Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Valvoja: Puoluehallitus

uduntuntu
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Viesti Kirjoittaja uduntuntu » Su Loka 20, 2019 9:30 pm

Petrus kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 9:04 pm

Teet yhteenvedon - kiitos vaan - valtuustotyöstäni ja tekemistäni aloitteista ja kerrot miten piraatit pärjää sillä linjalla hyvin. Ja samalla ajat minua ulos puolueesta. Nyt olisi hyvä muistaa että niitä aloitteita eivät ole tehneet jotkut mystiset "piraatit" jotka jatkavat puolueessa kohdellaan heitä miten vain, vaan meidän harvat kaupunginvaltuutetut, jotka nyt erotat aloitteellasi hallituksesta.

Ja jotta ei jäisi epäselväksi, niin puolueestamme luopuminen on suunnilleen viimeinen asia, mitä sinulta haluan, koska teet niin hyvää työtä eturivin poliitikkona julkisessa luottamustoimessa Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Sen tonttisi olet hoitanut erinomaisesti, Piraattipuolueen valtuustoryhmä on ollut Helsingin kaupunginvaltuustossa selkeästi kokoaan vaikuttavampi. Puolueen taloudenkin kannalta kyseinen luottamustoimi on ollut käsittääkseni merkittävä, vaikka sille tasolle puolueelle kerätyt luottamustoimimaksut eivät tilinpäätöksen erittelyissä yltäneetkään.

Motiivini aloitteelle kutsua ylimääräinen puoluekokous koolle oli vain ampua alas se mahdollisuus, että puolue lakkautettaisiin sellaisena kuin se on ja kansainvälisesti tunnetusta brändistämme luovuttaisiin. Toissijaisesti ajattelin, että tekijäpohjaltaan huvennut hallitus voitaisiin täydentää helposti samalla. Missään vaiheessa en ole vaatinut yhdenkään puoluehallituksen jäsenen eroamista. Vain ja ainoastaan puoluehallituksen vaalia sääntöjen määrämässä järjestyksessä.

Mikäli Piraattipuolue liittyisi johonkin toiseen organisaatioon, niin efektiivisesti ihan jokaisen puolueen eteen vapaaehtoisesti töitä paiskinut joutuisi aloittamaan tyhjästä työskentelyn uuden organisaation hyväksi, jossa kenellekään meistä ei ole lähtökohtaisesti tekemistä. Viestinnästä, tekniikasta ja kaikesta muusta kun valmiissa organisaatioissa yleensä on ihmisiä jo vastuussa. En halua ajatella, mitä byrokraattisia peliliikkeitä Piraattipuolueen jäsenyhdistyksissä jouduttaisiin tekemään, mikäli puolueen tehtävänä ei enää olisikaan saada ihmisiä julkisiin luottamustoimiin eivätkä piiriyhdistykset siten voisi mitenkään omaa tarkoitustaan paikallisten luottamustoimien täyttäjänä ja julkisten vaalien ehdokasasettelijana toteuttaa.

Jos kuitenkin puoluekokous päättää puolueen toiminnan lakkauttaa, niin totta kai käärin hihat ja huolehdin omalta osaltani siitä, ettei siinäkään epätoivotussa tapauksessa lakia tai säädöksiä rikottaisi.

IRC: uduntuntu Facebook: https://www.facebook.com/uduntuntu Twitter https://twitter.com/uduntuntu
email: utu.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi


Nyos
Piiriyhdistyksen hallitus
Viestit: 28
Liittynyt: Ke Touko 10, 2017 2:24 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Viesti Kirjoittaja Nyos » Ma Loka 21, 2019 12:06 pm

Tämä ketju pitäisi ehdottomasti pyhittää vain tästä ehdotuksesta keskusteluun!!
(Ehkä voisi jopa rajoittua vain tämän ketjun aloitteen täydentämiseen ja kehittämiseen, jolloin kritiikit voisi sitten esittää "kilpailevien" ehdotusten omissa ketjuissa?) Vähintäänkin nuo kaikki asiaan liittymättömät syyttelyt ja/tai puolustukset pitäisi käsitellä toisaalla, joko täysin omassa ketjussaan tai siinä ketjussa, missä niitä on alunperin koettu esitetyn. Näin ollen ehdotan ylle kirjoitettujen ehdotukseen liittymättömien viestien siirtoa pois tästä ketjusta johonkin muualle (jos meillä joku toimii adminina?)

Lisäksi toivon, että Petrus laittaa oman fuusioitumisehdotuksensa tms. foorumille omaksi ketjukseen asap. Se auttaisi paljon enemmän jäseniä hahmottamaan mistä oikein on kyse, kuin tällainen irtonainen kommentointi tässä taikka muiden ketjuissa siitä, miksi muut ehdotukset eivät olisi kelvollisia.

Näin meillä pysyisi täällä foorumilla edes jonkinlainen selkeys tilanteesta ja eri vaihtoehdot/ehdotukset olisivat tasapuolisesti jäsenten luettavissa per ketju. 8-)


Raoul
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Loka 08, 2014 7:29 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Viesti Kirjoittaja Raoul » Ma Loka 21, 2019 2:25 pm

Komppaan Jonnaa 101%. Koitetaanpas nyt pysyä asiassa.


uduntuntu
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Vastaehdotus fuusioitumiselle

Viesti Kirjoittaja uduntuntu » Ma Loka 21, 2019 7:25 pm

Nyos kirjoitti:
Ma Loka 21, 2019 12:06 pm

Näin ollen ehdotan ylle kirjoitettujen ehdotukseen liittymättömien viestien siirtoa pois tästä ketjusta johonkin muualle (jos meillä joku toimii adminina?)

Lisäksi toivon, että Petrus laittaa oman fuusioitumisehdotuksensa tms. foorumille omaksi ketjukseen asap. Se auttaisi paljon enemmän jäseniä hahmottamaan mistä oikein on kyse, kuin tällainen irtonainen kommentointi tässä taikka muiden ketjuissa siitä, miksi muut ehdotukset eivät olisi kelvollisia.

Siirretty.

IRC: uduntuntu Facebook: https://www.facebook.com/uduntuntu Twitter https://twitter.com/uduntuntu
email: utu.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi


uduntuntu
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Ylimääräinen puoluekokous jäsenistön aloitteesta

Viesti Kirjoittaja uduntuntu » Ma Marras 11, 2019 8:52 am

AriMartti kirjoitti:
Ti Syys 24, 2019 8:48 pm

Minä, Ari-Martti Hopiavuori, Piraattipuolue r.p:n äänioikeutettu jäsen, vaadin ylimääräisen puoluekokouksen koolle kutsumista niin pian kuin mahdollista. Puoluekokouksessa tulee olla käsiteltävänä kaksi asiakokonaisuutta:

  1. Äänestys rekisteröidyn puolueen Piraattipuolue r.p., Piratpartiet r.p. (yhdistysrekisterinumero 199.184) lakkauttamisesta.
    Mikäli puoluekokous päättää lakkauttaa puolueen, puoluehallitus saa puoluekokoukselta tehtävänannon toimia niin, että yhdistyksen poistaminen puoluerekisteristä ja sen lakkauttaminen sääntöjen mukaisesti. Jos taas puoluekokous vastaa, ettei puoluetta lakkauteta, puoluehallitus toimii puoluekokouksen tekemän päätöksen mukaisesti.

  2. Puoluehallituksen uudelleenvalinta sääntöjen määräämässä järjestyksessä.

Perustelut:
Suora lainaus https://t.me/c/1172132698/18163 (Petrus Pennanen puoluehallituksen kokouksen puheenjohtajana 24.9.2019 klo 19:11 asiakohdassa "9. Neuvottelut Liberaalipuolueen kanssa", jonka käsittelyn aikana Pennaselle tehtiin erittäin selväksi ettei hänellä ole mandaattia neuvotella puolueiden yhdistymisestä. Kokouskohdan käsittely aloitettiin klo 19:05 ja lainattu tehtävänanto on selkeästi käydyn keskustelun jälkeen.

Tavoitteitani ehdotukselle:

  • uusi brändi joka päätetään yhdessä
  • uusi hallitus joka valitaan yhteisessä puoluekokouksessa
  • Piraattipuolue voi säilyttää uuden nimisen puolueen jäsenjärjestönä, ja jatkaa toimintaa kansainvälisenä liikkeen osana

Olen kuullut, että tämän ylimääräisen puoluekokouksen ensimmäisen asiakohdan ("Äänestys rekisteröidyn puolueen Piraattipuolue r.p., Piratpartiet r.p. (yhdistysrekisterinumero 199.184) lakkauttamisesta.") sisällöstä ja merkityksestä on epäselvyyttä.

Koko puoluekokous on kutsuttu koolle, jotta voidaan varmistua siitä, onko puoluehallituksella madaattia toimia niin, että Piraattipuolue r.p. lakkaa olemasta Piraattipuolue r.p. Mikäli puoluekokous päättää äänestää puolueen lakkauttamisen puolesta, niin silloin puoluehallitus saa mandaatin toimia siten, että puolueen nimi muuttuu, sen puolueohjelma muuttuu, sen hallitus tai muut aktiivit vaihtuvat ja puolue voidaan fuusioida johonkin toiseen puolueeseen. Kaikki nämä toimet tarkoittavat käytännössä sitä, että Piraattipuoluetta ei enää ole sellaisena, kuin se on tähän saakka ollut.

Jos puoluekokous päättää ettei Piraattipuolue r.p. tule lakkautetuksi, katson että puoluekokouksen koolle kutsuminen on täyttänyt minun puoleltani tehtävänsä. Silloin puoluehallituksella ei ole mandaattia toimia niin, että Piraattipuolue r.p. lakkaisi olemasta ja esimerkiksi kuntavaaleissa 2021 on mahdollista nähdä Piraattipuolueen ehdokkaita hakemassa jatkokautta tai uutta julkista luottamustoimea edustuksellisen demokratian prosessien kautta, joka onkin puolueiden ydintehtävä yleisesti.

Tämä puoluekokous ei päätä puolueen nimestä, eikä se voi sitoa tulevien puoluekokouksien kantaa sen suhteen. Äänestäessään tätä kokousaloitetta vastaan puoluekokous kuitenkin linjaa sen, että Piraattipuolue r.p. on olemassa vähintään seuraavaan puoluekokoukseen saakka ja varsinkin sen, että puolueen toiminta puolueena on turvattava tulevaisuudessakin. Toimet puolueen fuusioimiseksi jonkin toisen nimiseen puolueeseen on nähtävä tässä tapauksessa puoluekokouksen linjauksen vastaisina ja sellaisenaan tuomittaviksi.

Piraattipuolue löytyy tällä hetkellä puoluerekisteristä ja se saa asettaa ehdokkaita myös eduskuntavaaleissa 2023 ja mielestäni katseet tulee suunnata niihin pidemmän aikavälin tavoitteena.

IRC: uduntuntu Facebook: https://www.facebook.com/uduntuntu Twitter https://twitter.com/uduntuntu
email: utu.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kokousaloitteet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa