Jonna Purojärvi, ehdolla puheenjohtajaksi

Alue ehdokasilmoittautumisille puoluehallitusvaaleihin. Puoluehallituksen toimijat osallistuvat puoluehallituksen kokouksiin (ircissä ja sähköpostitse), valmistelevat yhteistuumin lausuntoja ja hoitavat muita luottamustehtäviä.

Halukkuudestaan pitää ilmoittaa viimeistään 14.3.2018.

Otsikoi luomasi ketju Nimi + tehtävä(t) johon ehdolla. Lyhenteet tarvittaessa PJ, VPJ, HJ, HVJ.

Valvoja: Ahto

Lash-
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Marras 10, 2014 6:02 pm

Jonna Purojärvi, ehdolla puheenjohtajaksi

Viesti Kirjoittaja Lash- » Ti Tammi 09, 2018 5:30 pm

Heips,

Ilmoittaudun ehdolle jatkaakseni puheenjohtajana kaudella 2018 - 2020. Kulunut hallituskausi on opettanut ja kasvattanut paljon. Koen, että vielä riittäisi puolueelle puheenjohtajan paikalta annettavaa.

Erityisesti puolueen puolella kehitys kohti sitä tilannetta, jossa puheenjohtajan rooli olisi vain ja ainoastaan olla näkyvä puolueen hahmo, on nähdäkseni vielä kesken. Puheenjohtajalle jää edelleen turhankin paljon tehtävää. Selkeä muutos vaatii mahdollisesti sääntöjä myöten tehtäviä organisaatiomuutoksia - toiminnan puoli olisi jätettävä henkilölle, jonka työnimitys muissa puolueissa on tyypillisesti joko toiminnanjohtaja tai puoluesihteeri (eri, kuin puoluehallituksen sihteeri).

Tuleva kausi sisältää vähintään kolmet vaalit, minkä tähden hallituskausi tulee vaatimaan kovasti työtä, eritoten yhteistyötä. Ollessani samanaikaisesti opiskelija sekä Jyväskylän tarkastuslautakunnan jäsen, tulen entistä voimakkaammin nojaamaan yhteistyöhön ja aikataulutettuun toimintaan. Opintoni olen kuitenkin suunnitellut siten, että kykenen vaalivuoden ajan antamaan puoluetoiminnalle sen tarvitseman määrän aikaa ja energiaa.

Kokemukseni on, että yhteistyö onnistuu pääsääntöisesti hyvin. En liiaksi välitä siitä, mitä mieltä minusta kukin on, tärkeintä on saada työt tehtyä: mentaliteetti auttaa ennenkaikkea siihen, että rajuakin palautetta osaan ottaa vastaan. On ilmiselvää, ettei näin ison joukon kanssa kaikki voi tulla henkilötasolla toimeen keskenään varsinkaan stressin kertyessä, mutta yhteisten tavoitteiden toteutumista sen ei tule estää.

Jos minut valitaan, odotan puoluehallitukselta työorientoitunutta asennetta. Vaaleja tulee peräjälkeen, eikä niiden välillä ole mainittavasti aikaa jäädä laakereilleen makaamaan. Kauden ehdottomasti tärkein tavoite on saada kansanedustaja. Olen puheenjohtajan roolissa valmistautunut asettumaan ehdolle Helsinkiin hoitamaan omaa sekä puolueen kampanjaa: nykytilanteessa Helsinki vaikuttaa todennäköisimmältä vaalipiiriltä, josta kansanedustaja saadaan (odotetusti Petrus Pennanen - nähdäkseni täydentäisimme toisiamme samalla listalla myös siinä määrin hyvin, että tavoitamme luonnostaan eri ihmisryhmiä emmekä juurikaan samoista äänistä taistele).

Lisäksi hallitukselta odotan ratkaisukeskeistä suhtautumista tarkoittaen, että ongelmat tuodaan esille ilman turhaa vihamielisyyttä, ja mikäli vain mahdollista on, ratkaisuehdotusten kanssa. On ilmiselvää, että esimerkiksi maakuntavaaleissa tulemme kohtaamaan vähintään neljätoista eri ongelmaa, joita emme vain kykene ratkomaan vaalien ollessa päällä: niinpä ne on kirjattava ylös, purettava ja ratkottava vielä syksyllä vaalien jälkeen, jotta eduskuntavaaleissa olisi vähemmän vaikeuksia. Myös jo kuntavaaleissa esiintulleista suurimmista haasteista olisi hyvä päästä eroon jo ennen maakuntavaaleja. Sietokykyä on kuitenkin löydyttävä epätäydellisyyteen, jotta ylipäätään mitään saa tehtyä.

Vaalitäyteisen kauden aikana puolueemme tulee rakentaa yhä sulavammin toimivaksi vaalikoneistoksi, jossa vaalien rakennus ja hoitaminen rutinoituu. Päätellen kuntavaalien jälkeisestä vaaliväsymyksen pituudesta, tuohon rutinoitumiseen on vielä matkaa. Väkisinkin vaalit ovat aina oma rutistuksensa, josta palautuminen ottaa aikansa, mutta liian pitkäaikainen toiminnan nuupahtaminen kertoo liian raskaasta vaaliprosessista.

Kuluneen hallituskauden tekemisiä tai tapahtumia en tähän luettele, sillä koostan kokoukseen katsauksen menneestä kaudesta.

Kävi nyt kuinka vain, kiitos tähän mennessä saadusta luottamuksesta. On ollut ilo ja kunnia toimia yhä ammattimaistuvamman puolueen johdossa.

Lisäys: Haen samalla myös hj, vhj paikkoja.

Jonna Purojärvi
+358 45 310 2351
jonna.purojarvi@piraattipuolue.fi
Viimeksi muokannut Lash-, Ke Maalis 14, 2018 9:40 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Jonna Purojärvi

Lash-
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Marras 10, 2014 6:02 pm

Re: Jonna Purojärvi, ehdolla puheenjohtajaksi

Viesti Kirjoittaja Lash- » Su Maalis 04, 2018 2:37 pm

Vastauksia tähän mennessä tulleisiin kysymyksiin

Oikeisto-vasemmisto-sijoittuminen:

Nelikentällä olen asettunut eri kysymyspattereilla ja vaalikoneissa hyvin lähelle tai tismalleen keskelle ja usein niin liberaaliksi, ettei aina edes koko sijaintipallura näy kokonaan. Hieman kysymyksen asettelusta riippuen pientä heittoa on, meneekö sijainti vähän oikean tai vasemman puolelle. Joissain kysymyksissä erityisesti "osittain samaa mieltä / osittain eri mieltä" olisivat yhtä oikeita vastauksia, jolloin pyrin vastaukseni asettamaan niin, että se olisi mahdollisimman yhdenmukainen sen kanssa, millaisen käsityksen minusta perusteltujen kantojen pohjalta saa. Kantoja löytyy kuitenkin selvästikin perinteisen oikeiston tai perinteisen vasemmiston puolelta, eli keskelle asettuminen ei juonnu kantaaottamattomuudesta. Myös valtio-opin opiskelijoiden järjestämässä vaalipaneelissa keskustelua seuranneen ja kommentoineen professorin mukaan asetuin keskelle. Sijoittumistani nelikentällä itseasiassa pidän yhtenä hyvänä perusteena toimia puheenjohtajana oikeisto-vasemmisto -akselin suhteen jakautuneessa, arvoliberaalissa puolueessa.

Muista yhdistyksistä:

Keski-Suomen piiriyhdistyksen varapuheenjohtaja
Jäsenyys yliopiston ainejärjestössä

Muihin puolueisiin en kuulu. Paras riittää :)
Jonna Purojärvi

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ilmoittautumiset puoluehallitukseen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija