Motivaatiokysely

Alue keskustelulle Piraattipuolueen politiikasta ja tulevaisuuden suunnista. Varsinaiset kokousaloitteet puoluekokousosioon!
Avatar
mmn
Puoluevaltuusto
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Loka 24, 2017 11:26 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Motivaatiokysely

Viesti Kirjoittaja mmn » Ke Syys 04, 2019 11:16 am

Elokuussa pidettiin "Piraattipuolueen kehittämiskysely 2019", joka sisälsi kuusi suljettua monivalintakysymystä ja yhden avoimen kentän. Monivalintakysymykset koskivat puolueen brändiä, ohjelmaa ja yhteistyötä muiden puolueiden kanssa.

Puoluevaltuuston kokouksessa todettiin, että nämä kysymykset eivät kuitenkaan osu Piraattipuolueen pääongelmiin, jotka ovat resurssien vähyys, puutteellinen viestintä, huono koordinaatio sekä näihin liittyvä jäsenten ja kannattajien laskenut motivaatio.

Esitettiin siis ajatus, että pidettäisiin uusi jäsenkysely (todennäköisesti pidempi kuin edellinen), jonka pääaiheena olisi jäsenten ja kannattajien motivaatio osallistua aktiivisesti puolueen toimintaan. Kyselyn tarkoituksena olisi siis osoittaa puolueen (myös piiriyhdistysten) johdolle, millä tavalla kehittää puolueen toimintaa ja organisaatiota, jotta jäsenten ja kannattajien osallistumisaste nousisi. Eli miten tehdä puolueen toimintaan osallistuminen hauskemmaksi, luovammaksi, helpommaksi, vähemmän uuvuttavaksi ym. Jotta kyselyssä olisi mitään arvoa, tarvitaan kuitenkin oikeita kysymyksiä.

Kysymysehdotukset tai muut ajatukset ovat tervetulleita, ja niitä voi kirjoittaa tähän viestiketjuun. Kiitos etukäteen jokaiselle keskusteluun osallistujalle!

Marek Nečada
Puoluevaltuuston jäsen. Foorumin ylläpitäjä.

AriMartti
Puoluevaltuusto
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 9:17 pm

Re: Motivaatiokysely

Viesti Kirjoittaja AriMartti » Ke Syys 04, 2019 11:36 am

Mielestäni yksi tärkeimpiä motivaatiotekijöitä on yksilön kokemus siitä, että voi vaikuttaa itseään koskeviin asioihin.

Esimerkkikysymys:
"Voin vaikuttaa minulle tärkeisiin asioihin puolueessa (1-5)"
1: Täysin eri mieltä
2: Jonkin verran eri mieltä
3: En osaa sanoa
4: Jonkin verran samaa mieltä
5: Täysin samaa mielta

Kysymyksen yhteyteen sitten toinen valinta (jokaisen ruudun voi halutessaan valita):
[ ] tällä asialla on yleisesti ottaen suuri merkitys
[ ] tämä asia on yhdentekevä minulle
[ ] ajattelen tämän asian jakavan mielipiteitä

Lisäksi, mikäli jokin asia vaatii, voisi olla myös vapaaehtoinen pudotusvalikko:
"Tästä asiasta on tärkeää muodostaa jonkinlainen virallinen kanta puolueohjelmatasolle."
"Tämä asia on hyvä jättää henkilökohtaisen valinnanvapauden piiriin."

Kysymyksen loppuun vapaaehtoinen kenttä avoimelle palautteelle.

Tykkäisin tästä formaatista yleisemminkin, kunhan tuon numeroskaalan jälkeen on nimenomaan vapaaehtoisia tarkennusmahdollisuuksia.

IRC: AriMartti Facebook: https://www.facebook.com/arimartti Twitter https://twitter.com/AriMartti
email: ari-martti.hopiavuori(at)piraattipuolue.fi

Lash-
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Marras 10, 2014 6:02 pm

Re: Motivaatiokysely

Viesti Kirjoittaja Lash- » To Syys 05, 2019 4:48 pm

Kun kyseessä on kysely, jonka toivotaan myös menevän piirijohdoille, niin suosittelisin jonkin verran kyselyä erikseen piiriyhdistystoimintaan. Esim. "Mikä motivoi / saisi sinut motivoitumaan piiritoimintaan", "Mikä on piiritoiminnassa tärkeintä" jne. Samaan kysymykseen ei ainakaan kannattaisi laittaa puolue/piiritasoa - se mikä motivoi tai on tärkeää piirissä voi olla eri kuin puolueessa. Iso kysymys on myös, onko kuinka monella ylipäätään energiaa sekä piiri- että puoluetason toimintaan (nuorisojärjestöstä puhumattakaan). Tämähän on syönyt paljon motivoituneidenkin ihmisten jaksamista, kun huomio on monella eri tasolla.

Olisi myös hyvä kuulla, mitä hyviä puolia tai mekanismeja piiri- tai puoluetoiminnassa on, mitä kaivattaisiin vastaavasti sille toiselle tasolle mukaan. Ehkä löytyisi jo jotain hyviä malleja, joita voisi pyrkiä soveltaa toiselle tasolle, niin ei tarvitse pyörää keksiä aina uudestaan. Todennäköisemmin on enemmän jäseniä, jotka ovat puolueen, muttei minkään piirin jäseniä - jos syy on muu kuin "en tiennyt" tai "en osannut liittyä", niin olisi hyvä tietää syitä tällaisen taustalla (ja ehkä myös toisinpäin, vaikka vähäisemmässä onkin jäsenet, jotka ovat piirissä mutteivat puolueessa). Suosittelisin kyselyn loppuun myös jotain linkkiä, josta voi liittyä piirin jäseneksi.

Tällainen kysely olisi hyvä saada lähetettyä niin piirijäsenille kuin puoluejäsenille. Itseäni ainakin kiinnostaisi vastata, vaikka vain piirin jäsenenä olen, koska motivaatiota olen yrittänyt löytää puolueen suuntaan. Olisin motivoitunut (!) tällaiseen kehityskeskusteluun osallistumaan. :)

Jonna Purojärvi

Avatar
mmn
Puoluevaltuusto
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Loka 24, 2017 11:26 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Motivaatiokysely

Viesti Kirjoittaja mmn » La Syys 07, 2019 1:34 pm

Muutaman kysymyksen kohdistaisin vaalikampanjatoimintaan. Tšekin piraattipuolueen menestyksen takana on ollut mm. kyky mobilisoida satoja vapaaehtoisia flaikkujen jakoon, julisteiden sijoittamiseen ja muihin vastaaviin hommiin, jotka skaalautuvat hyvin, ja joihin periaatteessa kuka tahansa voi osallistua.
Eli kysymykset voisivat olla suunnilleen, että oletko tehnyt / olisitko halukas tehdä tällaista ja millaisissa olosuhteissa (yksin tai jonkun kanssa; hakisitko matskut esim. toimistolta vai pitääkö ne toimittaa kotiisi, jne.).

Marek Nečada
Puoluevaltuuston jäsen. Foorumin ylläpitäjä.

tomi pohjalainen
Viestit: 5
Liittynyt: La Touko 11, 2019 7:59 am

Re: Motivaatiokysely

Viesti Kirjoittaja tomi pohjalainen » La Syys 07, 2019 6:43 pm

Koodi: Valitse kaikki

Eli kysymykset voisivat olla suunnilleen, että oletko tehnyt / olisitko halukas tehdä tällaista ja millaisissa olosuhteissa (yksin tai jonkun kanssa; hakisitko matskut esim. toimistolta vai pitääkö ne toimittaa kotiisi, jne.).

jos tuota asiaa stormaisi muutaman kerran niin se voisi ruveta tuottamaan arvaamattomia tuloksia, kuten stormaukseen kuuluukin.


Nyos
Piiriyhdistyksen hallitus
Viestit: 16
Liittynyt: Ke Touko 10, 2017 2:24 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Motivaatiokysely

Viesti Kirjoittaja Nyos » La Syys 21, 2019 6:39 pm

Mutuilen vahvasti, että motivoituneen puolueaktiivin omat arvot yksilötasolla korreloivat vahvasti piraattipuolueen ajamien arvojen kanssa. Siksi pyrkisin selvittämään myös mitä nämä arvot ovat tai mitkä niistä ovat tärkeimpiä. Siitä voisi saada ainakin jotain tarttumapintaa?

En ole ihan varma, onko puolueen arvoja edes tarkalleen ottaen virallisesti koskaan määritelty, vaikka jonkinlainen konsensus on, että niitä ovat yksilönvapaus, oikeus yksityisyyteen, yhdenvertaisuus, jne?

Tämä nyt tälläisenä ei-kovin-pitkälle pureskeltuna pikapikakommenttina, kun nyt taas muistan. :)


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Politiikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija