Keskustelu: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Alue keskustelulle Piraattipuolueen politiikasta ja tulevaisuuden suunnista. Varsinaiset kokousaloitteet puoluekokousosioon!
Tuomas
Puoluehallitus
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 6:10 pm

Keskustelu: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Viesti Kirjoittaja Tuomas » Ke Helmi 21, 2018 10:26 am

Perusteluita, miksi vaaliliittoprojekti olisi hyvä hyväksyä esitetyssä muodossa.

1. On totta, että piraattien viisi suurinta ääniharavaa ovat oletettavasti kovempia muiden vaaliliittoprojektiin mukaan pyydettyjen puolueiden viisi parasta ääniharavaa, mutta siitä ei olekaan kyse. Kyse on siitä, että onko piraattien kuudenneksi-kymmenenneksi kovimmat ääniharavat parempia kuin muiden puolueiden parhaat ääniharavat. Miettikää asiaa näin:
Piraattien 1-5 kovinta ääniharavaa ovat hypoteettisesti parhaat kaikista.
Feministisen puolueen 1-5 kovinta ääniharavaa ovat paremmat kuin piraattien kuudenneksi-kymmenenneksi parhaat ääniharavat.
Liberaalien 1-5 kovinta ääniharavaa ovat paremmat kuin piraattien yhdenneksitoista-viidenneksitoista parhaat ääniharavat.
EOP:n 1-5 kovinta ääniharavaa ovat paremmat kuin piraattien 16.-20. parhaat ääniharavat.
Tässä logiikassa on tiettyjä ongelmia, mutta joka tapauksessa näin äänipotti tulee kasvamaan koko vaaliliitolle huomattavasti. Muiden pienpuolueiden kannattaa lähteä mukaan, koska loppujen lopuksi vaaliliiton 1-3 parasta ääniharavaa kerää koko potin, ja jokaisella on mahdollisuus päästä ykköseksi ja hyötyä vaaliitosta.

2. Rahoitusta on helpompi keskittää viidelle ehdokkaalle.

3. 20 hengen kampanjointia tekee neljä puoluehallitusta ja ällistyttävän laaja tukiorganisaatio.

4. Europarlamenttivaalit ovat 6 viikkoa eduskuntavaalien jälkeen ja kisakunto tulee olemaan kaikilla puolueilla tosi alhainen. Se on hyvä, että neljästä puolueesta löytyy ne viisi kaikkein skarpeinta tyyppiä europarlamenttivaalien loppukiriä varten.

5. Mielestäni on hyvä tehdä yhteistyötä näiden neljän pienpuolueen välillä. Sille ei ole mitään estettä.

Jos nyt kuitenkin joku haluaa lähteä liikkeelle sillä asenteella, että tässä vaaliliitossa ehdokaspaikkoja ei laiteta tasan tai että europarlamenttivaaleissa 2019 piraattien kuudenneksi paras ääniharava on parempi kuin EOP:n Leena Koivula tai Santeri Pienimäki tai että piraateilla on yksin toivoa europarlamenttiin, niin toivotan lämpimästi onnea.
Viimeksi muokannut Tuomas, To Helmi 22, 2018 6:27 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Yaamboo
Viestit: 83
Liittynyt: Ti Loka 21, 2014 9:43 am
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Keskustelu: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Viesti Kirjoittaja Yaamboo » To Helmi 22, 2018 5:36 pm

Huomautan sen verran, että mallissasi kaikkien puolueiden ehdokkaisiin pitäisi verrata piraattien 5.-10. ehdokasta.

Lisäyksenä aiempaan listaani: Jos piraatit ovat eduskunnassa, kyselyjä vaaliliittoon voi tulla myös muilta eduskuntapuolueilta.

Tuomas
Puoluehallitus
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 6:10 pm

Re: Keskustelu: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Viesti Kirjoittaja Tuomas » Su Huhti 01, 2018 3:51 pm

Lisään vielä edelliseen sen, että osa piraateista haluaa pitää oven auki sille, että päästään eduskuntaan ja sitten voidaan saada vaaliliitto jonkin eduskuntapuolueen kanssa tai että hyvä eduskuntavaalimenestys voi tuoda paremmat vaaliliiton heti eduskuntavaalien jälkeen. Tämän asian päättäminen vasta eduskuntavaalien jälkeen on mielestäni huono idea, sillä meillä olisi hyvä ollut jo muutama kuukautta ennen europarlamenttivaaleja suunniteltuna, ketkä puolueen ehdokkaista kertovat suurelle yleisölle olevansa eduskuntavaaliehdokkaita sekä europarlamenttivaaliehdokkaita. Nyt jos asia menee niin, että eduskuntavaalien alla piraatit ovat vielä edes vähänkin epävarmoja europarlamenttivaalisuunnitelmistaan, niin se heijastuu meihin varmasti negatiivisesti. Eduskuntavaalikampanjointi ja europarlamenttivaalikampanjointi menevät osittain käsi kädessä ajallisten tekijöiden takia, halusimme sitä tai emme. Jos meillä on selvä suunnitelma europarlamenttivaalien suhteen heti jo hyvissä ajoin, niin voimme keskittää voimiamme ja puhua äänestäjille selkeistä suunnitelmistamme. Jos vielä kuusi viikkoa ennen europarlamenttivaaleja meillä on vielä pakka auki, niin näytämme lähinnä tyhmiltä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Politiikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija