Sivu 1/2

Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: Su Helmi 18, 2018 1:05 pm
Kirjoittaja Tuomas
Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Aloite koostuu kolmesta osasta: 1. Aloitteen lähtökohdat, 2. Toimenpiteet ja 3. Esitys.

1. Aloitteen lähtökohdat

Olen Tuomas Ali-Hokka, tämän projektin alullepanija, ja olen ollut yhteydessä Eläinoikeuspuolueen (tästä eteenpäin EOP), Liberaalipuolueen, Feministisen puolueen ja Piraattipuolueen puheenjohtajiin koskien edellä mainittujen puolueiden vaaliliittoa europarlamenttivaaleja 2019 varten. EOP:n puoluehallituksen mielestä ehdotus on kiinnostava. Liberaalipuolueen puoluehallitus suhtautuu ajatukseen positiivisesti. Feministisen puolueen puoluehallitus suhtautuu ehdotukseen myönteisesti. On tärkeää huomata, ettei yksikään taho ole sitoutunut vielä mihinkään. Piraattipuolue saa nyt uuden puoluehallituksen, jonka tulee ratkaista oma kantansa ja tämän kokousaloitteen puitteissa uusi puoluehallitus olisi tämän vaaliliiton organisoiva taho. Seuraavassa on se tieto, joka on tässä muodossa toimitettu kaikkien tässä mainittujen puolueiden puheenjohtajille. Teksti on suora lainaus.
[E]hdotan 20 ehdokkaan yhteislistaa europarlamenttivaaleihin nimeltään Tulevaisuuden puolueet - FELP. Jokaiselta puolueelta tulisi tähän viisi ehdokasta. Julkisuudessa voisimme kutsua tätä tekniseksi vaaliliitoksi --
2. Toimenpiteet

Puoluekokouksessa (maaliskuu 2018) äänestetään kädennostoäänestyksenä, kannatetaanko alla olevaa esitystä, ja äänestyksen tulos toimii neuvoa-antavana uudelle puoluehallitukselle (2018-2020). Aikaa säästääkseen kokouksen puheenjohtaja voi tehdä koeäänestyksen, jos niin näkee parhaaksi.

3. Esitys

Piraattipuolueen puoluehallituksen tulee pyrkiä ajamaan läpi vaaliliitto europarlamenttivaaleihin 2019, jossa on viisi (5) ehdokasta kustakin neljästä (4) puolueesta: Piraattipuolue, Eläinoikeuspuolue, Liberaalipuolue ja Feministinen puolue. Vaaliliiton nimeksi tulee Tulevaisuuden puolueet - FELP, joskin puoluehallitus voi äänestää uudesta nimestä. Mikäli Liberaalipuolue tai Feministinen puolue vetäytyy hankkeesta tai ei osallistu siihen puoluehallituksen mielestä tarpeeksi aktiivisesti, uusi jako on seuraava: Piraattipuolue seitsemän (7) ehdokasta, Liberaalipuolue tai Feministinen puolue seitsemän (7) ehdokasta ja Eläinoikeuspuolue kuusi (6) ehdokasta. Mikäli Eläinoikeuspuolue vetäytyy hankkeesta tai ei osallistu siihen puoluehallituksen mielestä tarpeeksi aktiivisesti, uusi jako on seuraava: Piraattipuolue seitsemän (7) ehdokasta, Liberaalipuolue seitsemän (7) ehdokasta ja Feministinen puolue kuusi (6) ehdokasta. Jos vaaliliittoon osallistuu vain kaksi puoluetta, ehdokkaita tulee molemmista kymmenen (10), eli yhteensä kaksikymmentä (20).

Julkisuudessa vaaliliittoa tulisi ensisijaisesti kutsua luonteeltaan tekniseksi vaaliliitoksi ja siihen tulisi myös sellaisena suhtautua.

Re: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: Su Helmi 18, 2018 1:10 pm
Kirjoittaja Timo Hellman
Kannatan aloitetta.

Re: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: Su Helmi 18, 2018 1:15 pm
Kirjoittaja kaikkeus
Kannatan.

Muutoksia voi tulla paljonkin. Nimi on ihan OK, eikä kai sillä niin väliä. Millä perusteilla noihin määriin on päädytty?

Re: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: Su Helmi 18, 2018 1:32 pm
Kirjoittaja Mikaela
Kannatan

Re: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: Su Helmi 18, 2018 6:49 pm
Kirjoittaja Nyos
Kannatan, yhdessä ponnistetaan pidemmälle.

Re: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: Ma Helmi 19, 2018 3:57 pm
Kirjoittaja Yaamboo
Tuomas olikin jo viestinyt tästä asiasta puoluehallituksen suuntaan, ja alla omat pohdintani muulle hallitukselle:
  • 5 ehdokasta puolueeltamme on todella pieni määrä. Jäsenkokous toki päättäisi, ketkä olisivat oikeita henkilöitä edustamaan puoluetta, mutta ihannetilanteessa siihen pitäisi löytää kattaus henkilöitä, jotka edustavat eri osa-alueitamme vahvasti. Petrus ja Arto näkyvimpinä varsinaisina poliitikkoina lienevät melko itsestäänselvät, samoin puolueen senhetkinen puheenjohtaja, mutta entäs kaksi muuta paikkaa? Jos Peter lähtee uudestaan mukaan, jäljelle jäisi vain yksi paikka "kovien nimien" ulkopuolelta, johon on potentiaalisia nimiä vaikka kuinka (Jonna/Tapani/Ahto/Harri/Janne nyt nopeasti heittäen, toki joku heistä saattaa jo olla pj-paikalla). Muista ryhmistä (etenkin EOP) on vaikeampaa löytää yhtä "kovaa" viiden hengen listaa.
  • Europarlamenttivaalit järjestetään viimeisimmän tiedon mukaan 6 viikkoa eduskuntavaalien jälkeen. Emme voi tietää, olemmeko (tai onko kukaan muukaan edellämainituista) enää tuossa vaiheessa eduskunnan ulkopuolinen ryhmä.
  • EOP ja FP ovat melko Helsinki- ja Turkukeskeisiä puolueita, siinä missä meillä (ja jossain määrin liberaaleilla) on toimintaa ja näkyvyyttä myös muualla Suomessa.
En kannata aloitetta tällä muotoilulla, sillä se lukitsee puoluehallituksen kädet liian monen yksityiskohdan osalta. Jos aloite etenee kokouksen käsittelyyn, esitän päätökseksi seuraavaa:

"Piraattipuolueen puoluehallitus selvittää onko tarvetta muodostaa vaaliliittoja europarlamenttivaaleissa 2019, perustuen aloitteeseen ja siitä käytyyn keskusteluun sekä eduskuntavaalien tulokseen."

Re: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: Ma Helmi 19, 2018 7:47 pm
Kirjoittaja hozmaster
Kannatan Yaamboon päätösesitystä. Turha on vielä tässä vaiheessa sitoa käsiä yhteen projektiin.

Re: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: To Helmi 22, 2018 5:04 pm
Kirjoittaja Yaamboo
Jottei jää huomaamatta, Tuomas on jatkanut keskustelua tässä aiheessa: https://foorumi.piraattipuolue.fi/viewt ... f=6&t=1294

Re: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: Su Helmi 25, 2018 5:18 pm
Kirjoittaja heikkila
Olen samoilla linjoilla Yaamboon kanssa, eli kannatan Yaamboon päätösesitystä.

Re: Europarlamenttivaalit 2019 - vaaliliittoprojekti

Lähetetty: To Maalis 01, 2018 4:00 pm
Kirjoittaja juho.karvinen
Kannatan aloitetta