Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Alue jäsenten kokousaloitteille ja niistä keskustelemiselle. Aloitteilla tulee olla vähintään kymmenen allekirjoittajaa. Sääntömuutoksia ja muita yhdistyslain 23 § mainittua asiaa esittävät aloitteet on jätettävä ennen kokouskutsun lähettämistä. Kokouskutsu lähetetään viimeistään neljä viikkoa ennen kokousta.

Valvoja: Ahto

Ahto
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Touko 09, 2017 2:28 pm

Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja Ahto » Pe Marras 03, 2017 10:49 am

Tausta ja perustelut:

Piraattipuolueen varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen kerää kannattajakortteja vuoden 2018 tammi-helmikuun vaihteessa pidettävään presidentinvaaliin. Asiaan on saatu tukea myös puolueen ulkopuolelta.

Kannattajakortteja tarvitaan 20 000. Kortteja on jonkin verran jo kasassa. Kiire toki on, koska kannattajakortit pitää toimittaa oikeusministeriöön viimeistään 12.12.2017.

Keräyskampanjassa on kuitenkin uutena asiana ja valttikorttina se, että kortteja kerätään myös sähköisesti. Periaatteessa tämän pitäisi olla lain mukaan sallittua, mutta viranomaiset eivät ole järjestäneet korttien sähköistä keräysmahdollisuutta, joten se on järjestetty tässä tapauksessa tee se itse -periaatteella. Tällainen kokeilu on puolueen näkökulmasta mielenkiintoinen ja tukee tietoyhteiskunnan kehittämiseen liittyviä tavoitteitamme.

Piraattipuolue ei voi puolueena varsinaisesti asettaa ehdokasta, koska meillä ei ole kansanedustajia (vaalilain 128 §). Tämän vuoksi puolueen sääntöjen 16 § ehdokkaan asettamisesta presidentinvaaliin ei tulkintani mukaan tule sovellettavaksi. Tässä aloitteessa ei siis ole kyse varsinaisesta puolueen ehdokkaan asettamisesta vaan puolueen asettumisesta presidenttiehdokkaan asettamiseen pyrkivän valitsijamiesyhdistyksen tueksi.

Petruksen tukemisessa olisi puolueen näkökulmasta muun ohella kyse puolueen varapuheenjohtajan ja kaupunginvaltuutetun näkyvyyden nostamisesta esimerkiksi vuoden 2019 eduskuntavaaleja ajatellen. Tämä esitys ei sisällä kannanottoa kampanjan rahalliseen tukemiseen, vaan se jäisi puoluehallituksen harkittavaksi.

Ks. myös Petruksen kampanjasivut: https://www.petrus2018.fi/.

Esitys:

Piraattipuolue tukee puolueen varapuheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjaa vuoden 2018 presidentinvaalia varten ja, mikäli tarvittava määrä kannattajakortteja saadaan kerättyä, hänen presidenttiehdokkuuttaan.

Allekirjoitus

Ahto Apajalahti
Jarno Tapio Lattu (kannatus ilmoitettu Facebookissa)
Jari Turunen (kannatus ilmoitettu Facebookissa)
Juha Tähtinen (kannatus ilmoitettu Facebookissa)
Kausti Rantalainen (kannatus ilmoitettu Facebookissa)
Jani Somero (kannatus ilmoitettu Facebookissa)

[Aloite tarvitsee vielä 10 allekirjoitusta, joita voitte laittaa tähän ketjuun.] Päivitys 3.11. klo 11.47: Riittävä määrä nimiä on nyt kasassa.
Viimeksi muokannut Ahto, Pe Marras 03, 2017 11:47 am. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

AriMartti
Puoluevaltuusto
Viestit: 81
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja AriMartti » Pe Marras 03, 2017 10:52 am

Kannatan aloitetta.
IRC: AriMartti Facebook: https://www.facebook.com/arimartti Twitter https://twitter.com/AriMartti
email: ari-martti.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi

Rattiveivari
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Heinä 05, 2017 7:16 am

Re: Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja Rattiveivari » Pe Marras 03, 2017 10:53 am

Tuen aloitetta.

