Puolueohjelman muutokset

Kevään 2017 puoluekokouksen keskustelualue.

Valvoja: Ahto

Avatar
Yaamboo
Viestit: 83
Liittynyt: Ti Loka 21, 2014 9:43 am
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Puolueohjelman muutokset

Viesti Kirjoittaja Yaamboo » Ti Kesä 27, 2017 9:19 pm

Hallitus on käynyt läpi puolueohjelmaa ja tehnyt pieniä lisäyksiä ja korjauksia saatujen ehdotusten mukaisesti.

Ohjelmaesitys löytyy täältä: http://arkisto.piraattipuolue.fi/puolue ... n_2017.pdf

Tässä ketjussa voi keskustella ohjelman sisällöstä ja mahdollisista muista ajatuksista.

harrikivisto
Puoluevaltuusto
Viestit: 7
Liittynyt: La Kesä 04, 2016 11:53 pm

Re: Puolueohjelman muutokset

Viesti Kirjoittaja harrikivisto » La Heinä 08, 2017 7:17 pm

[Korvaa osion "Sukupuoli"]

Sukupuolet

Kaksinapainen sukupuolen luokittelu kuuluu menneisyyteen. Julkisen vallan on muutettava toimintatapansa niin, että se kunnioittaa sekä biologista sukupuolten kirjoa että sukupuoli-identiteettien moninaisuutta. Kolmas juridinen sukupuoli on otettava käyttöön viipymättä. Samalla on päivitettävä kaksinapaisuuden olettavat julkiset dokumentit ja esimerkiksi opetusmateriaalit vastaamaan nykyaikaista ihmiskäsitystä.

Tavoitteena on kuitenkin juridisen sukupuolen lakkauttaminen kokonaan. Valtion ei tarvitse tietää yksilön sukupuolta. Minkäälaista sukupuolitietoa ei tule merkitä mihinkään rekisteriin, ellei yksilö itse niin halua. Henkilötunnusjärjestelmän tulee olla sukupuolesta riippumaton. Sukupuolen korjaushoidot on tehtävä käyttäen lähtökohtana yksilön omaa kokemusta ja arviointia, ja niihin liittyvät ihmisoikeusloukkaukset, kuten sterilisaatio- tai naimattomuusvaatimus, on korjattava välittömästi. Intersukupuolisten lasten tarpeeton, kaksinapaisuuden ajatukseen perustuva kirurgia lopetetaan.

horgh
Viestit: 31
Liittynyt: La Kesä 06, 2015 1:36 pm

Re: Puolueohjelman muutokset

Viesti Kirjoittaja horgh » La Heinä 08, 2017 10:15 pm

Lisätään puolueohjelmaan kohta Maanpuolustus:

Sotilaallinen liittoutumattomuus palvelee Suomea hyvin. Sotilaalliselle liittoutumiselle ei ole esitetty mitään konkreettisia perusteluja, jotka antaisivat varmuudella olettaa, että maamme puolustaminen olisi toimivampaa sen myötä. Liitoutumisella loisimme turhaa vastakkainasettulua liittouman ulkopuolisten maiden kanssa.


Perustelut: Varteenotettavalla puolueella tulee olla kanta sotilaalliseen liittoutumiseen. Puolueen varapuheenjohtaja Petrus Pennanen suunnittelee presidenttiehdokkuutta, yhtenä kärkiteemoistaan Nato-jäsenyyden hakeminen. Jos puolue ilman omaa Nato-kantaan lähtee Petrus Pennasen ehdokkuutta tukemaan, asettuu se samalla automaattisesti Nato-jäsenyyden kannalle. Tämä muutoksen myötä voimme huoletta tukea Petruksen ehdokkuutta leimaantumatta Nato-myönteiseksi puolueeksi.

harrikivisto
Puoluevaltuusto
Viestit: 7
Liittynyt: La Kesä 04, 2016 11:53 pm

Re: Puolueohjelman muutokset

Viesti Kirjoittaja harrikivisto » Su Heinä 09, 2017 9:22 am

[korvaa puoluehallituksen esityksessä muutoskappaleen kohdassa perusohjelma]

Tasa-arvo on vapaan yhteiskunnan peruspilari. Piraattipuolue on feministinen ja humanistinen puolue, joka uskoo jakamattomaan ja absoluuttiseen ihmisarvoon ja pyrkii näistä lähtökohdista edistämään aitoa tasa-arvoa ihmisten ja ihmisryhmien välillä. Lainsäännöllisen syrjimisen lisäksi on olemassa yhteiskunnallisia sekä kulttuurillisia syrjiviä rakenteita, jotka on tärkeä tunnistaa, jotta niiden negatiivisia vaikutuksin tasa-arvoon eri ihmisryhmien välillä voidaan kriittisesti arvioida. Piraattipuolue vastustaa etniseen taustaan, uskontoon, seksuaaliseen tai
sukupuoli-identiteettiin ja vastaaviin tekijöihin perustuvaa syrjintää. Puoluetta edustavat henkilöt sitoutuvat noudattamaan syrjimättömyyden periaatetta, eivätkä toiminnallaan ja puheillaan puolueessa tai sen ulkopuolella tue, kannusta tai hyväksy syrjintää tai ennakkoluuloisuutta.

Kaukamieli
Viestit: 5
Liittynyt: To Tammi 22, 2015 9:48 pm

Re: Puolueohjelman muutokset

Viesti Kirjoittaja Kaukamieli » Su Heinä 09, 2017 10:36 am

Vastaesitys Kivistön ehdotukselle.

Otetaan käyttöön hallituksen esitys, ts. ilman feminismimainintaa, mutta lisätään siihen maininta rakenteista ja sanotaan konkreettisemmin että pyritään korjaamaan niitä, ettei se jää siihen että vain tunnustetaan että niitä on.

Lisäksi ehdotan että puolue tekee laajemman tasa-arvo-ohjelman. Vihreät julistautuessaan feministiseksi puolueeksi tekivät ison feministisen linjapaperin, jossa otetaan kantaa erinäisiin ongelmiin. Tosin ei useinkaan tarpeeksi konkreettisesti. Ehdotan että tuo periaateohjelma on se epäkonkreettinen pätkä ja erillisessä tasa-arvo-ohjelmassa otettaisiin konkreettisesti kantaa erinäisiin tasa-arvo-ongelmiin, joihin halutaan ottaa kantaa.

Näin saadaan konkretiaa ja tiedetään oikeasti mitä mieltä asioista ollaan. Tämän _jälkeen_ on mielestäni paljon mielekkäämpää julistautua feministiseksi sen pohjalta jos niin halutaan ja todeta vaikka että tämä on meidän versio feminismistä, mutta ennen ja ilman tämmöistä ollaan vähän tuuliajolla sen suhteen että mitä miltä mistäkin asiasta ollaan. Näin ihmisillä olisi parempi pohja minkä perusteella ottaa tasa-arvokantoja kuin kunkin yksittäinen käsitys feminismistä.

Vaikka tämmöinen teksti ohjelmaan siis:

Piraattipuolue vastustaa etniseen taustaan, uskontoon, seksuaaliseen tai
sukupuoli-identiteettiin ja vastaaviin tekijöihin perustuvaa syrjintää. Puolue tunnistaa että on olemassa yhteiskunnallisia ja kulttuurillisia syrjiviä rakenteita ja pyrkii korjaamaan niitä. Puoluetta
edustavat henkilöt sitoutuvat noudattamaan syrjimättömyyden periaatetta,
eivätkä toiminnallaan puolueessa tai sen ulkopuolella tue, kannusta tai
hyväksy syrjintää.

- Olli Markkanen

hozmaster
Viestit: 27
Liittynyt: Ti Loka 28, 2014 8:56 pm

Re: Puolueohjelman muutokset

Viesti Kirjoittaja hozmaster » Su Heinä 09, 2017 10:56 am

Ihmeellisesti asioista ja linjavedoista päätetään ehdottaa juuri edellisiltana ...


Ehdotan asian ja asioiden pöydälle panoa että voisimme puolueena käydä asioita lävitse isommalla porukalla.

AriMartti
Puoluevaltuusto
Viestit: 81
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Puolueohjelman muutokset

Viesti Kirjoittaja AriMartti » Su Heinä 09, 2017 4:18 pm

Verkkoneutraliteetti

Julkinen internet-yhteyttä tarjoava taho ei saa rajoittaa täysivaltaisen aikuisen
verkkosisältöihin pääsyä, eikä yksityinen internet-yhteyttä tarjoava taho saa
rajoittaa sitä kotirauhan piirissä. Palvelun tarjoajaa ei pidä asettaa vastuuseen
palvelun käyttäjän tekemisistä. Linkittämistä pitää kohdella neutraalina
aineistoon viittaamisena. Linkittäjää ei pidä asettaa vastuuseen linkin
sisältämästä aineistosta eikä syyttää sen levittämisestä.
Ehdottaisin, että tähän loppuun lisättäisiin vielä uusi kappale:

"Verkkoneutraliteetti tarkoittaa myös yksilöiden tasa-arvoista kohtelua verkossa eikä pitäisi teknisesti luoda ns. Internetin ohituskaistaa niille toimijoille, joilla on varaa maksaa liikenteen priorisoimisesta kaiken muun kustannuksella."
IRC: AriMartti Facebook: https://www.facebook.com/arimartti Twitter https://twitter.com/AriMartti
email: ari-martti.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi

Nyos
Piiriyhdistyksen hallitus
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Touko 10, 2017 2:24 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Puolueohjelman muutokset

Viesti Kirjoittaja Nyos » Su Heinä 09, 2017 4:50 pm

Vastaehdotus Kivistölle, muutama sana pois:

"Tasa-arvo on vapaan yhteiskunnan peruspilari. Piraattipuolue uskoo jakamattomaan ja absoluuttiseen ihmisarvoon ja pyrkii näistä lähtökohdista edistämään aitoa tasa-arvoa ihmisten ja ihmisryhmien välillä.

Lainsäännöllisen syrjimisen lisäksi on olemassa yhteiskunnallisia sekä kulttuurillisia syrjiviä rakenteita, jotka on tärkeä tunnistaa, jotta niiden negatiivisia vaikutuksin tasa-arvoon eri ihmisryhmien välillä voidaan kriittisesti arvioida. Piraattipuolue vastustaa etniseen taustaan, uskontoon, seksuaaliseen tai sukupuoli-identiteettiin ja vastaaviin tekijöihin perustuvaa syrjintää.

Puoluetta edustavat henkilöt sitoutuvat noudattamaan syrjimättömyyden periaatetta, eivätkä toiminnallaan ja puheillaan puolueessa tai sen ulkopuolella tue, kannusta tai hyväksy syrjintää tai ennakkoluuloisuutta."

Lukittu

Palaa sivulle “Kevätkokous 2017”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija