Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

Markdown is OFF

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Kirjoittaja AriMartti » Ma Marras 11, 2019 8:52 am

AriMartti kirjoitti:
Ti Syys 24, 2019 8:48 pm

Minä, Ari-Martti Hopiavuori, Piraattipuolue r.p:n äänioikeutettu jäsen, vaadin ylimääräisen puoluekokouksen koolle kutsumista niin pian kuin mahdollista. Puoluekokouksessa tulee olla käsiteltävänä kaksi asiakokonaisuutta:

  1. Äänestys rekisteröidyn puolueen Piraattipuolue r.p., Piratpartiet r.p. (yhdistysrekisterinumero 199.184) lakkauttamisesta.
    Mikäli puoluekokous päättää lakkauttaa puolueen, puoluehallitus saa puoluekokoukselta tehtävänannon toimia niin, että yhdistyksen poistaminen puoluerekisteristä ja sen lakkauttaminen sääntöjen mukaisesti. Jos taas puoluekokous vastaa, ettei puoluetta lakkauteta, puoluehallitus toimii puoluekokouksen tekemän päätöksen mukaisesti.

  2. Puoluehallituksen uudelleenvalinta sääntöjen määräämässä järjestyksessä.

Perustelut:
Suora lainaus https://t.me/c/1172132698/18163 (Petrus Pennanen puoluehallituksen kokouksen puheenjohtajana 24.9.2019 klo 19:11 asiakohdassa "9. Neuvottelut Liberaalipuolueen kanssa", jonka käsittelyn aikana Pennaselle tehtiin erittäin selväksi ettei hänellä ole mandaattia neuvotella puolueiden yhdistymisestä. Kokouskohdan käsittely aloitettiin klo 19:05 ja lainattu tehtävänanto on selkeästi käydyn keskustelun jälkeen.

Tavoitteitani ehdotukselle:

  • uusi brändi joka päätetään yhdessä
  • uusi hallitus joka valitaan yhteisessä puoluekokouksessa
  • Piraattipuolue voi säilyttää uuden nimisen puolueen jäsenjärjestönä, ja jatkaa toimintaa kansainvälisenä liikkeen osana

Olen kuullut, että tämän ylimääräisen puoluekokouksen ensimmäisen asiakohdan ("Äänestys rekisteröidyn puolueen Piraattipuolue r.p., Piratpartiet r.p. (yhdistysrekisterinumero 199.184) lakkauttamisesta.") sisällöstä ja merkityksestä on epäselvyyttä.

Koko puoluekokous on kutsuttu koolle, jotta voidaan varmistua siitä, onko puoluehallituksella madaattia toimia niin, että Piraattipuolue r.p. lakkaa olemasta Piraattipuolue r.p. Mikäli puoluekokous päättää äänestää puolueen lakkauttamisen puolesta, niin silloin puoluehallitus saa mandaatin toimia siten, että puolueen nimi muuttuu, sen puolueohjelma muuttuu, sen hallitus tai muut aktiivit vaihtuvat ja puolue voidaan fuusioida johonkin toiseen puolueeseen. Kaikki nämä toimet tarkoittavat käytännössä sitä, että Piraattipuoluetta ei enää ole sellaisena, kuin se on tähän saakka ollut.

Jos puoluekokous päättää ettei Piraattipuolue r.p. tule lakkautetuksi, katson että puoluekokouksen koolle kutsuminen on täyttänyt minun puoleltani tehtävänsä. Silloin puoluehallituksella ei ole mandaattia toimia niin, että Piraattipuolue r.p. lakkaisi olemasta ja esimerkiksi kuntavaaleissa 2021 on mahdollista nähdä Piraattipuolueen ehdokkaita hakemassa jatkokautta tai uutta julkista luottamustoimea edustuksellisen demokratian prosessien kautta, joka onkin puolueiden ydintehtävä yleisesti.

Tämä puoluekokous ei päätä puolueen nimestä, eikä se voi sitoa tulevien puoluekokouksien kantaa sen suhteen. Äänestäessään tätä kokousaloitetta vastaan puoluekokous kuitenkin linjaa sen, että Piraattipuolue r.p. on olemassa vähintään seuraavaan puoluekokoukseen saakka ja varsinkin sen, että puolueen toiminta puolueena on turvattava tulevaisuudessakin. Toimet puolueen fuusioimiseksi jonkin toisen nimiseen puolueeseen on nähtävä tässä tapauksessa puoluekokouksen linjauksen vastaisina ja sellaisenaan tuomittaviksi.

Piraattipuolue löytyy tällä hetkellä puoluerekisteristä ja se saa asettaa ehdokkaita myös eduskuntavaaleissa 2023 ja mielestäni katseet tulee suunnata niihin pidemmän aikavälin tavoitteena.

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Kirjoittaja AriMartti » Ma Loka 21, 2019 7:25 pm

Nyos kirjoitti:
Ma Loka 21, 2019 12:06 pm

Näin ollen ehdotan ylle kirjoitettujen ehdotukseen liittymättömien viestien siirtoa pois tästä ketjusta johonkin muualle (jos meillä joku toimii adminina?)

Lisäksi toivon, että Petrus laittaa oman fuusioitumisehdotuksensa tms. foorumille omaksi ketjukseen asap. Se auttaisi paljon enemmän jäseniä hahmottamaan mistä oikein on kyse, kuin tällainen irtonainen kommentointi tässä taikka muiden ketjuissa siitä, miksi muut ehdotukset eivät olisi kelvollisia.

Siirretty.

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Kirjoittaja Raoul » Ma Loka 21, 2019 2:25 pm

Komppaan Jonnaa 101%. Koitetaanpas nyt pysyä asiassa.

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Kirjoittaja Nyos » Ma Loka 21, 2019 12:06 pm

Tämä ketju pitäisi ehdottomasti pyhittää vain tästä ehdotuksesta keskusteluun!!
(Ehkä voisi jopa rajoittua vain tämän ketjun aloitteen täydentämiseen ja kehittämiseen, jolloin kritiikit voisi sitten esittää "kilpailevien" ehdotusten omissa ketjuissa?) Vähintäänkin nuo kaikki asiaan liittymättömät syyttelyt ja/tai puolustukset pitäisi käsitellä toisaalla, joko täysin omassa ketjussaan tai siinä ketjussa, missä niitä on alunperin koettu esitetyn. Näin ollen ehdotan ylle kirjoitettujen ehdotukseen liittymättömien viestien siirtoa pois tästä ketjusta johonkin muualle (jos meillä joku toimii adminina?)

Lisäksi toivon, että Petrus laittaa oman fuusioitumisehdotuksensa tms. foorumille omaksi ketjukseen asap. Se auttaisi paljon enemmän jäseniä hahmottamaan mistä oikein on kyse, kuin tällainen irtonainen kommentointi tässä taikka muiden ketjuissa siitä, miksi muut ehdotukset eivät olisi kelvollisia.

Näin meillä pysyisi täällä foorumilla edes jonkinlainen selkeys tilanteesta ja eri vaihtoehdot/ehdotukset olisivat tasapuolisesti jäsenten luettavissa per ketju. 8-)

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Kirjoittaja AriMartti » Su Loka 20, 2019 9:30 pm

Petrus kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 9:04 pm

Teet yhteenvedon - kiitos vaan - valtuustotyöstäni ja tekemistäni aloitteista ja kerrot miten piraatit pärjää sillä linjalla hyvin. Ja samalla ajat minua ulos puolueesta. Nyt olisi hyvä muistaa että niitä aloitteita eivät ole tehneet jotkut mystiset "piraatit" jotka jatkavat puolueessa kohdellaan heitä miten vain, vaan meidän harvat kaupunginvaltuutetut, jotka nyt erotat aloitteellasi hallituksesta.

Ja jotta ei jäisi epäselväksi, niin puolueestamme luopuminen on suunnilleen viimeinen asia, mitä sinulta haluan, koska teet niin hyvää työtä eturivin poliitikkona julkisessa luottamustoimessa Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Sen tonttisi olet hoitanut erinomaisesti, Piraattipuolueen valtuustoryhmä on ollut Helsingin kaupunginvaltuustossa selkeästi kokoaan vaikuttavampi. Puolueen taloudenkin kannalta kyseinen luottamustoimi on ollut käsittääkseni merkittävä, vaikka sille tasolle puolueelle kerätyt luottamustoimimaksut eivät tilinpäätöksen erittelyissä yltäneetkään.

Motiivini aloitteelle kutsua ylimääräinen puoluekokous koolle oli vain ampua alas se mahdollisuus, että puolue lakkautettaisiin sellaisena kuin se on ja kansainvälisesti tunnetusta brändistämme luovuttaisiin. Toissijaisesti ajattelin, että tekijäpohjaltaan huvennut hallitus voitaisiin täydentää helposti samalla. Missään vaiheessa en ole vaatinut yhdenkään puoluehallituksen jäsenen eroamista. Vain ja ainoastaan puoluehallituksen vaalia sääntöjen määrämässä järjestyksessä.

Mikäli Piraattipuolue liittyisi johonkin toiseen organisaatioon, niin efektiivisesti ihan jokaisen puolueen eteen vapaaehtoisesti töitä paiskinut joutuisi aloittamaan tyhjästä työskentelyn uuden organisaation hyväksi, jossa kenellekään meistä ei ole lähtökohtaisesti tekemistä. Viestinnästä, tekniikasta ja kaikesta muusta kun valmiissa organisaatioissa yleensä on ihmisiä jo vastuussa. En halua ajatella, mitä byrokraattisia peliliikkeitä Piraattipuolueen jäsenyhdistyksissä jouduttaisiin tekemään, mikäli puolueen tehtävänä ei enää olisikaan saada ihmisiä julkisiin luottamustoimiin eivätkä piiriyhdistykset siten voisi mitenkään omaa tarkoitustaan paikallisten luottamustoimien täyttäjänä ja julkisten vaalien ehdokasasettelijana toteuttaa.

Jos kuitenkin puoluekokous päättää puolueen toiminnan lakkauttaa, niin totta kai käärin hihat ja huolehdin omalta osaltani siitä, ettei siinäkään epätoivotussa tapauksessa lakia tai säädöksiä rikottaisi.

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Kirjoittaja Petrus » Su Loka 20, 2019 9:04 pm

Olen hyvilläni, ettei väitteeni kahden puolueen yhtäaikaisesta jäsenyydestä ole totta.

Olet siis hyvilläsi, että levitit paskaväitteitä minusta, joiden paikkaansapitävyydestä et edes viitsinyt ottaa selvää ennen lokakampanjan käynnistämistä. Tuollainen asenne ja toiminta ei ole mainitsemaasi "rauhaa ja rakkautta" nähnytkään.

Mielestäni Piraatit voivat pärjätä kuntavaaleissa useimmilla paikkakunnilla erittäin hyvin ilman vaaliliittoja, ihan omaan politiikkaan nojautuen: pyrkimys läpinäkyvään hallintoon, Helsingissä ja Jyväskyläss osoitettu yhteistyökyky ja tahto tehdä aidosti vaikuttavia valtuustoaloitteita johonkin tunnistettuun ongelmaan perustuen. Ydinkaukolämpö, julkisen tilan tyhjäkäytön vähentäminen avaamalla esimerkiksi koulutiloja kuntalaisten käyttöön ja huumeiden käyttämisestä aiheutuvien haittojen vähentäminen esimerkiksi pistohuoneita avaamalla, ovat kaikki ihan loistavia tapoja parantaa yhteiskuntaa kuntatasolla. Lautakuntien kokousten striimausten vaatiminen ja sekä Jyväskylässä että Helsingissä saadut hyvät kokemukset striimauskokeiluista ovat ihan aidosti vaikuttavaa kuntapolitiikkaa ja niiden pohjalta on hyvä lähteä kampanjaa virittelemään.

Teet yhteenvedon - kiitos vaan - valtuustotyöstäni ja tekemistäni aloitteista ja kerrot miten piraatit pärjää sillä linjalla hyvin. Ja samalla ajat minua ulos puolueesta. Nyt olisi hyvä muistaa että niitä aloitteita eivät ole tehneet jotkut mystiset "piraatit" jotka jatkavat puolueessa kohdellaan heitä miten vain, vaan meidän harvat kaupunginvaltuutetut, jotka nyt erotat aloitteellasi hallituksesta.

en näe vaalilitosta saatavien vaalimatemaattisten hyötyjen olevan sen haitan arvoisia, millaisiksi edellisten kuntavaalien luottamustoimineuvottelut muodostuivat, luottamustoimipaikkojen jakauduttua vaaliliitokumppaneiden kesken.

Joku muu ehkä kysyisi esimerkiksi puolueessa ääniä kerääviltä ja strategiasta vastaavilta, miten he näkevät vaaliliittojen tärkeyden läpipääsyn kannalta. Mutta onneksi tiedät paremmin. Tsemppiä kampanjaan ja äänten keräämiseen valitsemallasi tiellä.

Mielestäni voisit hyvin halutessasi toimia Piraattipuolueessa vaikkapa ulkoisesta viestinnästä vastaavana varapuheenjohtajana, koska siinä työssä olet parhaimmillasi. Ihan mainiosti voi toimia puolueen tärkeimmässä julkisessa luottamustoimessa ilman merkittävää sisäistä luottamustointa.

Joku muu ehkä kysyisi minulta ja muilta tärkeimmiltä luottamushenkilöiltä itseltään, minkälainen roolitus heistä olisi järkevä jatkossa, ennenkuin lähtee esimerkiksi erottamaan heitä hallituksesta. Mutta onneksi tiedät minua paremmin että toimin mielelläni kaupunginvaltuutettuna ja puolueen näkyvimpänä kasvona ilman hallituspaikkaa. Hienoa että olit tuonkin ottanut huomioon ennen aloitteen tekemistä :lol:

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Kirjoittaja AriMartti » Su Loka 20, 2019 7:13 pm

Petrus kirjoitti:
Pe Loka 18, 2019 12:34 pm

Kun olet tässä käynyt jonkun aikaa aktiivista lokakampanjaa henkilökohtaisesti minua kohtaan valheellisilla väitteillä mm. jäsenyydestäni Liberaalipuolueessa, niin olin aika yllättynyt tästä visiostasi. Ajat kovalla tarmolla puolueen pääkaupungin kaupunginvaltuutettua, ääniharavaa ja kärkiehdokasta ulos hallituksesta (ja sitä myötä puolueesta - tärkein luottamushenkilö ja näkyvin poliitikko hallituksen ulkopuolella ei liene todennäköisin ratkaisu) ihan virallista puoluekokousaloitetta käyttäen, ja samalla unelmoit menestyksestä tulevissa kuntavaaleissa hienoilla vaaliliitoilla ja kampanjoilla?

Olen hyvilläni, ettei väitteeni kahden puolueen yhtäaikaisesta jäsenyydestä ole totta. Mielikuvani perustui keskusteluihin, joita kävimme 2017 kuntavaalien jälkeisten luottamustoimineuvottelujen aikoihin. Kysyin asiaa puolueen syyskokouksessa 2018, kun salissa keskusteltiin siitä, tarvitseeko puolueen luottamustoimissa olvien henkilöiden jäsenstatusta muiden puolueiden suhteen rajoittaa ja tällöin totesit ettei rajoittamiselle ole tarvetta ja väistit suoran kysymykseni omasta kaksoisjäsenyydestäsi. Pöytäkirjaan asti kyseinen keskustelu ei näytä päätyneen.

Mielestäni Piraatit voivat pärjätä kuntavaaleissa useimmilla paikkakunnilla erittäin hyvin ilman vaaliliittoja, ihan omaan politiikkaan nojautuen: pyrkimys läpinäkyvään hallintoon, Helsingissä ja Jyväskyläss osoitettu yhteistyökyky ja tahto tehdä aidosti vaikuttavia valtuustoaloitteita johonkin tunnistettuun ongelmaan perustuen. Ydinkaukolämpö, julkisen tilan tyhjäkäytön vähentäminen avaamalla esimerkiksi koulutiloja kuntalaisten käyttöön ja huumeiden käyttämisestä aiheutuvien haittojen vähentäminen esimerkiksi pistohuoneita avaamalla, ovat kaikki ihan loistavia tapoja parantaa yhteiskuntaa kuntatasolla. Lautakuntien kokousten striimausten vaatiminen ja sekä Jyväskylässä että Helsingissä saadut hyvät kokemukset striimauskokeiluista ovat ihan aidosti vaikuttavaa kuntapolitiikkaa ja niiden pohjalta on hyvä lähteä kampanjaa virittelemään.

Edes Helsingissä en näe vaalilitosta saatavien vaalimatemaattisten hyötyjen olevan sen haitan arvoisia, millaisiksi edellisten kuntavaalien luottamustoimineuvottelut muodostuivat, luottamustoimipaikkojen jakauduttua vaaliliitokumppaneiden kesken.

Palaan siihen, että arvostan työtäsi Helsingin kaupunginvaltuustossa erittäin paljon ja kritiikkini kohdistuu vain ja ainoastaan siihen kokemukseen, millaista vapaaehtoistyö Piraattipuolueen organisaatiossa on ollut puheenjohtajuutesi aikana. Yleensä valtapuolueissakin puoluehallitus ja -valtuustotyö on annettu niille henkilöille, joita sisäinen työ ja ajankäyttö sisäisten prosessien kehittämisessä ja valvonnassa aidosti kiinnostaa. Mielestäni voisit hyvin halutessasi toimia Piraattipuolueessa vaikkapa ulkoisesta viestinnästä vastaavana varapuheenjohtajana, koska siinä työssä olet parhaimmillasi. Ihan mainiosti voi toimia puolueen tärkeimmässä julkisessa luottamustoimessa ilman merkittävää sisäistä luottamustointa.

Olen jälkeenpäin kuullut, että epäilemieni fuusioneuvottelujen aikaan olet ollut sairaalahoidossa ja todennäköisesti et ole henkilökohtaisesti fuusioneuvotteluja ollut kovin aktiivisesti käymässä. On harmi, ettei puoluehallitus ole käytännössä tuona aikana muuten toiminut ja aktiiviset byrokrattimme ovat yksi kerrallaan hallitustyöskentelystä luopuneet.

Rauhaa ja rakkautta!

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Kirjoittaja Petrus » Pe Loka 18, 2019 12:34 pm

AriMartti kirjoitti:
To Loka 17, 2019 12:38 am

Mikäli vaaliliittoon halutaan lähteä, vaaliliittokumppanilta tulee löytyä luottoa omaan sanomaansa ja uskallusta haastaa meidän kärkiehdokkaamme omalla kampanjallaan, jolloin äänestämättä jättämällä häviää varmasti! Helsingin vaaliliitto eduskuntavaaleissa oli erittäin hyvä veto, vaikka siitä ei saatuaan kaikkea potentiaalia irti, valitettavasti. [...]

Hyvä me, kiitos Pekka!

Kun olet tässä käynyt jonkun aikaa aktiivista lokakampanjaa henkilökohtaisesti minua kohtaan valheellisilla väitteillä mm. jäsenyydestäni Liberaalipuolueessa, niin olin aika yllättynyt tästä visiostasi. Ajat kovalla tarmolla puolueen pääkaupungin kaupunginvaltuutettua, ääniharavaa ja kärkiehdokasta ulos hallituksesta (ja sitä myötä puolueesta - tärkein luottamushenkilö ja näkyvin poliitikko hallituksen ulkopuolella ei liene todennäköisin ratkaisu) ihan virallista puoluekokousaloitetta käyttäen, ja samalla unelmoit menestyksestä tulevissa kuntavaaleissa hienoilla vaaliliitoilla ja kampanjoilla?

Mikä tämä vaaliliittokumppani on, kun jatketaan visiosi mukaan Piraattibrändillä? Olen vaaliliittoneuvotteluita viime ja tänä vuonna käynyt, ja tunnen kentän. Kysymys ei etupäässä siitä sitä haluammeko me lähteä vaaliliittoon, vaan haluaako joku meille menestyksen mahdollistava taho lähteä sellaiseen meidän kanssa. Piraattibrändillä se ei heille ole sopinut.

Ja kuka on haaveilemasi aktiivisesti ja näkyvästi kampanjoiva kärkiehdokas?

Jos ajattelen itseni saappaisiisi, en nyt lähtisi tässä tilanteessa varsinaisesti onnittelemaan itseäni.

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Kirjoittaja AriMartti » Ti Loka 08, 2019 4:34 pm

Muutamien keskustelujen pohjalta olen päätynyt seuraavaan:

Tosiasiat: Puoluevaltuustoon keväällä valituista Merja Kiiskinen, Tiia Löfqvist ja Sami Mattila ovat eronneet puoluevaltuustosta. Heidät oli valittu varsinaisiksi jäseniksi ja olen kutsunut heidän tilalleen puoluevaltuuston vaalin ääntenlaskennan mukaisessa järjestyksessä Riku Martikkalan, Ari-Pekka Pulkkiksen ja Toni Salomäen.

Puoluevaltuuston jäsenien ja varajäsenien joukossa on ilmennyt halukkuutta hakeutua seuraavaan puoluehallitukseen, joka siis aloitteeni mukaan tulee ylimääräisessä puoluekokouksessa valita.

Piraattipuolueen säännöt 11 a § (momentit 1-4):

11 a § Puoluevaltuuston valitseminen ja sen kokousten koollekutsuminen

Yhdityksellä on puoluevaltuusto, johon kuuluvat yhdistyksen sääntömääräisen kokouksen valitsemat puheenjohtaja, 15-40 varsinaista jäsentä ja 0-20 varajäsentä. Puoluvaltuusto valitsee lisäksi keskuudestaan 1-2 varapuheenjohtajaa.

Puoluevaltuuston puheenjohtajana, jäsenenä tai varajäsenenä voi toimia ainoastaan yhdistyksen äänioikeutettu jäsen. Puoluehallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, jäsen tai varajäsen ei voi toimia puoluevaltuuston puheenjohtajana, jäsenenä tai varajäsenenä.

Puoluevaltuusto on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaanluettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

Puoluevaltuuston varajäsenet kutsutaan varsinaisten jäsenten tilalle siinä järjestyksessä jossa heidät on valittu, eniten ääniä saanut ensin.

Vähän tulkintatavasta riippuen puoluevaltuustoa voisi siis jo nyt täydentää joko kolmella varsinaisella jäsenellä tai vaihtoehtoisesti 0-19 varajäsenellä.

Jos puoluevaltuustosta tulisi uuteen puoluehallitukseen ihmisiä valituiksi, paikkoja voisi olla auki enemmänkin, jopa puoluevaltuuston varsinaisiksi jäseniksi.

Itse suosisin jälkimmäistä tulkintaa (puoluevaltuustoa täydentävät ihmiset menevät järjestyksessä aiemmin valittujen perään), koska säännöissä oleva muotoilu ei sulje varajäsenten järjestyksessä kutsumista pois ja puoluekokous on 3.3.2019 käydyssä vaalissa valinnut puoluevaltuuston varsinaisten jäsenten ulkopuolelle jääneistä kaikki loput varajäseniksi. Jokainen nykyisen puoluevaltuuston toimija on myös ilmaissut, että on käytettävissä puoluevaltuuston varsinaisen jäsenen tehtävään.

Puoluehallitus voi siis mielestäni aloitteeni kohdan 2 (puoluehallituksen vaali) suorana seurauksena avata puoluevaltuuston täydentämisen seuraavana ylimääräisen puoluekokouksen asiakohtana. Puoluevaltuustoa voisi siis jo nyt täydentää kolmella henkilöllä, koska puoluevaltuustosta on kolme jäsentä eronnut. Mielestäni puoluekokous voi täydentää puoluevaltuuston varajäsenien joukkoa useammallakin henkilöllä.

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Kirjoittaja AriMartti » Ti Loka 08, 2019 12:20 pm

Olen nyt jättänyt aloitteeni virallisesti puoluehallitukselle sähköpostitse. Aloitteeni saatteeksi kirjoitin:

Kyse on siis siitä, että puoluekokoukselta kysytään, onko seuraavassa kohdassa valittavalla puoluehallituksella mandaattia toimia niin, että Piraattipuolue r.p. lakkaa toteuttamasta sääntömääräistä tehtäväänsä ja fuusioituu johonkin toiseen puolueeseen, kuten on esitetty. Tosiasiassa Piraattipuolueen liittäminen toiseen puolueeseen, joka toimii eri puolueohjelman, eri sääntöjen ja eri puoluejohdon alaisuudessa, tarkoittaa Piraattipuolue r.p. lakkauttamisesta sellaisena kuin se nyt on. Mikäli puoluekokous ei tällaista mandaattia puoluehallitukselle myönnä, puolue voi jatkaa toimintaansa täysin normaalisti toimintasuunnitelmansa ja talousarvionsa asettamissa kehyksissä.

Toisessa kohdassa vaadin puoluehallituksen uudelleenvalintaa ja olen foorumilangassa kertonut, että en luota puoluehallituksen puheenjohtajan kykyyn ajatella kokonaisvaltaisesti puolueen etua ja toimia puolueen hyväksi. Tämä on henkilökohtainen mielipiteeni ja jokainen hallituksen jäsen voi vapaasti hakea uuteen puoluehallitukseen, mukaanlukien nykyinen puheenjohtaja Petrus Pennanen. Puoluekokous tekee sitten ratkaisunsa puoluehallituksen kokoonpanosta ja toivon, että hallitukseen tulee hakeutumaan ihmisiä, joita puolueen etu kiinnostaa ja joille puolueen arvot ja puolueohjelmassa esitetty politiikka ovat henkilökohtaisen vaivannäön ja taloudellisten panostuksienkin arvoisia.

Aloitteeni virallisen tiedoksi antamisen ajankohtaan liittyy foorumilla oleva Raoul Plommerin aloite puoluepäivistä, joita varten hän on tehnyt alustavan varauksen Pyhtäällä sijaitsevasta kokoustilasta, jossa on mm. vuodepaikat viidellekymmenelle majoittujalle tarjolla. Tarjous on erittäin edullinen hinta-laatusuhteeltaan ja sen ajankohta 6.-8.12.2019 on puoluepäiviä ajatellen täydellinen: itsenäisyyspäivä on useimmille työssä käyville ja opiskelijoille vapaapäivä ja siten matkustaminen Pyhtäälle on ihan aidosti mahdollista. Tila on tietojeni mukaan käytettävissä jo perjantaina klo 12 ja se pitää luovuttaa sunnuntaina klo 20. Puoluepäivien järjestäminen pikkujouluhengessä on mielestäni loistava idea!

Laskujeni mukaan tästä päivästä laskettuna 60 päivää eteenpäin on täsmälleen 7.12.2019 ja juuri tämä säännöissä määrätty aikaraja on ollut motiivina aloitteeni näinkin myöhäiselle viralliselle tiedoksi saattamiselle.

Suosittelen puoluehallitukselle, että ylimääräinen puoluekokous kutsuttaisiin koolle lauantaina 7.12.2019 esimerkiksi klo 10 alkaen, jolloin aikaa erinäisten puolueen toimintojen kehittämiseen keskittyville työpajoille, uuden puoluehallituksen kickoffille ja toimintasuunnitelman viimeistelylle olisi tarjolla hyvin. Sunnuntaille voisin kutsua koolle puoluevaltuuston sääntömääräisen kokouksen, jossa voimme hyväksyä toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2020. Toimintasuunnitelman sisältöön vaikuttaa voimakkaasti se, millaisen mandaatin puoluekokous uudelle puoluehallitukselle antaa puolueen tulevaisuuden suhteen.

Aloitteeni ei sisällä sääntömuutosesityksiä, joten sääntöjen tarkentaminen joiltain osin jäänee seuraavien kokouksien tehtäväksi.

Sääntömääräinen puoluekokous vuonna 2020 voidaan näkemykseni mukaan hyvin pitää sääntöjen mukaisesti touko-syyskuussa ja uusi puoluehallitus voisi toivoakseni keskittyä jo joulukuusta alkaen täysipainoisesti kuntavaalikampanjan ja koko Suomen Piraattipuolueen määrätietoiseen rakentamiseen.

Toivon, että ylimääräinen puoluekokous nähtäisiin Piraattipuolueelle mahdollisuutena ja positiivista viestintää tulevaisuuteen katsoen jatkettaisiin myös tällä hetkellä toimivan puoluehallituksen puolelta.

Ystävällisin ja toiveikkain terveisin,

Ari-Martti Hopiavuori
Piraattipuolueen jäsen numero 99096

Liitteet
Aloite ylimääräisen puoluekokouksen järjestämiseksi.pdf
(49.64 KiB) Tiedosto ladattu 149 kertaa

Ylös