Gagis
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 12:17 pm

Re: Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja Gagis » Pe Marras 03, 2017 11:16 am

Kannatetaan. Oli muuten todella näppärä tuo sähköinen allekirjoitus.

Jyri Hämäläinen

Avatar
Peit
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Kesä 07, 2016 10:06 am

Re: Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja Peit » Pe Marras 03, 2017 11:19 am

Kannatan aloitetta.

Ryde
Puoluevaltuusto
Viestit: 12
Liittynyt: To Marras 05, 2015 6:46 pm
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja Ryde » Pe Marras 03, 2017 11:24 am

Kannatan aloitetta.

Petrus
Viestit: 22
Liittynyt: To Marras 05, 2015 6:26 pm

Re: Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja Petrus » Pe Marras 03, 2017 11:27 am

Kannatan, kiitos Ahto!

Gnizhak
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Touko 10, 2017 10:46 pm

Re: Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja Gnizhak » Pe Marras 03, 2017 11:40 am

Kannatetaan.

k4rv1n3n
Viestit: 57
Liittynyt: Ke Loka 08, 2014 3:43 pm

Re: Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja k4rv1n3n » Ke Marras 08, 2017 7:56 pm

Presidentinvaaleihin osallistuminen on merkittävin tapa tavoittaa valtayleisö, sillä perinteisesti yleisön kiinnostus Presidentinvaaleihin on suurempi, kuin muihin vaaleihin. Yleisön ei tarvitse muodostaa mielipidettään moninaisesta ehdokkaiden joukosta, vaan se yksi näkyvä taho riittää. Lisäksi ehdokasmäärän vähäisyys tarkoittaa enemmän tarjolla olevaa tilaa mediassa, mikä entisestään lisää tavoitettavuutta. Näin ollen mediakynnys on alempi jo korttikeräyksen aikana.

Se, onko lopputulos miltä osin hyödyllinen vai haitallinen puolueelle, riippuu niistä viesteistä, mitä tuo yksittäinen ehdokas välittää äänestäjille. Mahdollinen tarve irtisanoutua siitä viestinnästä jälkikäteen parhaimmillaan tavoittaa lähinnä omat seuraajamme, eikä sitä valtayleisöä, joka ehdokkaan viestin on saanut televisiosta, radiosta tai lehdestä.


Petrus Pennasen ehdokkuuden taustat

Puolueen puheenjohtajan kertoman mukaan henkilöt Mikael Storsjö ja Kerkko Paananen lähestyivät viime kevään puoluekokouspäivää edeltävänä iltana keskustelemaan Pennasen ehdokkuudesta ja puolueen asettumisesta sen tueksi. Seuraavana päivänä, puoluekokouksen päätteeksi puheenjohtaja ilmoitti, että hän ja vpj. Arto Lampila ottavat vastaan pyyntöjä niiltä, jotka haluavat mukaan auttamaan kampanjassa. En siinä välissä, tai sen jälkeenkään ole saanut tiedoksi, millainen selvitys näiden taustahenkilöiden toiminnasta tai motiiveista on tehty, ennen kuin kampanjaa on lähdetty puoluejohdon toimesta edistämään.

Omassa tietojenhaussa näistä henkilöistä ei ole tullut ilmi sellaista seikkaa, joka puoltaisi heidän tavoitteidensa olevan linjassa puolueen tavoitteiden kanssa. He ovat ilmaisseet syynsä Pennasen tukemiselle olevan voimakas NATO -myönteisyys. Verkkohakujen perusteella toiminnan motiiviksi voisi paremmin kuvailla Venäjä-vastaisuuden, kuin huolen Suomen maanpuolustuskyvystä. Näin ollen on selvää, että myös Pennasen kampanja tulee keskittymään näistä ainakin ensimmäisen viestin välittämiseen.


Huomiot puolueen NATO -kannasta

Puolue on pyrkinyt välttämään NATO -linjauksen tekemistä sovinnon ylläpitämiseksi puolueen riveissä. Koen, että ajaessamme mm. perustuloa ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, puolueen kannattajakunnaksi on kertynyt entistä enemmän vasemmistolaisittain ajattelevia yksilöitä, samalla karkoittaen niitä, jotka eivät noita tavoitteita allekirjoita. Antamalla seuraavaksi mielikuva voimakkaasta ja kritiikittömästä NATO-myönteisyydestä, uhkana on, että kannatuksemme heikkenee voimakkaasti juuri tuossa kannattajaryhmässä, jonka eteen olemme tehneet vuosia töitä.

Puolueella ei käsittääkseni ole käytössä ainakaan viimeaikaista selvitystä omien jäseniemme NATO-kannoista. Ainoa kattava tieteellinen tilasto, johon voidaan tukeutua on yleinen gallup, joka osoittaa, että yli puolet väestöstä edelleen vastustaa NATO:on liittymistä. Oletettavasti kantojen jakaantuminen puolueen riveissä vastaa yleistä jakaantumista.

Jotta puoluekokous voisi punnita valistuneelta pohjalta puolueen edun toteutumista, tulisi kokouksella olla käytettävissään vähintään kyselyllä toteutettu kartoitus jäsenkunnan mielipiteestä koskien sotilaallista liittoutumista ja maanpuolustuksen tulevaisuutta.

Yhteenveto

Edellämainittujen seikkojen valossa totean, että puolueen ulkopuolinen ryhmittymä pyrkii käyttämään puolueemme heikkoutta, eli yhteisen linjan puutetta ko. asiassa, edistääkseen NATO-myönteisyyttä ja Venäjä-vastaisuutta kannattajiemme keskuudessa ja laajemmin yhteiskunnassa. Parhaiten tämä onnistuu, kun ehdokkaan kautta välittyy kuva, että koko puolue on tavoitteen takana.

Se mahdollinen hyöty, mitä voimme saavuttaa sähköisen kannattajakorttikeräyksen edistämisestä, on hyvin marginaalinen voitto verrattuna siihen vahinkoon, joka tapahtuu puolueen aktiivien ja laajemman äänestäjäkunnan keskuudessa. Näillä perusteilla, vastustan aloitetta.

Ennen äänestyksen toteuttamista, pyydän puheenjohtajaa selvittämään äänestykseen osallistuvalle jäsenkunnalle, mitkä toimenpiteet tehtiin Pennasen ehdokkuutta esittävien henkilöiden taustojen tarkastamiseksi ennen kuin asiaa lähdettiin edistämään, ketkä siihen selvitykseen osallistuivat ja millaisiin johtopäätöksiin selvityksen pohjalta tultiin.


Tapani Karvinen
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue

Lash-
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Marras 10, 2014 6:02 pm

Re: Petrus Pennasen kannattajakorttikampanjan ja presidenttiehdokkuuden tukeminen

Viesti Kirjoittaja Lash- » Ke Marras 08, 2017 9:12 pm

Tällaiset keskustelut ei millään tasolla tänne kuulu, kun kyseessä on vain kannatusten kerääminen - aloite on saanut tarvittavat kannattajansa, eikä niiden vastustaminen siihen mitenkään kuulu Olen kuitenkin pakotettu korjaamaan virheellisiä väittämiä ja ottamaan kantaa selvitysvaateeseen.

"Puolueen puheenjohtajan kertoman mukaan henkilöt Mikael Storsjö ja Kerkko Paananen lähestyivät viime kevään puoluekokouspäivää edeltävänä iltana keskustelemaan Pennasen ehdokkuudesta ja puolueen asettumisesta sen tueksi. Seuraavana päivänä, puoluekokouksen päätteeksi puheenjohtaja ilmoitti, että hän ja vpj. Arto Lampila ottavat vastaan pyyntöjä niiltä, jotka haluavat mukaan auttamaan kampanjassa. "

En ole koskaan sanonut, että mainitut henkilöt olisivat lähestyneet viime kevään puoluekokouspäivää edeltävänä iltana keskustelemaan Pennasen ehdokkuudesta ja puolueen asettumista sen tueksi. Minulle oli kylläkin siis tiedotettu, että henkiöillä on aie lähteä tekemään Petruksesta presidenttiehdokasta. Yritän etsiä tarkkaa päivää, jolloin tuo tapahtui, mutta varmaksi voin sanoa sen tapahtuneen viimeistään 14. keäskuuta. Kevätkokouksemme yhdessä puoluepäivien kanssa oli reilusti tämän jälkeen.

Kerroin kaksikolle, että he ovat puoluepäivälle (joka oli siis puoluekokousta edeltävänä päivänä) tervetulleita kertomaan projektistaan, josko joukoistamme löytyisi kampanjatiimiin tai muuhun tarvittavaan työhön lisäkäsiä. Katsoin, että presidentinvaaliasia oli aiemmin saanut kuitenkin kannatusta, joten joku voisi hyvinkin tästä innostua. Olisi ollut omituista olla antamatta puoluelaisille tietoa tällaisesta projektista. Niinpä tämä kaksikko kävi puoluepäivällämme kampanjasta kertomassa yhdessä sähköisen kannattajakorttien keruun mahdollisuudesta. He olivat myös erittäin avoimesti kertoneet, että he olivat etsineet ehdokasta, joka olisi avoimesti Nato-myönteinen. He eivät arvelleet, että kukaan ehdokkaaksi päätyvistä muista henkilöistä ottaisi julkisesti Naton puolesta kantaa, ja katsoivat, että Petrus myönteisen kantansa yhdistettynä muihin tärkeisiin piirteisiin olisi sellainen ehdokas, jonka he haluaisivat näkyviin.

Koska asiasta oli käyty keskustelua edellisenä päivänä puoluepäivään osallistuneiden kanssa, en selvästikään riittävän selvästi kerrannut sen kulkua selventääkseni sitä, miksi tällaisen ilmoituksen tein. Katsoin sen olevan kuitenkin oleellinen tieto ilmoitettavaksi puoluekokoukseen osallistuneille, joita voisi presidentinvaaliasia kiinnostaa. Olen toiminut itse lähinnä välikätenä välittääkseni tekijöitä Pennasen tukiryhmälle puolueesta, sikäli kun kiinnostuneita on. Henkilökohtaisesti en ole millään muulla muotoa osallistunut tähän työhön. Pidin lähinnä olennaisena, että on helppo välittää niitä tekemistä kaipaavia henkilöitä sellaisen tekemisen ääreen, mikä kiinnostaa. Yhtään yhteydenottoa en asiasta saanut, joten en siis tehnyt sitäkään vähää. Ainoa ajautukseni oli siis tarjota ja madaltaa kynnystä tekemiseen, jos se tuo tekeminen kiinnostaa.

"Ennen äänestyksen toteuttamista, pyydän puheenjohtajaa selvittämään äänestykseen osallistuvalle jäsenkunnalle, mitkä toimenpiteet tehtiin Pennasen ehdokkuutta esittävien henkilöiden taustojen tarkastamiseksi ennen kuin asiaa lähdettiin edistämään, ketkä siihen selvitykseen osallistuivat ja millaisiin johtopäätöksiin selvityksen pohjalta tultiin."

En nähnyt millään tavoin tarpeelliseksi selvittää tällaisia taustoja, kun henkilöt ovat alusta asti olleet äärimmäisen avoimia taustoistaan, tavoitteistaan ja perusteistaan sille, miten he ehdokkaan valitsivat. He ovat myös tuoneet nämä asiat esiin puoluepäivänämme kaikille tuohon tapahtumaan osallistuneille. Eli selvityksen tulos: Mitään toimenpiteitä ei näiden henkilöiden osalta tehty. Asiaa on ylipäätään edistetty vain siten ja sellaisin motiivein, kuin yllä olen kuvannut.

Jonna Purojärvi
Puheenjohtaja
Jonna Purojärvi

Lukittu

Palaa sivulle “Kokousaloitteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija