Sivu 1/1

Kysymyksiä ehdokkaille

Lähetetty: La Loka 20, 2018 10:46 am
Kirjoittaja horgh
Tähän ketjuun voit lisätä ennakkoon kysymyksiä ehdokkaille. Ehdokkaat voivat vastata niihin parhaaksi katsomallaan tavalla: jo hakuilmoituksessaan tai vaikka kokouksessa. Vastauksia voi myös lisätä omaan ehdokasketjuunsa - pyritään kuitenkin pitämään tämä ketju pelkille kysymyksille, jotta ehdokkaiden on helpompi kysymykset löytää.

Ehdokkaat, jotka eivät pääse kokoukseen paikalle, voivat jättää esimerkiksi tekstin toisen jäsenen / puheenjohtajan luettavaksi tai vaikka videoida esittelynsä / vastauksensa etukäteen esitettyihin kysymyksiin.

Kysymyksiä saa luonnollisesti esittää myös kokouksessa paikan päällä.

Re: Kysymyksiä ehdokkaille

Lähetetty: La Loka 27, 2018 10:47 am
Kirjoittaja Lash-
Kuvaa ongelmatilanne ihmisten kanssa, jonka olet johtamisella ratkaissut. Miten päädyit juuri tuohon ratkaisuun?


Selvennöksenä:

Tilanne voi olla esim. jokin projekti, jossa olet ollut vastuussa. Se voi myös olla vapaamuotoisempi tilanne, jossa olet ottanut johtajan roolin ratkaistaksesi tilanteen (yksinkertaisimmillaan vaikkapa tarina siitä, kuinka ratkaisit, minne lähdette kaveriporukan kanssa syömään). Sitä parempi, mitä vaikeampi ongelma on ollut ratkottavana. Huolehdithan kertoessasi muut - anonymisoi tarinasi riittävästi henkilöiden yksityisyyden vuoksi!

Tarkoitus on hahmottaa, millainen johtamismentaliteetti ehdokkailla on sekä miten he lähestyvät ongelmaa ihmisten kanssa toimiessa. Myös itse ongelman kuvaus havainnollistaa sitä, miten ongelmaan suhtaudutaan jne.

Kiitos :)

- Jonna Purojärvi

Re: Kysymyksiä ehdokkaille

Lähetetty: Su Marras 04, 2018 3:40 pm
Kirjoittaja mbrsk
Pyydän kaikkia ehdokkaita vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

1. Millaista kokemusta sinulla on johtamisesta?
2. Mitä erityispiirteitä vapaaehtoisvoimin tapahtuvan toiminnan johtamisessa mielestäsi on?
3. Mitkä ovat selkeimmät motivaatiotekijäsi hakea Piraattipuolueen puheenjohtajaksi?
4. Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuutesi puheenjohtajana, jos sinut tehtävään valitaan?
5. Mitkä ovat selkeimmät heikkoutesi, jos sinut valitaan puheenjohtajaksi, vai onko niitä?

Terv. Markku Brask

Re: Kysymyksiä ehdokkaille

Lähetetty: Ma Marras 12, 2018 10:16 am
Kirjoittaja uduntuntu
1. Millainen on Piraattipuolue vuonna 2021 ensimmäisen puheenjohtajakautesi jälkeen?

Re: Kysymyksiä ehdokkaille

Lähetetty: Ti Marras 13, 2018 5:44 pm
Kirjoittaja vvaris
Tarvitseeko puolue mielestäsi jossain vaiheessa talouspoliittisen ohjelman?

Jos ei tarvitse:
-Miksi ei tarvitse?

Jos tarvitsee niin:
-Miksi tarvitsee?
-Milloin ohjelman pitäisi olla valmiina?
-Miten ratkaisisit tässä yhteydessä sen haasteen että puolueessa on sekä talousoikeistoa että talousvasemmistoa, tai ehkä millaista kompromissia ehdottaisit että talouspoliittisille linjauksille olisi kattava tuki puolueessa?

Re: Kysymyksiä ehdokkaille

Lähetetty: Ti Marras 13, 2018 10:32 pm
Kirjoittaja iivanski
1. Miten profiloisit puolueen?
2. Mitä puolueen arvoja korostaisit eniten?
3. Miten vakuuttaisit ihmisen, joka ei koskaan äänestä, äänestämään puoluetta?

Re: Kysymyksiä ehdokkaille

Lähetetty: Pe Marras 16, 2018 8:57 pm
Kirjoittaja Riikka Nieminen
vvaris kirjoitti:
Ti Marras 13, 2018 5:44 pm
Tarvitseeko puolue mielestäsi jossain vaiheessa talouspoliittisen ohjelman?

Jos ei tarvitse:
-Miksi ei tarvitse?
Myöhemmässä vaiheessa, mikäli sille löytyy laajempaa kannatusta. Näkisin tärkeäksi, että meidän tulee nyt korostaa esiin niitä teemoja, joita muilla puolueilla ei ole. Erottua, personoida ja tuoda teemat selkeiksi. Perustulo on tärkein taloustpolitiikkaan liittyvä teema ja se nivoutuu kauniisti yhdenvertaisuuteen ja mahdollistaa monia asioita, kuten työtä palkalla tai ilman, sekä väliinputoamisen ennalta ehkäisyn.

Re: Kysymyksiä ehdokkaille

Lähetetty: Pe Marras 16, 2018 9:22 pm
Kirjoittaja Riikka Nieminen
iivanski kirjoitti:
Ti Marras 13, 2018 10:32 pm
1. Miten profiloisit puolueen?
2. Mitä puolueen arvoja korostaisit eniten?
3. Miten vakuuttaisit ihmisen, joka ei koskaan äänestä, äänestämään puoluetta?

1. Olemme tietoyhteiskuntapuolue, joka nojaa päätöksenteossa tieteeseen ja ajaa siten käytäntöjen ajantasaistamista monilla sektoreilla. Olisi upeaa, jos meidän asiantuntemustamme kollektiivisesti voitaisiin ja haluttaisiin hyödyntää, toteuttamaan Suomeen parempaa lainsäädäntöä, ohjeita ja käytäntöjä, koskien tietoyhteiskunnan kohtaamia haasteita, esimerkiksi tietosuojan,kiristyskirjeiden, ylläpitäjän vastuiden yms. osalta. Avoimuus on tärkeä lähtökohta kaikkeen toimintaan ja haluaisin nähdä tämän meidän vahvuutena.
2. Me voisimme olla se organisaatio, keneltä kysytään, että miten avoimuutta voi toteuttaa eri hallinnon asteilla. Tätä tietoa jakamalla, sen saa normalisoitua ja mitä useampi yhdistys omaksuu avointa ja samalla myös sallivampaa käyttäytymis ja toimintakulttuuria, sen komeammin se juurtuu käytännöksi, jota voidaan jakaa taas eteenpäin. Pysyvistä muutosta saadaan alhaalta ylöspäin ja tämä kuvaa samalla hienosti myös sitä periaatetta, että ruohonjuuritasolla on paljon tietoa. Itse vammaisena naisena, toisin hienosti esiin erilaisuuden sallimista ja yhdenvertaisuuden toteutumista. Olen samoin kertonut jo monelle mummolle markkinoilla, että yksityisyys ei ole rikos, liittyen esimerkiksi Kela taksikyytien yhdistelyyn. Jokaisella tulee olla oikeus yksityisyyteen, naapurin rouvan ei tarvitse nähdä, kun toista kuljetetaan syöpähoitoihin, kaikkien ihmisarvoa tulee kunnioittaa.
3. Parhaiten tämä on toiminut kun pääsee kohtaamaan ihmisen, siksi vaalitelttailu on tärkeää, meillä on Uudellamaalla jo 5 päivää telttailua eduskuntavaalikampanjaa koskien. Juttelen mielelläni ihmisten kanssa ja löydän jotain yhteistä, tai sellaisen esimerkin meidän ajamistani arvoista, jotta se sopii äänestäjän ympäristöön ja tulen näin paremmin ymmärretyksi. Siinä samalla oppii paremmin argumentoimaan omaa kantaansa. Opetan vuorovaikutustaitoja, joten ylipäätään tämä aihe kohtaamisista kiinnostaa minua. Olen muutamille ottanut esiin ihan sen, että jos he äänestävät, sillä on joka tapauksessa merkitystä minulle. Se on ollut selvästi pysäyttävä kohta ja toivon että he äänestävät. Useissa tutkimuksissa mielenterveysdiagnoosin saaneet eivät aina koe itseään äänioikeutetuksi, joten pyrin nykyisellä työlläni poistamaan stigmaa mielensairauksista ja siksi olen ollut niistä paljon haastatteluissa. Niistä on mahdollista kuntoutua, mutta vaikka se olisi jollain vielä vaiheessa uskoisin häpeän poistamisen auttavan myös siinä, että voi pitää itseään yhteiskunnalle hyödyllisenä. Eli monelta kantilta lähestyisin tätä.