiosta on vaikea parantaa maailmaa, korkeintaan voi hidastaa negatiivista kehitystä.

Itse olen toiminut nimenomaan piraateissa, koska minulle se merkitsee ennen kaikkea tulevaisuusliikettä. Piraatit rakentavat vapauden ja tekemisen yhteiskuntaa. Yhteiskuntaa jossa yhdistyvät avoin ja läpinäkyvä hallinto, monipuolisempia vaikuttamismahdollisuuksia tarjoava demokratia ja oikeus tavoitella unelmiaan parhaaksi katsomillaan tavoilla. Turvan ja toimintaedellytyksiä unelmien tavoitteluun tarjoavat vahva koulutusjärjestelmä sekä perustulo.

Keskeisimmät toiminnalliset kehittämiskohteet:

1) Toiminta leveämmille harteille
Liian moni asia puolueen toiminnassa nojaa pienen joukon harteilla. Toiminnan laajentuessa tarvitsemme myös lisää tekjöitä. Tarvitsemme helpommin lähetyttäviä tapoja päästä mukaan puolueen ja piirien toimintaan sekä aktivoida nykyistä jäsenistöä aktiiviseen toimintaan. Yksi tapa tähän ovat selkeät alueelliset ja / tai teemoihin liittyvät yhteyshenkilöt.

2) Enemmän ja monipuolisempaa sisällöntuotantoa
Meidän pitää viestiä äänestäjien ja jäsentömme kanssa enemmän ja monipuolisemmin. Tällä hetkellä poliittiset kannanottomme ja avuksemme tulevat huolestuttavan kapealta joukolta - meidän pitää löytää keinot kannustaa yhä useampi ehdokas, aktiivi ja jäsen kirjoittamaan blogiin ja mielipidepalstoille, osallistumaan keskustelutilaisuuksiin, julkaisemaan podcasteja tai videoita ja niin edelleen. Tämä vaatii sparrausta, tukimateriaaleja ja koulutusta.


Lyhyt koonti:

Tällä hetkellä:
Kaupunginvaltuutettu, Jyväskylä
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
Hallituksen jäsen, Keski-Suomen Piraatit

Poliittinen kompassi:
Olen arvomaailmaltani erittäin liberaali ja kannatan pro-market ajattelua (pro busineksen vastakohtana), mikä näyttäytyy useimmissa vaalikonevastausten koonneissa erittäin liberaalina ja jonkin verran oikeistolaisena.

Muita yhteiskunnalliseen toimintaan liittyviä yhdistyksiä joissa jäsen:
Open knowledge Finland
Eurooppalainen Suomi (+ Keski-Suomi)
Suomen ekomodernistit

En ole jäsen missään muussa puolueessa

Vuoden 2018 jäsenmaksun osalta täytyy tunnustaa että en ole aivan varma. Selvitän asian.

https://fi.linkedin.com/in/artolampila
https://twitter.com/artolampila
https://www.facebook.com/arto.lampila
https://www.facebook.com/alampila
http://www.alampila.fi/

Palaa sivulle “Ilmoittautumiset puoluehallitukseen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija